Brioșe Keto de cafea – rețeta unui desert unic cu cafea expresso

Brioșe Keto cu cafea
Share the joy

Brioșe Keto de cafea – rețeta unui desert unic cu cafea expresso

Cafeaua este cu siguranță o băutură preferată de milioane de oameni din întreaga lume. Personal nu concep să încep dimineața fără o ceașcă mare de cafea proaspătă.

Se estimează ce în fiecare zi sunt servite în jur de trei miliarde de cești, astfel cafeaua devine alături de ceai și apă, băutura cea mai consumată din întreaga lume.

Denumirea pe care o cunoaștem noi astăzi se presupune că provine din cuvântul italian caffe, care la rândul său se crede că își are originile în toponimul Kaffa, o regiune din Etiopia, țară considerată punctul de plecare al cafelei.

Diverse studii subliniază că există și avantaje și dezavantaje ale consumului de cafea. Printre acestea se remarcă pe de o parte faptul că este o băutură foarte bogată în antioxidanți, cu o cantitate redusă de calorii și proprietăți diuretice, care crește performanța fizică și memoria, dar la polul opus un exces al consumului de cafea poate produce gastrită, insomnie sau tulburări nervoase.

O zi minunată începe cu o ceașcă de cafea și o porție de aer proaspăt

Să fiu sinceră eu beau de mai bine de 20 de ani câte 3 cești mari de cafea pe zi, fără zahăr și fără lapte. Până acum nu am avut probleme de sănătate și analizele sunt ok. De când mi-am cumpărat un expresor cafea de la Elefant, ceștile s-au mai micșorat puțin pentru că mi se pare că gustul este mai plin și mai bogat și în plus cafeaua iese mai concentrată, indiferent cât de „lungă” o fac.

cum sa faci o cafea buna

Faptul că o beau așa simplă, accentuează fiecare notă aromatică și mă bucur din plin de gustul ei minunat.

Pentru a ne revigora înainte de a începe ziua de lucru, la o întâlnire cu prietenii, înainte de a pleca într-o călătorie, la o ședința de afaceri, în pauză la job sau când citim o carte, o ceașcă de cafea va fi întotdeauna unul dintre oaspeții principali la masa noastră. Datorită gustului și a parfumului îmbătător, putem spune că există o mie motive pentru care decidem să bem o cafea indiferent de ora sau de locul în care ne aflăm.

Dar chiar dacă că au trecut sărbătorile, astăzi vă aduc o rețetă de Brioșe Keto cu cafea, ușoară de făcut, delicios de parfumată și cu puține calorii.

Aveți nevoie de o cafea bună și un expresor cafea pentru a obține o licoare concentrată care a adune esență bobului de cafea și să o redea în toată splendoarea sa.

Un expresor bun ar trebui să fie unul dintre cele mai sofisticate echipamente ce nu trebuie să lipsească din casa noastră alături de purificatoare aer de la Elefant, aspiratoare robot sau mașina de spalat vase. Expresorul reușește să ne ofere o ceașcă de cafea perfectă și noile modele au diverse funcții și programe variabile pentru că fiecare cafea să fie fix pe gustul tău, iar celelalte aparate electrodomestice ne ușurează munca și ne fac viata mai frumoasa.

Pe site-ul celor de la Elefant.ro puteți găsi acum câteva modele de expresoare cafea care sunt la super reduceri. Nici eu nu am unul foarte scump, dar îmi place că extrage toată savoarea din cafeaua măcinată.

Rețeta Brioșe Keto cu cafea

Brioșe Keto cu cafea

Ingrediente:

 • 5 linguri de făină de cocos
 • 5 ouă
 • 60 g unt
 • 50 ml expresso sau cafea concentrată
 • 2 linguri îndulcitor Sweeteria
 • 1 praf de copt
 • un vârf linguriță scorțișoară măcinată
 • un vârf linguriță de nucșoară măcinată
 • un praf de sare

Rețeta este foarte simplu de făcut, ingredientele nu conțin calorii goale și produsul final poate fi consumat și de către diabetici sau celiaci pentru că nu conțin gluten. În loc de făină de cocos puteți utiliza făină de migdale care are aproximativ aceleași proprietăți.

Nu uitați că făina de cocos are putere mare de absorbție, așadar rezistați tentației să adăugați în plus dacă vi se pare că după ce amestecați totul, compoziția este prea moale.

Mod de preparare Briose Keto

Pentru inceput așezați făina de nucă de cocos într-un castron adânc împreună cu praful de copt, scorțișoara și nucșoara măcinată.

Amestecați ingredientele uscate pentru ca aromele să se întrepătrundă și praful de copt să fie bine distribuit. Separat bateți cele 5 albușuri cu un praf de sare și îndulcitorul până obțineți o bezea aerată.

Apoi gălbenușurile se amestecă împreună cu untul topit și răcit, rezultatul fiind asemănător cu o maioneză. Adăugați cafeaua concentrată, rece, pentru a obține un amestec dens peste care puneți albușurile și omogenizați. Încorporați cu grijă amestecul de făină, iar compoziția rezultată se repartizează în forme de brioșe.

Se coc în cuptor preîncălzit la 180 ° C pentru aproximativ 25 de minute, deși ar trebui să verificați în funcție de specificațiile cuptorului pe care îl dețineți. Dar când devin ușor aurii și trec testul scobitorii, sunt gata și va puteți bucură de ele alături de o cafea delicioasă…

Le puteţi îmbogaţi cu bucățele de fructe deshidratate sau bănuți de ciocolata fără zahăr.

Așadar pornind de la o ceașcă de cafea puteți obține un desert unic, cu o aromă fenomenală de de cafea și puține calorii, pe care puteți să îl oferiți și celor mai pretențioși musafiri.

Ce spuneți? Va tentează o porție de Brioșe Keto cu cafea?

Brioșe Keto cu cafea*Sursa foto Freepik

2 Comments on "Brioșe Keto de cafea – rețeta unui desert unic cu cafea expresso"

 1. Mulțumim pentru rețetă.

 2. Ce bine arată!Vreau și eu 😁

Leave a comment

Your email address will not be published.


*