Îngrijirea pielii – când, cum și de ce trebuie să folosim un scrub de corp

scrub de corp
Share the joy
 • 27
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Îngrijirea pielii – când, cum și de ce trebuie să folosim un scrub de corp

În ultimul timp am început să acord o atenție specială îngrijirii pielii și părului. Dacă anii trecuți întindeam mâna pe raftul de la supermarket și alegeam un scrub de corp sau o cremă oarecare, astăzi nu aș mai face asta nici în ruptul capului și îmi pare rău că atunci nu aveam mintea de acum să aleg mai conștient. De ce? Pentru că odată cu trecerea timpului pielea începe să aibă alte nevoi decât atunci când aveam 18 ani și nu ne păsa dacă ajungem la somn cu o demachiere superficială sau dacă ne băgăm în pat cu părul plin de fixativ. În plus frumusețea și sănătatea pielii se „clădește” an după an, pentru ca atunci când vârstă începe să se rotunjească, să arăți și să te simți tot că în adolescență.

Ce faci pentru pielea ta la 20 de ani… se va observă la 40

De multe ori va spun că pielea este cea care ne trădează anii și stilul de viață. Natura, în imensa ei bunătate ne-a oferit totuși o portiță de scăpare pentru a atenua semnele lăsate de trecerea timpului și pielea se reînnoiește la fiecare 28 de zile. Astfel celulele moarte sunt înlocuite în mod natural de celule noi. Cu toate acestea, această reînnoire naturală durează mult astfel că putem ajuta pielea în acest efort cu un scrub de corp, care să ajute la exfolierea și îndepărtarea celulelor descuamate.

Multă vreme am folosit un scrub cu cafea pe care îl preparam în casă. Dar în această primăvară am descoperit pe Notino produsele Organic Shop Scrub, cele mai parfumate și delicate și eficiente și orice alte calificative vreți voi să le puneți… și m-am îndrăgostit de ele. Îmi plac maxim și de aceea îmi adaug tot timpul câte ceva în comanda mea.

scrub cu cafea

Pe lângă acestea am înlocuit scrubul meu handmade cu unul care miroase grozav și lasă pielea fină și catifelată. BodyBoom Shimmer Gold exfoliant de corp, cu cafea este apt pentru toate tipurile de piele, îndepărtează celulele epiteliale moarte și lasă pielea fină și suplă după fiecare utilizare. În plus, acțiunea mecanică cu mișcări circulare atunci când îl aplicăm sporește fluxul de sânge la nivelul pielii, oxigenând-o și revigorând-o instantaneu.

Organic Shop Scrub – pentru o piele frumoasă, mereu tânăra

Să fiu sinceră primul produs Organic Shop folosit a fost o mască de păr cu avocado. Mi-a plăcut atât de mult textura și parfumul și felul în care se simte părul, încât am început să folosesc și alte produse de la Organic Shop, astfel am ajuns la gel de duș exfoliant și body scrub şi acum mă pot lăuda cu o colecție frumușică, mai ales că prețurile sunt foarte atractive pe Notino.

Organic Shop Body Scrub Raspberry & Sugar exfoliant delicat pentru corp

În timpul iernii pielea tinde să se usuce mai mult, drept urmare, acoperită de straturi de haine, începe să prezinte semne de uscăciune și își pierde suplețea și strălucirea. Atunci când pielea nu înlocuiește celulele moarte, oxigenarea este diminuată datorită porilor înfundați și al circulației periferice care nu mai transporta sânge spre celulele descuamate și pielea de pe sâni, burtică, coapse sau fese arată ofilită, lipsită de strălucire și îmbătrânită.

Dar exfolierea cu ajutorul unui body scrub asigură regenerarea eficientă permițând pielii să fie mai permeabilă și gata de a absorbi substanțele nutritive și principiile active ale produselor hidratante din rutina noastră de îngrijire. Astfel putem spune că se produce reîntinerirea. De asemenea, un scub de corp delicat, precum cel cu zahăr de la Organic Shop, are o acțiune mecanică blândă și în timp ce îndepărtează pielea moartă, stimulează oxigenarea celulară.

Organic Shop Body Scrub Raspberry & Sugar exfoliant delicat pentru corp are o formulă îmbogățită cu extract organic de zmeură și zahăr natural, care oferă un tratament delicat în timp ce exfoliază pielea. Zmeura organică hrănește pielea cu nutrienți, îmbunătățind aspectul și structura acesteia, în timp ce zahărul natural, exfoliază celulele moarte lăsând-o catifelată la atingere.

Miroase și se simte grozav! Aș zice yumii chiar…

Organic Shop Scrub

Despre Organic Shop

Dacă vă plac aromele de fructe suculente, culorile vii și natură, atunci veți adora brandul Organic Shop, cu cosmetice debordând, pur și simplu, de energie naturală cu ingrediente active oferite de natură.

Marea majoritate a produselor Organic Shop au în compoziție peste 95% de procente de ingrediente naturale, obținute din cultură organică. Să nu mai spun că toate au un parfum delicios.

Cu ce frecvența aplicăm un body scrub

Pentru că celulele moarte se acumulează în epidermă îngreunând regenerarea corectă a pielii, exfolierea trebuie să fie un pas important din rutina noastră de îngrijire. Efectuarea unui peeling regulat ajută la stimularea regenerării celulare care are loc în derm și, în același timp, îmbunătățește considerabil aspectul și luminozitatea pielii.

Exfolierea este folosită în mod obișnuit pentru a îmbunătăți aspectul pielii deteriorate de soare, pentru a reduce ridurile, pentru a îmbunătăți cicatricile lăsate de acnee sau a varicelă și chiar pentru a elimina petele, dovedindu-se un pas important în îngrijirea pielii.

Multe dintre noi apelăm la un scrub de corp doar când ne pregătim de epilare cu ceară, pentru că scrubul ajută la scoaterea firelor de păr crescute sub piele. Însă exfolierea trebuie să facă parte cel puțin de două ori pe săptămână din ritual de îngrijire. Astfel vom avea o piele impecabilă, frumoasă și sănătoasă.

scrub de corp

Cum se aplică un scrub de corp

O modalitate bună de a aplica exfoliantul corporal este la duș. Scrubul cu cafea îl aplic cu palmele, în timp ce exfoliantul cu zahăr îl aplic cu o mănușă de silicon. Important este să aplicați produsele cu mișcări blânde, circulare, insistând pe fese, burtă și șolduri.

Cosmetologii ne sfătuiesc să începem de la glezne și apoi să ne îndreptăm spre inimă, apoi brațele până la umeri. Această ordine are ca efect stimularea circulației și drenarea sistemului limfatic.

În funcție de tipul de piele și de produsul utilizat, vă puteți exfolia de două sau trei ori pe săptămână. Obiectivul este eliminarea celulelor moarte ale pielii, lăsând epiderma moale, netedă și mai receptivă la acțiunea îngrijirii care se aplică mai după duș.

Eu folosesc un body scrub la fiecare duș. De obicei le intercalez și odată folosesc scrub cu cafea, urmând ca la următorul dus să aplic un scrub de corp cu zahăr. Dacă folosesc un gel de duș exfoliant, nu mai fac și un peeling mecanic cu scrub, dar aplic gelul cu o lufa aspră.

Tu obișnuiești să folosești un scrub de corp?
 • 27
 •  
 •  
 • 2
 •  

1 Comment on "Îngrijirea pielii – când, cum și de ce trebuie să folosim un scrub de corp"

 1. Folosesc foarte rar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*