Importanta jocurilor de exterior in dezvoltarea copilului

jucarii nisip
Share the joy

Importanta jocurilor adecvate etapei de varsta in dezvoltarea copilului

Copiii sunt în continuă și rapidă dezvoltare, le place să exploreze fiecare ungher al casei sau al grădinii, să descopere lucruri noi sau să inventeze jocuri.

În anotimpul rece jucăriile din lemn sau câte un set de popice ori o carte colorată, le poate capta atenţia şi le poate oferi multe clipe de distracţie, dar când timpul se încălzeşte este momentul să ne îndreptăm atenția spre jucării pentru nisip sau alte jucării de exterior, care să le facă zilele de vară mai amuzante şi mai interesante.

Vara însă este momentul ideal pentru fiecare puşti, de a juca diverse jocuri în aer liber sau dacă are posibilitatea, să se bucure de o bălăceală strașnică în apă.

Combinația de nisip şi apa marii, grădina bunicilor şi vacanţă, aleea din faţa blocului și mult timp liber, deschide o lume plină de posibilităţi infinite de a inventa jocuri şi de a se bucura de natură.

Pentru cea mai bună experienţă posibilă la piscină sau la plajă o bună alegere sunt seturile de jucării pentru nisip. Forme, pistoale cu apă, găletuşe, roabe şi lopaţele vor fi cel mai bun motiv de distracţie la plajă pentru cei mici, iar pentru părinţi un moment de linişte.

Pentru curtea bunicilor sau pentru aleea din spatele blocului, o mașinuță 4 in 1 pentru cei mai mici, adaptabilă fiecărei etape de dezvoltare sau o bicicletă cu sau fără roţi ajutătoare, vor fi cele mai iubite jucării din aceasta vară.

importanta jocurilor

Importanta jocurilor pentru copiii mici este imensă, o subliniază toţi specialiştii și cu toții suntem de acord. Toţi prichindeii începând de la familiile care trăiesc într-un oraş mare până la cei care locuiesc în sate sau în casă la curte, trebuie să petreacă cea mai mare parte din timpul lor jucându-se.

Cei care locuiesc la bloc sunt constrânşi de spaţiu şi atunci şi jucăriile sunt adaptate, eu de exemplu i-am cumpărat fiului meu un set popice pentru joaca în sufragerie, însă pentru groapa de nisip din parc am ales un set format din roabă şi lopăţele.

Jucăriile de tot felul dezvoltă abilităţi, deprinderi şi aptitudini care se vor păstra pe tot parcursul vieţii. Prin joc, copiii învaţă să îşi controleze frustrare şi să împartă şi cu alţii. Totodată dezvoltă abilităţi comunicative care îi vor ajuta mai târziu să socializeze.

Este important şi ca cei mici să intre cât mai curând în comunitate. Cu toate acestea, copiii sunt capabili să joace singuri şi de multe ori îşi construiesc o jucărie proprie din ceea ce au la îndemână.

Jocul este important pentru copiii mici în cel puţin trei direcţii: dezvoltarea abilităţilor, dezvoltarea socială şi imaginaţia şi creativitatea. Când copii mici au jucării adaptate etapei de vârstă în care se află, procedeul de învăţare are loc în toate domeniile de dezvoltare.

De unde cumpăram jucării de exterior de calitate

Atunci când cumpăram jucării de exterior trebuie sa alegem pe cele de calitate, care nu vor deveni casante când stau în soare. Site-ul educlas.ro, este cel mai mare distribuitor din România de jucării originale, de cea mai buna calitate, produse de firme consacrate din Statele Unite si Europa.

In magazinul EduClass vei găsi ușor ceea ce cauți, datorita organizării intuitive, filtrelor ajutătoare, recomandărilor utile, alertelor de stoc sau preț. Jucariile de pe acest site au functii educative, ideale pentru micuțul tău.

Unici importatori pentru peste 1000 de articole, care se regăsesc în permanenţă în stocul propriu îți oferă posibilitatea de a merge la sediul firmei pentru a-ți ridica sau evalua produsele comandate înainte de cumpărare. Astfel te vei asigura ca ai făcut cea mai bună alegere.

jucarii

 

2 Comments on "Importanta jocurilor de exterior in dezvoltarea copilului"

  1. Valeria Chertes | mai 17, 2017 at 10:33 pm | Răspunde

    Trebuie sa fim foarte atenti cum alegem jucariile pentru copii.

  2. ghelbere elena | mai 18, 2017 at 3:19 pm | Răspunde

    Cand baiatul meu era mic nu se gaseau atat jucarii pentru copii, acum e mai simplu si avem de unde alege.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*