Top 3 soluții micelare ideale pentru orice tip de piele

machiaj de Craciun
Share the joy

Top 3 soluții micelare ideale pentru orice tip de piele

De ceva vreme îngrijirea pielii a devenit una dintre prioritățile mele principale, de aceea astăzi vom vorbi din nou despre importanța demachierii și despre top 3 soluții micelare pe care le ador, produse care îndepărtează nu doar machiajul, ci și impuritățile de pe ten.

Chiar dacă nu acordăm prea mare importantă și considerăm că în ziua în care nu purtăm makeup nu ar trebui să folosim demachiant, folosirea soluțiilor micelare îndepărtează blând impuritățile și eliberează porii.

Demachiantele au devenit, fără îndoială, un produs extrem de important în lumea cosmeticelor, întrucât fără ele curățarea pielii ar fi mult mai complicată. Nu uitați ca după demachiere să introduceți și alte produse în rutină voastră de frumusețe. De fiecare dată când tenul a fost curățat, aplică un toner, un ser pentru față, o cremă contur ochi și apoi sigilează totul cu o crema hidratantă ușoară, de zi sau de seară.

iUnik Black Snail ser pentru fata de regenerare și antirid

Ce este un demachiant și care sunt avantajele acestuia?

Demachiantele sunt produse special create pentru a îndepărta machiajul sau pentru a curăța fața, gâtul și decolteul înainte de a merge la culcare, dar acest pas trebuie repetat și dimineața, înaintea aplicării oricărui makeup. Cremele demachiante și soluțiile micelare sunt la fel de importante că și machiajul în sine, de aceea trebuie să le alegem în funcție de tipul de piele pe care îl avem dar și de machiajul pe care îl utilizăm zilnic.

Evident, deoarece există diferite tipuri de ten și există o mare varietate de nevoi care trebuie acoperite, pe lângă îndepărtarea oricărei urme de machiaj și impurități care pot dăuna pielii, dar în opinia mea soluțiile micelare sunt cele mai blânde și mai eficiente, de aceea le ador.

Acest produs minunat a evoluat enorm de-a lungul anilor existând variante care ajută la regenerarea mult mai rapidă a pielii după îndepărtarea celulelor moarte, hrănirea în profunzime a dermei și restabilirea barierei de protecție.

Cu ce aleg să mă demachiez?

Cred că primul meu produs dedicat îndepărtării machiajului a fost o cremă. De fapt cred că foloseam celebra NIVEA în cutie albastră, apoi am trecut la un lapte demachiant și în cele din urmă m-am îndrăgostit de apă micelară.

Bineînțeles tu ar trebui să alegi întotdeauna produsul care se potrivește cel mai bine tipului tău de piele și tipului de machiaj pe care îl porți. Și chiar ai de unde alege… pentru că industria cosmetică s-a întrecut pe sine și la acest capitol.

Tipuri de produse demachiante

Demachiant pe bază de apă

Cunoscut și sub denumirea de apă micelară sau demachiant cu apă micelară aceste demachiante sunt în general foarte blânde cu pielea, motiv pentru care sunt considerate ideale pentru toate tipurile de ten. Sunt foarte ușor de aplicat, hidratează pielea și îndepărtează orice impurități de pe ea.

Demachiant bifazic

Acest tip de demachiant este considerat ideal când vine vorba de curățarea machiajelor elaborate și rezistente, precum cele de halloween de exemplu, în general de tip waterproof, asta pentru că uleiurile descompun mai ușor machiajul.

Demachiant cremă

De-a lungul timpului au fost cele mai utilizate deoarece hidratează foarte bine pielea. Însă acest tip de demachiant trebuie ales cu grijă deoarece există câte o variantă pentru fiecare tip de ten. Poate ajută la închiderea porilor și la reducerea cicatricelor lăsate de acnee, dar ales incorect are efect invers și lasă tenul încărcat.

Șervețele demachiante

Acestea sunt fantastice când mergem în vacanță. Utilizate constant pot duce la iritarea tenului, deoarece avem tendința să frecăm pielea pentru a îndepărta machiajul.

Deși demachiantele sunt produse minune pentru a îndepărta orice reziduu de machiaj de pe pielea noastră, trebuie să ai în vedere întotdeauna tipul de piele și eventualele probleme ale tenului tău astfel încât pielea ta să fie răsfățată de fiecare dată când le folosești.

Top 3 soluții micelare pe care le ador

1. Soluții micelare Bioderma

Bioderma Sensibio H2O

Evident pentru mine pe primul loc nu poate fi decât Bioderma. Apa micelară Sensibio H2O este fabuloasă. Este singura pe care o folosesc constant și consider că este singură care mă ajută să îmi mențin pielea curată și sănătoasă în orice anotimp.

Sensibio H2O este cel mai apreciat produs Bioderma și se află între favoritele medicilor dermatologi, farmaciștilor, make-up artiștilor și consumatorilor din toată lumea deoarece curaţă în profunzime tenul, protejează barieră cutanată, calmează pielea sensibilă și decongestionează tenul, având o toleranţă inegalabilă.

Bioderma Sebium Soluție Micelara pareri
De la ei am folosit și alte ape micelare, dar întotdeauna mă întorc la Sensibio H2O.

2. Neutrogena

Neutrogena este una dintre mărcile cele mai cunoscute când vine vorba de hidratarea pielii. Demachiantul lor bifazic are o formulă ultra-blândă, în două faze, care ajută la îndepărtarea tuturor tipurilor de machiaj al ochilor, chiar și a acelui rimel rezistent la apă, pe care îl aplici de două ori pentru că îți place cum se văd genele.
Lucrul incredibil la acest demachiant este că îl pot folosi pentru ochi fără să îmi provoace usturimi și pe lângă îndepărtarea oricărei urme de machiaj, îmi menține pleoapele hidratate în permanență.

3. Garnier

De la Garnier folosesc un fabulos demachiant cu apă micelară și ulei de argan de despre care știm că este extrem de benefic pentru piele.

Acest produs incredibil nu numai că îndepărtează machiajul, ci și hrănește, tonifică și curăță orice impuritate de pe piele.

Cu micelii cu acțiune magnetică împotriva impurităților, acest demachiant poate fi cel ideal pentru oricine, deoarece este perfect pentru toate tipurile de piele, în plus, nu este necesar să freci prea mult pentru a îndepărta reziduurile de machiaj, deoarece formula să delicată îl face să dispară rapid.

Garnier - soluții micelare

În ultimii ani produsele de makeup au devenit tot mai rezistente și tot mai pigmentate, calitatea de waterproof fiind foarte căutată, însă acest aspect este dăunător tenului și chiar dacă ne face să arătăm incredibil, cu timpul poate accentua primele riduri contribuind la îmbătrânirea prematură.

De aceea pentru a-ți proteja tenul și a-l menține tânăr ideal ar fi să îl cureți cu soluții micelare.

Tu cu ce te demachiezi?

Be the first to comment on "Top 3 soluții micelare ideale pentru orice tip de piele"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*