Știați beneficiile scrubului pentru corp?

Organic Shop Scrub
Share the joy

Știați beneficiile scrubului pentru corp?

Când ne raportăm la bărbați și la produsele de îngrijire pe care le au aceștia, un șampon, un gel de duș și un antiperspirant sunt suficiente. La femei, treaba e mai complicată. Acestea nu se limitează doar la 3 produse ca și bărbații, aproape fiecare femeie are în baie un gel de duș, un săpun, o cremă de corp, un șampon, un balsam, o mască de păr, o cremă anticelulitică, însă prea puține au și un scrub pentru corp.

Un scrub sau un exfoliant de corp este un produs cosmetic extrem de benefic pentru sănătatea pielii noastre și are un puternic efect de tonifiere, rejuvenare și revigorare. Acesta este esențial pentru menținerea sănătății și catifelării pielii, dar să începem cu începutul.

Ce este mai exact un scrub pentru corp?

Pe scurt spus, scrubul pentru piele este un produs de îngrijire a cărui funcție principală este de a îndepărta celulele moarte ale pielii prin exfoliere, dar și de a curăța pielea și de a stimula circulația sângelui. Este important ca particulele exfoliante regăsite într-un scrub să fie suficient de aspre pentru a putea elimina celulele moarte, dar nu prea aspre încât să afecteze pielea.

Care sunt beneficiile unui scrub pentru corp?

Un astfel de produs are foarte multe beneficii, de aceea este esențial ca fiecare femeie să aibă un astfel de produs în colecție. Printre cele mai importante beneficii se numără și:

O piele curățată și purifiată

Un scrub pentru corp de calitate, îndepărtează celulele moarte și impuritățile pielii, lăsând astfel pielea proaspătă, catifelată și luminoasă. În corpul nostru celulele sunt permanent înlocuite de celule noi, mai sănătoase, care se regăsesc inițial sub cele moarte, iar un scrub regulat poate ajuta acest proces.

Detoxifică pielea

Scrubul nu numai că ne ajută să îndepărtăm eficient celulele moarte ale pielii, dar și stimulăm circulația sângelui și ajutăm la drenajul ganglionilor limfatici, crescând fluxul de sânge local.

Pielea întinerește

Procesul de exfoliere stimulează apariția noilor celule, întinerite. O circulație sangvină accelerată aduce un surplus de oxigen celulelor cutanate pe care le hrănește. Astfel, le ajută să reziste mai bine atacului radicalilor liberi, principalii inamici ai îmbătrânirii.

O piele mai hidratată

Îndepărtarea celulelor moarte permite o absorbție mult mai bună a cremei sau a loțiunii de corp aplicată ulterior. Pielea devine mai catifelată, mai netedă și mai fermă.

scrub pentru corp

Corp mai relaxat

Un scrub de corp de calitate, oferă corpului și un efect relaxant ce apare atunci când este aplicat produsul exfoliant. Detoxifierea și curățarea pielii ajută întregul corp să se detensioneze.

Cum se realizează corect exfolierea?

Dacă nu aveți o piele cu probleme, prea delicată sau prea sensibilă, puteți folosi scrubul de corp până la trei ori pe săptămână, în caz contrar, e suficient o dată pe săptămână. Când folosiți scrubul de corp, trebuie să masați pielea cu mișcări circulare timp de câteva minute și să clătiți cu destulă apă. La final, puteți folosi o cremă hidratantă.

Ce exfoliant să alegeți?

Există multe produse de acest gen în comerț care conțin foarte multe chimicale sau particule exfoliante artificiale. BioBoom oferă însă o alternativă, scruburi din ingrediente naturale care să nu vă irite pielea sau să vă provoace vreo problemă.

1 Comment on "Știați beneficiile scrubului pentru corp?"

  1. Valeria Chertes | iunie 22, 2018 at 1:12 pm | Răspunde

    Pana acum nu stiam atat de multe despre el,multumesc pentru articol.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*