Recenzie „Ce să nu faci dacă devii invizibil” de Ross Welford

Ce să nu faci dacă devii invizibil de Ross Welford
Share the joy

Recenzie „Ce să nu faci dacă devii invizibil” de Ross Welford

Hello readers, astăzi vă aduc din nou o carte pentru tinerii cititori, un volum superb care ne-a plăcut foarte mult mie și fiului meu: Ce să nu faci dacă devii invizibil

Destinată unui public de 10-12 ani, este scrisă de Ross Welford, un autor englez de literatură SF pentru copii.

Toată acțiunea din acest volum se învârte în jurul lui Ethel, o fată de 13 ani, care fără să vrea descoperă cum este sa fii invizibil.

Știm deja că mulți adolescenți se confruntă cu acneea. Exact același lucru i se întâmplă și lui Ethel Leatherhead, o fată obișnuită de 13 ani, fără prea mulți prieteni (cu doar unul de fapt) care locuiește în orașul Whitley Bay împreună cu bunica sa. Mulți colegi o necăjeau pentru faptul că avea multe coșuri pe față și pe gât.

Desigur că Ethel a încercat fiecare remediu cunoscut pentru acnee, însă niciunul dintre ele nu i-a îmbunătățit deloc problema pielii. Acest lucru a determinat-o să cumpere așa-zisul medicament ,,Dr.Chang tenul lui așa curat”. Conform instrucțiunilor, Ethel trebuia să bea o lingură de pudră cu apă pentru a avea tenul mai frumos.

După ce a făcut un amestec cu aspect dubios, ea descoperă că a avut efect, doar nu era cel așteptat. Ethel a devenit invizibilă! Fără să vrea, fata a luat o supradoză, care în combinație cu dormitul într-un solar dubios a șters nu numai coșurile, ci a făcut-o complet invizibilă… și de aici începe o adevărată distracție care îi va încânta pe cititori.

Ce să NU faci dacă devii invizibil…

Ei bine, singurul prieten a lui Ethel era Boydy, un băiat enervant, cu inocența specifică acestei vârste, care încerca să își facă prieteni, dar de când a venit la școală, se pare că nu prea i-a reușit această încercare. Și asta din cauza faptului că atunci când a trebuit să se prezinte în fața copiilor, în loc să își spună numele și să vorbească despre el, Boydy a țipat, cu accentul lui londonez: ,,Ar-se-nal! Ar-se-nal!” și de atunci și-a creat o reputație nu foarte bună.

Așa cum vă spuneam, totul a început să scape de sub control atunci când Ethel a luat acea supradoză de praf chinezesc și apoi s-a întins în solarul care i-a fost dat de o doamnă drăguță de la un salon. Se pare ca a stat prea mult acolo și atunci când s-a ridicat nu mai exista din punct de vedere…fizic. Pur și simplu nu se mai vedea.

Ethel a fost fascinatăla început, apoi panicată de faptul că nu i se vedea reflexia în oglindă și nici în ecranul telefonului. Ar fi trebuit să sune la urgențe. Sau la bunica ei. Dar ce ar fi putut să le zică? Că e invizibilă? Nu, nu ar funcționa. Până și Bella, câinele ei se speria-se de ea, deoarece nu știa cine o mângâia.

Și mai era o problemă: gemenii Knight, cei mai răutăcioși copii din școală care sigur nu vor „vedea” cu ochi buni toată treaba asta. Dar vă las pe voi sa descoperiți toată povestea.

Ce să nu faci dacă devii invizibil de Ross Welford

O carte genială pentru cititori de toate vârstele!

Mi-a plăcut foarte mult povestea, de la început până la sfârșit. Pe lângă faptul că am citit-o foarte repede, am discutat-o amănunțit cu fiul meu, mai ales că este în perioada preadolescenței și parcă nu aș vrea că atunci când va fi nevoie, să testeze și el vreun remediu ciudat. hihihi!

Viața personajelor pare să fuzioneze într-un mod ideal. Relația de prietenie dintre Ethel și Boydy se dezvoltă superb, copii ajungând să fie cei mai buni prieteni.

De-a lungul cărții, în special în ceea ce privește părinții lui Ethel, sunt atinse anumite subiecte ale societății cum ar fi alcoolismul, de exemplu și chiar dacă nu sunt dezvoltate în profunzime, ci mai degrabă sunt menționate în anumite momente din poveste, mi s-a părut că a fost o alegere bună pentru publicul către care se îndreaptă romanul.

O carte amuzantă și serioasă deopotrivă ce se termină într-un mod cu totul și cu totul neașteptat. O să vă placă, vă garantez!

De Ross Welford am mai citit Câinele care a salvat lumea și Călătorie în timp în compania unui hamster, ale căror recenzii le găsiți pe blog.

Toate volumele pot fi cumpărate de pe site-ul celor de la Editura Corint și sunt o lectura grozava pentru vacanta ce se apropie!

1 Comment on "Recenzie „Ce să nu faci dacă devii invizibil” de Ross Welford"

  1. Mulțumim pentru recenzie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*