Câinii din Rasa Golden Retriever, animale de companie ideale

Rasa Golden Retriever
Share the joy

Câinii din Rasa Golden Retriever, animale de companie ideale

Cred că suntem cu toții de acord asupra importanței imense pe care o are prezența unui animal de companie în viața noastră. Indiferent că vorbim despre blănoși sau înaripate, pești sau reptile, acestea sunt responsabile de fericirea noastră.

Pe lângă acoperirea unora dintre nevoile noastre ludice și afective, acestea oferă vieții noastre beneficii ce se reflectată nu numai în sănătatea fizică, ci și în sănătatea psihică, promovând responsabilitatea la copii, iar la adulți atenuând singurătatea și contribuind la tendința de socializare, în timp ce pentru cei afectați de depresie sau probleme senzoriale, prezența animalelor de companie chiar are o eficiență științific demonstrată în tratarea acestor afecțiuni.

Balsam pentru suflet

Dacă mă citiți de multă vreme știți că eu am avut în casă diverse animale de companie. După o copilărie fabuloasă în curtea bunicilor unde practic am avut prieteni toate sufletele din bătătură, am mai avut în casă papagali, peruși, acvariu cu pești exotici, o broască țestoasă și căței. Pisici nu am avut pentru că în familie se manifestă alergii la părul acestora, dar îmi place să le mângâi când merg la câte o rudă care are o trufașă cu ochișorii de șerpoaică.

Oricum ar fi, dacă aș fi întrebată ce animal de companie prefer, prima mea opțiune ar fi cățelul, chiar dacă mai convenabil ar fi să cumpăr mancare papagali, decât hrană pentru căței.

După ce am crescut și iubit două exemplare din rasele Ciobănesc German și Doberman, rase inteligente cu o voință pregnantă, acum mi-aș îndrepta atenția spre Rasa Golden Retriever și acest lucru poate se datorează și faptului că fiul meu adoră aurii ăștia înțelepți.
În ultimii ani, cățeii din această rasă au devenit unele dintre cele mai râvnite animale de companie de către familii. Aceștia par să aibă toate atributele pozitive atunci când trebuie să alegi un animal de companie pentru familia ta și te fac să te îndrăgostești de ei. Sunt curajoși, curați și simpatici, ascultători și foarte ușor de antrenat.

Golden Retriver cei mai loiali prieteni

Rasa Golden Retriever

Câinii din Rasa Golden Retriever sunt prieteni fantastici de joacă pentru toți membrii familiei, dar mai ales copiii pot beneficia de un însoțitor iubitor care poate deveni cel mai bun prieten al copilăriei lor.
Odată adoptat de familie, un cățel Rasa Golden Retriever devine un membru cu drepturi depline și capătă “statut de persoană”, ceea ce înseamnă că nu va fi fericit legat sau închis în casă toată ziua, de aceea întotdeauna o decizie de adoptare a unui suflețel blănos se face după o analiză atentă și discuții cu toți ai casei pentru că acesta să nu devină o povară.

Așa cum spuneam de multe ori trebuie să luăm în calcul și partea financiară pe care trebuie să o susținem, deoarece adoptarea unui patruped implică și hrănirea aceastuia, vizite la medicul veterinar, vaccinuri și alte accesorii de care un cățel are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Ce probleme de sănătate sunt specifice unui Golden Retriever

Trebuie să fim conștienți că sănătatea animalelor noastre de companie trebuie să fie atent supravegheată pentru prevenirea bolilor. Astfel acestea vor fi sănătoase și fericite, contribuind la bunăstarea noastră.

Un cățel fără cusur genetic este doar începutul unei aventuri cu un câine cu o sănătate buneă. Înmulțirea încrucișată a dus la afecțiuni tipice ale rasei. Dar prin creșterea selectivă și cerințe stricte ale pedigree-ului se încearcă reducerea riscului de apariție a acestora. Cele mai frecvente boli ale unui Golden Retriever sunt:

  • Displazia șoldului sau a cotului
  • Epilepsie
  • Atrofie progresivă a retinei
  • Cataractă ereditară

Dacă vreți un cățeluș Golden Retriever, verificați întotdeauna dacă crescătorul a efectuat toate controalele de sănătate și insistați să vă arăte arborele genealogic

Dresajul animalului de companie, un pas important pentru liniștea tuturor

Firi vesele, cățeilor Golden Retriever le place să se joace și să se distreze cu cei pe care îi iubesc. Ca orice alt cățel, un Golden Retriever vrea întotdeauna să-i facă pe plac stăpânului său.

Desigur, să nu uităm că antrenamentul adecvat este responsabilitatea celor care dețin animalul de companie și ar trebui să înceapă așa cum v-am mai spus pe aici, chiar din prima zi când îl aducem acasă. Câinele nedresat și nedisciplinat devine o pacoste pentru toată lumea și nu este distractiv pentru nimeni, pentru că pur și simplu se vede stăpân peste toți ai case și face doar ce dorește acctionand din instinct.

De ce să alegem un câine din Rasa Golden Retriever când avem copii

Specialiștii subliniază că familiile tind să fie mai fericite atunci când sunt completate de… un animal de companie. Acestea îi pot forma caracterul copiilor, responsabilizandu-i, învățându-i ce înseamnă respectul, empatia și dragostea.

Una dintre cele mai mari bucurii de a avea un animal de companie este să-l privești jucându-se cu copiii. Iar când este vorba de un Golden Retriever ce pare să știe că cei mai mici ai casei sunt mai fragili și mai vulnerabili decât adulții, grija pe care o manifestă față de copii este unul dintre cele mai drăgăstoase lucruri pe care le poți vedea.

Cățeii din Rasa Golden Retriever sunt renumiți pentru docilitatea lor și dorința pronunțată de a învăța. Se adaptează foarte ușor la o rutină impusă și le place să participe la toate activitățile familiei. Pentru că sunt atât de liniștiți și calmi, împreună cu caracterul lor afectuos și jucăuș , Golden Retrieverii știu să fie prietenoși și să trăiască în deplină armonie cu alte animale domestice.

Totuși acești câini nu au un instinct de protecție foarte dezvoltat. Dar chiar dacă nu sunt buni câini de pază, mai ales că sunt copilăroși 3-5 ani până să se dezvolte complet emoțional, inteligență și docilitatea lor îi fac să fie excelenți ghizi pentru persoanele nevăzătoare, sau cele care au nevoie de terapie și asistență. Combinația dintre simțul olfactiv bine dezvoltat și instinctul de vânătoare îi fac potriviți pentru a participa la misiuni ale poliției și operațiuni de salvare, fie pentru a fi salatori, fie pentru a detecta explozivi sau lucruri ilegale.

Cât trăiește un câine din Rasa Golden Retriever

Nu în cele din urmă voi sublinia că această rasă are o speranța de viață ce depășește 12-16 ani așa că vor crește împreună cu copiii. Între câine și copii se va forma o legătură specială, devenind cei mai buni tovarăși de joacă.

1 Comment on "Câinii din Rasa Golden Retriever, animale de companie ideale"

  1. Sunt câini foarte frumoși și foarte cuminți.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*