Ce tipuri de proiectoare LED folosim pentru iluminatul exterior

proiectoare led
Share the joy

Ce tipuri de proiectoare LED folosim pentru iluminatul exterior

Iluminatul unei case este cea mai importantă etapă de design interior. Jucându-te cu lumina poți crea zone distincte asupra cărora să atragi atenția și chiar intimitate sau discreție dacă dorești.

Dacă la interior poți apela la lustre sofisticate, spoturi led ultra moderne, aplice și veioze vintage pentru a desena acele zone care prezintă interes, iluminarea fațadei casei noastre este și ea esențială și nu doar că este foarte utilă atunci când vine vorba de siguranță, dar este importantă și pentru evidențierea celor mai estetice aspecte ale exteriorului clădirii propriu zise. O iluminare corectă va largi ideea de spațiul util și ne va ajuta să folosim din plin toate zonele din jurul casei, precum grădina sau terasa, punându-le în valoare și transformându-le în spații comode pentru acele momente când arșița verii ne scoate din casă sau vrem să dăm o petrecere în curte.

La fel ca atunci când alegem centrale pe gaz pentru a avea independență și apă caldă și căldură la discreție, la fel putem opta pentru iluminat exterior după preferințe, fără să depindem de iluminatul public care în unele localități se face după un anumit orar sau mai rău, stâlpul de iluminat este atât de aproape de casă încât deranjează cu lumina sa.

Proiectoarele LED – cea mai ieftină cale spre iluminatul exterior eficient

Despre importanța utilizării iluminatului cu LED-uri am mai vorbit pe blog. Principalul motiv pentru care ar trebui să alegem proiectoare LED pentru iluminatul exterior ar putea fi de ordin economic. Folosind iluminat LED vom reduce considerabil factură la energie electrică, acest tip de iluminat fiind fiabil și durabil, cu o viață utilă extinsă și cu un raport preț/ calitate în favoarea consumatorului, pentru ca proiectoarele cu becuri led au o rezistență mare la factori externi și o durata de viață de zeci de mii de ore.

Dar ce opțiuni avem atunci când vorbim despre fațada unei clădiri?

Tipuri proiectoare LED

Evident, trebuie să ținem cont de o serie de factori precum gradul de protecție în funcție de expunerea la condiții meteorologice nefavorabile sau zone în care contactul cu apă sau ploaia este mai probabil.

proiectoare led cu senzor de miscarePuterea și tipul de lumină sunt, de asemenea, aspecte fundamentale de luat în considerare, deoarece iluminarea incorectă poate fi deranjanta nu numai pentru noi, ci și pentru vecinii noștri, dacă este vorba despre becuri care vor fi aprinse constant a căror lumina reflectă și în ferestrele lor.

În acest caz trebuie să alegem proiectoare LED cu detector de mișcare. Astfel vom face și mai multă economie, acestea fiind aprinse doar atunci când este nevoie. Cu o economie de până la 80%, proiectoarele led sunt soluția pe care trebuie să o adopți pentru a nu deranja vecinii și chiar pentru zonele din preajma ferestrei dormitorului tău.

Puterea ledurilor poate fi aleasă în funcție de consum și de zona în care urmează să plasați proiectoarele LED. Cu cât este mai mare numărul de wați, cu atât consumul de electricitate este mai mare. Astfel va puteți juca prin crearea umbrelor plăcute și alegeți leduri puternice ce luminează intrarea în casă sau garaj, în timp ce pentru alee sau terasă puteți alege lumina caldă și discretă.

Corpurile de iluminat LED pentru exterior se găsesc într-o gamă largă de modele, de la spoturi încastrate, pentru iluminarea intrărilor sau piscinelor, pentru zone în care nu este nevoie să redirecționăm lumina, precum treptele, la cele mai utilizate, numite proiectoare cu sau fără detector de mișcare, care sunt foarte utile datorită puterilor lor ridicate de a ilumina o anumită zona.

Nu în cele din urmă putem alege proiectoare fixe montate pe peretele clădirii care să proiecteze conuri de lumina în jos sau montate la nivelul solului și să scoată în evidență fațada casei.

Iluminatul exterior pentru zone private și industriale

Există și proiectoare LED mobile, cu un cablu lung și mânere ce facilitează mutarea lor acolo unde este nevoie. Astfel poți alege modele de proiectoare pentru iluminat exterior cu senzor de mișcare, proiectoare led cu montaj pe șină, cu lumina rece sau calda, de putere scăzută sau cu lumina puternica ce pot fi folosite pentru a ilumina curți interioare private sau publice și chiar șantiere ori zone de lucru

În funcție de modelul ales acestea ne permit să iluminăm zona în diferite moduri. Totul depinde de preferințe și felul în care dorim să vedem lumina proiectată în spațiul din jurul nostru.

proiectoare led

1 Comment on "Ce tipuri de proiectoare LED folosim pentru iluminatul exterior"

  1. Multumim pentru informatii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*