Ce baterii duş sau lavoar alegi atunci când renovezi baia

baterii dus
Share the joy

Ce baterii duş sau lavoar alegi atunci când renovezi baia

Cu trecerea timpului, diferite părți ale casei noastre încep să se deterioreze sau să sufere diverse avarii. Printre lucrurile care se strică cel mai mult și mai des se numără și robineții și bateriile de la baie și bucătărie, în mare parte datorită apei prea calcaroase din țara noastră.

Cu acest tip de defecțiune m-am confruntat și eu zilele trecute și m-am simțit oarecum iritată pentru că eu spun că toate lucrurile din casă sunt noi, deoarece am renovat apartamentul acum vreo patru ani și chiar am investit în lucruri de calitatea, pe principiul că suntem prea săraci ca să fim zgârciți.

La bucătărie am schimbat deja de două ori bateria. Prima dată pentru că am luat-o prea înaltă pentru chiuveta care nu este deloc adâncă și stropea totul în jur, iar a doua oară picura și am considerat că este mai bine să o schimb, să nu am vreo surpriză neplăcută.

La baie lucrurile stau un pic altfel pentru că uzura nu este atât de accentuată ca la bucătărie. În plus aici sunt tot tipul de robineți, pipe și baterii duș care funcționează în mod diferit față de o baterie chiuvetă bucătărie.

Ei bine, la mine fix bateria de duș s-a stricat și mare mi-a fost uimirea, când am început să caut alta, la câte modele au apărut pe piață.

Atunci când alegeți robineţii și bateriile pentru baie, nu ar trebui luat în considerare doar modelul produsului respectiv. Trebuie să fiți atenți la materialul din care sunt confecționate și câți ani este viața lor utilă. Cu aceste informații asimilate este mai ușor să luați o decizie cu privire la care sunt cele mai bune propuneri de pe piață și care este modelul potrivit pentru casa voastră.

Aceste sfaturi sunt foarte importante, deoarece robineții și orice tip de baterii baie alegeți, trebuie să fie rezistente la umezeală și materialele să fie durabile.

O altă informație cheie o reprezintă producătorul, deoarece atunci când investiți în aceste produse, vă așteptați să reziste mult timp și să nu trebuiască să le schimbați prea des.

Recomandările tuturor producătorilor au însă un punct comun: montarea unui filtru anti calcar care să reducă depunerile de calcar pe lângă pipă, robinet sau cartușul din interiorul bateriei.

Părinții mei la țară au montate diverse filtre până ajunge apa la robinet, astfel s-au asigurat că filtrează impuritățile și nu doar bateriile de chiuvete vor avea viață îndelungată, dar și toate aparatele electrocasnice care folosesc apa vor fi ferite orice depunere calcaroasă.

Tipuri de baterii chiuvetă

Chiar dacă unele baterii duș sau de la chiuvetă sunt de obicei unul dintre ultimele lucruri la care ne gândim atunci când facem o renovare baie sau bucătărie, acestea unul dintre cele mai vizuale elemente care conferă stil și eleganță acestor încăperi.

De multe ori însă ne pierdem printre toate opțiunile care sunt pe piață, de aceea îți punctez câteva detalii de folos pentru a diferenția tipurile de baterii duș și chiuvetă în momentul în care te vei gândi sa le schimbi.

Baterii normale cu montare pe chiuvetă sau blat.

Acestea sunt cele care sunt instalate direct pe lavoar, chiuvetă sau blat, dacă acesta este de marmură. Utilizarea acestor baterii este mai frecventă în băi, deși pot fi instalate și în bucătărie, pentru că toate chiuvetele au un orificiu de instalare baterie. Avantajul acestora este versatilitatea și caracterul practic, pe lângă instalarea ușoară și prețul scăzut.baterii lavoar

De asemenea, fiind unul dintre cele mai utilizate tipuri de baterii lavoar, există o mare varietate de modele, dimensiuni, finisaje și culori.

Bateriile de lavoar pot fi montate și pe bideu, dar nu și viceversa pentru că acestea ar trebui să aibă pipa dreapta.

Aceste robinete lavoar au o singură clapetă pentru reglarea debitului și amestecarea apei calde cu cea rece. Simplitatea și confortul de utilizare le-a transformat în cele mai cumpărate baterii de pe piață.

Există și baterii cu doi robineți, unul pentru apă caldă și unul pentru apă rece. Au o estetică retro, conferind o notă rustică încăperii. Sunt mai frecvente în băi decât în ​​bucătării și pot fi modele cu montarea deasupra blatului/chiuvetei cât și cu încastrare în perete.

Baterie încastrată

Bateriile încastrate sunt cele montate pe perete precum bateriile duș și sunt instalate direct pe perete. Avantajul acestora constă în faptul că oferă o utilizare inteligentă a spațiului, fiind mai confortabile la manipularea obiectelor de pe marginea căzii sau chiuvetă. Pe lângă faptul că oferă o estetică de o eleganță clasică, unică și diferită, pot fi montate în spații foarte înguste cu design minimalist.gresie si faianta baie

Baterii termostatice

Bateriile termostatice au două comenzi și sunt în general doar baterii duș. Una dintre comenzi este pentru a regla temperatura apei și cealaltă pentru a controla debitul. Avantajul acestora este că fac economie de apă prin reglarea temperaturii, care va fi constantă mereu. Totodată este unicul model baterii duș a cărui temperatura a apei furnizate nu este influențată de deschiderea altor robinete din casă.

Desigur tot pentru băi sunt bateriile cu design futurist, cu pipă tip cascadă, ce pornesc cu ajutorul unui senzor, atunci când trecem mâna prin față pipei.

Diferența dintre bateriile pentru băi și cele pentru bucătărie este că cele pentru baie sunt fixe, în timp ce bateriile pentru chiuveta de la bucătărie oferă mai multă flexibilitatea cu o pipă care se poate roti și chiar cu un duș încorporat ce poate fi extras în momentul utilizării.

baterii duș

3 Comments on "Ce baterii duş sau lavoar alegi atunci când renovezi baia"

  1. Multumim pentru articol! Foarte util!

  2. Mulțumim pentru sfaturi!

  3. De aproximativ o lună ne-am mutat în casă nouă și am ales baterii ce costa puțin mai mult,dar care suntem siguri că nu necesita schimbarea după o jumătate de an

Leave a comment

Your email address will not be published.


*