Care sunt cele mai frumoase inele de logodnă?

inele logodna
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Care sunt cele mai frumoase inele de logodna ?

Când vine vorba despre logodnă, inelul este aproape la fel de important ca întrebarea și momentul în sine. Deși poate părea un pic cam superficial, cam asta este realitatea – și nu doar a zilelor noastre, femeile mândrindu-se și lăudându-se la toată lumea cu inelul de logodnă primit.

Tocmai de aceea, când vine vorba despre alegerea acestei bijuterii, bărbații resimt o presiune uriașă, neștiind care este inelul potrivit, pentru ce model să opteze, cât pietricele să aibă și din ce categorie să facă parte acestea, din ce tip de aur să fie confecționat ș.a.m.d.

Cu alte cuvinte, orice bărbat aflat într-o astfel de situație vrea să știe care sunt cele mai frumoase inele de logodnă.

Inelul de logodnă cu diamant, cea mai populară alegere a tuturor timpurilor

bijuterii aur albMai întâi de toate, cel mai important lucru care trebuie stabilit vizează piatra care va fi incrustată pe inel. De departe, diamantul este cea mai populară alegere din întreaga lume, însă sunt și femei care apreciază alte pietre prețioase precum safirul, smaraldul, ametistul sau rubinul.

Inelul de logodnă cu diamant, însă, este regele inelelor de logodnă, iar tradiția oferirii lui la cererile în căsătorie datează încă din 1477. Se spune că atunci ar fi fost oferit primul astfel de inel, de către Arhiducele Maximilian, fiicei lui Charles the Bold – Maria of Burgundia. Practic, inelul folosit de arhiduce a lansat această modă care, iată, a dăinuit până în zilele noastre.

De asemenea, povestea diamantului așezat pe inel are și o explicație romantică, întrucât termenul „diamant” derivă din cuvântul grecesc „adamas”, care înseamnă „de neînvins”, „indestructibil”. Iar pentru că diamantele chiar sunt extrem de rezistente și greu de distrus, aceste caracteristici au fost asociate cu dragostea și căsătoria, pentru ca acestea să fie, și ele, la fel de trainice.

Ce tipuri de inele de logodnă există?

Lucru bine-cunoscut, diamantul nu poate fi tăiat decât cu un alt diamant. Deși este o operațiune complicată și foarte, foarte pretențioasă, în lume există destul de multe forme în care poate fi tăiată această piatră prețioasă. Cele mai populare dintre ele, însă,  sunt „round” și „princess”, însă mai există și „oval”, „heart”, „emerald” sau „pear”.

Modelul „round”, de exemplu, se referă clasica piatră simplă și rotundă, care de obicei este poziționată central. Acesta este, de fapt, inelul de logodnă „solitaire” – cam cel mai des întâlnit tip de inel de logodnă, și în ciuda simplității sale, este și cel mai apreciat de către femei.

inele logodna

Totuși, merită precizate și celelalte tipuri de inele de logodna , și anume:

 • Three-Stone – format din trei pietre prețioase – una poziționată central, iar celelalte două așezate în lateral.
 • Halo – este inelul care are o piatră mai mare poziționată central și alte câteva pietre de diferite dimensiuni incrustate pe părțile laterale.
 • Eternity – are mai multe pietre de dimensiuni mici așezate simetric pe cea mai mare suprafață a inelului.

Pe de altă parte, însă, inelele de logodnă mai sunt împărțite pe categorii și în funcție de stilul femeii care urmează să îl poarte. Așadar, avem:

 • Inelul de logodnă clasic – perfect pentru femeile delicate, care iubesc finețea și gingășia.
 • Inelul de logodnă romantic – potrivit pentru femeile visătoare, care adoptă ținute feminine.
 • Inelul de logodnă vintage – pentru femeile care adoră stilul vremurilor de odinioară; în acest caz, poți alege mai degrabă rubin, safir sau smarald.
 • Inelul de logodnă minimalist – potrivit pentru femeile căror nu le place să iasă în evidență prin bijuteriile pe care le poartă sau care nu prea obișnuiesc să poarte bijuterii.
 • Inelul de logodnă glamour – perfect pentru femeile care adoră bijuteriile opulente, ce atrag toate privirile.

Așadar, există multe modele de inele de logodnă frumoase, însă pentru a-l găsi pe cel mai frumos pentru viitoarea ta soție, trebuie să ții cont de preferințele acesteia.

În privința prețurilor, de altfel, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că indiferent ce tip de inel îți vei propune să cumperi, cu siguranță vei găsi unul care să se încadreze în bugetul tău. Încearcă și în magazinele de bijuterii online, pentru că poți descoperi numeroase oferte avantajoase.

logodna

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Care sunt cele mai frumoase inele de logodnă?"

 1. Nu am primit un inel de logodna. Eram prea saraci si ne interesa sa avem o casa. Inelele sunt superbe cele de pe site.

 2. Inelele astea modern sunt foarte frumoase. Nici pe vremea mea nu era moda asta, dar cei tineri au de unde alege!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*