Top 3 tendințe în iluminatul interior în 2021 – becuri LED cu aer vintage

iluminat cu becuri LED
Share the joy

Top 3 tendințe în iluminatul interior în 2021

Iluminatul interior este un element esențial atunci când vine vorba de amenajarea căminului nostru. Camerele, oricât de șic ar fi aranjate, pot fi urâte dacă nu au o iluminare corectă. Desigur, aici nu ne referim doar la lumina propriu zisă și nu ar trebui să ne limităm pur și simplu doar la partea funcțională a becurilor, alegând accesorii de iluminat cu un design simplu și plictisitor. Prin urmare, astăzi vă vorbesc despre tendințele în materie de iluminat în 2021, iluminat cu becuri LED și câteva corpuri de iluminat cu un design modern, elegant și original.

1. Corpuri de iluminat cu becuri LED

Tehnologia LED a cucerit pas cu pas casele, birourile și chiar iluminatul stradal. Unul dintre principalele motive pentru această schimbare a fost necesitatea de a înlocui becurile clasice care începeau să dea dovadă de lipsă de randament și un consum ridicat. Iluminatul cu becuri LED a devenit astfel o soluție excelentă care ofere avantaje nenumărate, pe lângă un cost relativ scăzut.

Printre atuurile pe care le au aceste becuri LED se numără faptul că sunt durabile, ieftine și, mai ales, sunt realizate cu o eficiență energetică ridicată. Bineînțeles că nu sunt potrivite doar pentru băi și bucătării, ci și pentru tot restul casei și și-au demonstrat eficiența chiar și în alte spații, precum ar fi birourile, centre comerciale și diferite zone de agrement interioare sau exterioare.

iluminat cu becuri LEDDesigur, când vorbim despre becuri led, nu înseamnă că ne referim doar  la benzi sau spoturi LED, ci și la modele șic, sofisticate, cu un aer retro, industrial sau futurist, ce desăvârșesc interioarele căminelor noastre adăugând o notă de eleganță de fiecare dată când acționăm întrerupătorul. Chiar dacă sunt adepta unui stil modern și tocmai mi-am cumpărat un ring light de pe site-ul led-concept.ro, am în casă corpuri de iluminat cu un design vintage și becuri led care au aceeași  imagine cu a becurilor Edison.

Astfel interioarele dormitoarelor sunt scăldate într-o delicioasă lumina caldă, intimă și misterioasă, în timp ce bucătăria este inundată de o lumina strălucitoare așezată într-un corp de iluminat în stil industrial.

Chiar dacă alegeți sa va luminați casa doar cu becuri LED, acestea sunt atât de versatile încât pot fi combinate cu orice corp de iluminat, respectând linia de design, pentru a obține interioare cu un aspect armonios.

2. Retro style, becuri și corpuri de iluminat vintage

Acesta tendință stăruie în topurile preferințelor tuturor în ultimii ani. Lămpi cu forme rotunjite și becuri LED în culori tari precum portocaliu, verde sau roșu, te vor transporta înapoi în timp, în camerele semi obscure din decada anilor 60.

Materialele naturale precum sfoara, cuprul sau chiar lemnul sunt întotdeauna primate cu succes și vor face parte și din tendințele iluminatului interior al anului 2021, invadându-ne casa pentru a crea medii calde și primitoare. Astfel, indiferent de spațiul în care le așezați, candelabre, aplice, veioze sau chiar lustre cu un finisaj metalic antichizat, vor face parte din designul nostru preferat pentru iluminatul casei în 2021.

Versatilitatea corpurilor de iluminat vintage este un alt atu și vor arăta grozav în orice spațiu din casa ta, de la bucătărie până la dormitoare, pentru a crea un spațiu foarte elegant, cu accente retro.

Dintre toate aceste corpuri de iluminat vintage, eu sunt îndrăgostită de două veioze haioase pe care vi le arăt constant pe Instagram.

Acest tip de corp de iluminat poate fi utilizat în orice colț al casei. Chiar dacă le găsim loc în hol sau lângă oglinda de la baie, pot reprezenta și obiecte de decor așezate pe o poliță sau chiar în bibliotecă.

Cu ajutorul corpurilor de iluminat cu aspect vintage puteți crea spații minimaliste cu decoruri inspirate din stilul popoarelor nordice.

3. Becurile la vedere

becuri LED lustra vintageNu știu exact când m-a prins și pe mine această modă, dar cred că simplitatea, sobrietatea și ușurința de curățare m-a cucerit complet și am renunțat la abajururi și alte astfel de artificii pentru a etala cu mândrie becuri LED cu sticlă îngălbenită și filamente sofisticate ce te încântă cu splendoarea lor.

Experții în design interior estimează că în următorii ani toate casele vor avea cel puțin un corp de iluminat cu becul dezgolit, simplu și orgolios de frumusețea sa.

Una dintre cele mai moderne și cele mai plăcute tendințe când vine vorba de iluminatul interioarelor este aceea de a lăsa becul la vedere. Această este o opțiune perfectă și pentru spațiile minimaliste în care toate elementele de design se află într-un echilibru total.

Lumină caldă și lumină rece

Nu în cele din urmă vreau să reamintesc importantă lumenilor și culoarea luminii.

Lumina generală cu intensitate medie, ce vine din mijlocul tavanului generată de obicei de o lustră, este o opțiune clasică, deși poate fi combinată și cu un lampadar de podea sau de masă, așezate  în puncte strategice precum ar fi lângă fotoliul preferat de lectură sau în colțul în care obișnuim să rătăcim telecomanda când suntem așezați pe canapea

Becurile LED și corpurile de iluminat moderne ne dau posibilitatea și să modificăm atmosfera din încăpere cu ajutorul variatoarelor de tensiune. Alegerea luminii calde va oferi o atmosferă mai intimă și este ideală pentru dormitoare, în timp ce lumina albă sau rece va fi un mare aliat pentru birou sau bucătărie, iar lumina neutră va fi ideală în baie sau pe măsuța de makeup.

Tu ce stil de iluminat preferi în 2021 pentru pentru casa ta?

iluminat cu becuri LED

3 Comments on "Top 3 tendințe în iluminatul interior în 2021 – becuri LED cu aer vintage"

  1. Claudia L Chivu | martie 5, 2021 at 5:11 pm | Răspunde

    Îmi plac becurile led, mi se par niste corpuri de iluminat deosebite!

  2. Valeria Chertes | martie 5, 2021 at 5:16 pm | Răspunde

    Multumim pentru recomandare.

  3. Anghelina Irina | martie 7, 2021 at 7:07 am | Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*