Cosmic de Frank Cottrell Boyce, recenzie carte

Cosmic - Frank Cottrell Boyce
Cosmic - Frank Cottrell Boyce
Share the joy

Lista de lectura: Cosmic de Frank Cottrell Boyce

Bună dragii mei, iată-ne din nou la o recenzie de carte. De data aceasta este vorba despre o carte pentru copii: Cosmic de Frank Cottrell Boyce, pe care o am de la Târgul Cărții.

Despre acest site v-am vorbit de nenumărate ori pe blog și v-am spus că sunt fascinată de multitudinea de titluri care se află pe rafturile sale. Astăzi însă vreau să subliniez altceva…

După cum mulți dintre voi știți, fiul meu, mare iubitor de cărți, a trecut în clasa a cincea. Pentru prima dată am primit și noi lista de lectură pentru vacanță și am rămas un pic blocată pentru că unele cărți nu le-am găsit la biblioteca din cartier, iar în librarii costa o avere. Așadar, am descoperit ca pe rafturile anticariatului de la targulcartii.ro, poți completă lista de lectură, pentru că aici vei găsi volumele care lipsesc peste tot. În plus sunt la un preț avantajos și mai rămâne și de înghețată din belșug deoarece unele cărți au prețul pornind de la 0.99 lei.

Cosmic de Frank Cottrell Boyce, recenzie carte

Cosmic este o carte surprinzătoare și poate fi citită indiferent de vârstă, ceea ce înseamnă că atât copiii, cât și adulții, se pot bucura de o lectură specială ce le va lăsa un zâmbet pe buze.

Liam este personajul principal. Băiatul are doar 12 ani, dar este tratat constant ca și cum ar fi mult mai în vârstă, pur și simplu pentru că arată mult mai în vârstă decât numărul fraged de ani pe care i-a adunat.

Autorul așează în gura personajului său principal multe întrebări de viață, dar și multe adevăruri care dor: „toată lumea minte cu privire la vârstă lor. Adulții se prefac că sunt mai mici. Adolescenții se prefac că sunt mai în vârstă. Copiii doresc să fie adulți. Adulții doresc să fie copii „.

Cosmic de Frank Cottrell Boyce

Descriere oficială

Liam nu are decat doisprezece ani, dar e atat de inalt, incat e mereu luat drept un adult. La urma urmei, nu-i rau deloc sa fii tratat ca un om in toata firea — adultii sunt luati in serios si pot sa faca ce vor ei. lar Liam exact asta face[…] Deodata, sa fii tata nu mai e asa usor: cum o sa-i aduca pe toti in siguranta inapoi pe Pamant?

Liam e un copil destul de bun, dar arătând ca un adult, el a ajuns în situații ciudate. Unele dintre ele penibile altele însă deosebit de îmbucurătoare pentru copilul prins într-un trup de adult.De exemplu, la un moment dat era singurul copil suficient de înalt pentru a se urca în roller-coaster, ceea ce la rândul său a dus la obținerea de plimbări gratis și desigur înfricoșarea tatălui său.

Altădată a fost aproape de a conduce o mașină de la un dealer auto. Și apoi a fost momentul în care s-a aflat pe lângă o rachetă care se plimbă prin spațiu. Pentru asta a zburat în China unde va fi unul dintre primii copii care vor merge în spațiul cosmic. Aici el a câștigat un fel de concurs pentru a fi însoțitorul legal al acestor copii.

In racheta era împreună cu toți prietenii și jucau de-a v-ați ascunselea. La un moment dat unul dintre copii dispare și Liam hotărăște să iasă afară din rachetă să îl caute.

Numai acum ceva a mers prost și descoperirea lui Liam că fiind adult este mult mai greu atunci când vrei să țipi și să fugi și să te joci că toți ceilalți copii din jurul tău. În schimb, depinde de el să-i ajungă în siguranță acasă. O slujbă mare pentru un copil mare…

Observațiile nevinovate ale lui Liam despre comportamentul uman sunt foarte amuzante. Astfel veți fi curioși să parcurgeți paginile pentru a vedea unde vor duce aventurile celui mai mare copil.

O lectură superbă despre tați și fii, despre prietenie și dragostea celui de aproape, pe care v-o recomand cu drag pentru aceasta vacanţă.

Nu uitați, că dacă nu găsiți nicăieri o carte din lista de lectură, cu siguranță Târgul Cărţii o are.

Iar ca sa vă faceți o idee: Cosmic de Frank Cottrell Boyce costa 35 lei la librăria din faţa blocului, în timp ce pe rafturile anticariatului targulcartii.ro o găsiți la 10 lei.

Vacanţă frumoasă!

1 Comment on "Cosmic de Frank Cottrell Boyce, recenzie carte"

  1. Mulțumim pentru recomandare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*