Dacia Plant, de 15 ani in casele romanilor cu remedii pentru corp si sufet

concert dacia plant
Share the joy

Dacia Plant, de 15 ani în casele românilor cu remedii pentru corp şi sufet

Natura este atotştiutoare! Tăinuieşte în ierburile sale, leacuri pentru orice boală. Unele au fost descoperite, altele încă sunt acolo, ferecate între rădăcini, frunze şi flori.

Remedii naturale bazate pe utilizarea plantelor pentru a calma durerea şi pentru a vindeca s-au folosit dintotdeauna. Iată că acum acestea au din ce în ce mai multe dovezi ştiinţifice care atestă faptul că sunt la fel de eficiente că medicamentele moderne.

Încă din cele mai vechi timpuri omul a început să cunoască puterea de vindecare a plantelor şi să o utilizeze în folosul său, iar faptul că remediile naturale au fost aplicate pentru a vindeca în trecut multe boli este de netăgăduit.

Plaiurile romanesti, încă neîntinate, binecuvântate de puritatea aerului şi curăţenia solului, abundă de leacuri naturale. Plante a căror calităţi miraculoase aduc alinarea suferinţelor sunt acum mai aproape de noi, căci de 15 ani Dacia Plant le livrează românilor sănătate la pachet.

dacia plant

Sunt câteva branduri româneşti de succes, care mă fac să fiu mândră de România mea dragă. De aceea vă vorbesc de multe ori despre acestea. Sunt fericită că încă mai există persoane care le promovează şi eu la rândul meu aş vrea să le povestesc tuturor despre ele.

Un astfel de brand este şi Dacia Plant care anul acesta sărbătoreste 15 ani de când au început să aducă în casele noastre stropi de sănătate izvorâţi din puterea binefăcătoare a plantelor.

Sunt puţine lucruri care contează cu adevărat în viaţă. Şi sunt şi mai puţini cei care le văd cu adevărat. Iar în opinia mea, cel mai important între toate este sănătatea.

Poţi avea orice şi când spun orice, mă refer chiar la tot, dar dacă nu eşti sănătos să te bucuri de ceea ce deţii, le ai degeaba. Tânăr sau bătrân, indiferent de statut social sau de locul în care trăieşti, trebuie să venerezi sănătatea şi izvorul din care ea răsare, natura. Iar când sănătatea dă semne de oboseală, trebuie să o îngrijeşti, să o hrăneşti cu însăşi esenţa vieţii, bineînţeles izvorata din natură. Ei bine , vreţi să ştiţi unde găsiţi „capsule” de natură?

Imediat vă spun : La producătorul de ceaiuri, tincturi şi siropuri Dacia Plant.

Bazele acestei companii, cunoscută astăzi şi la nivel internaţional, au fost puse de d-nul Călin Ianta cu studii în domeniul silviculturii la Universitatea Transilvania, împreună cu un coleg de facultate.

Tinerii au început cu un buget de 100 de euro, împrumutaţi de la părinţi şi cu aceştia au cumpărat plante cu utilizare terapeutică din care au realizat primele produse: ceai de Năpraznic şi tinctura de Brânca Ursului.

Dacia Plant

 

Remedii pentru corp şi sufet

Năpraznicul este o iarbă de leac, cum ar spune bătrânii care o culegeau de pe muntele Ceahlăului. Aceasta are propietăţi medicinale de excepţie cunoscută pentru puterea sa revigorantă, deopotrivă la femei cât şi la bărbaţi, dar şi pentru tămăduirea unor boli mai grave.

Fitoterapia pe bază de brânca ursului are rol afrodisiac, iar preparatele din această sunt indicate în caz de sterilitate, insuficientă ovariană, frigiditate, impotenţa, boli neuropsihice, anxietate, etc.

Iată aşadar, tinerii cu studii în domeniul silviculturii au putut să vadă în puterea binefăcătoare a plantelor, rolul pe care acestea l-ar putea avea asupra sănătăţii românilor. Şi lucrurile nu s-au oprit aici…

Multe din plantele cu acţiune terapeutică şi-au făcut loc încetul cu încetul în portofoliul Dacia Plant. Astfel au apărut ceaiuri, tincturi, siropuri, extracte şi pulberi sau comprimate care îngrijesc de sănătatea noastră, dar şi câteva dulceţuri şi siropuri din fructe care oferă răsfăţ papilelor gustative.

Fiecare combinaţie de plante este special creată pentru a avea un efect benefic asupra organismului. Fiecare tictură sau extract sub formă de pulberi are menirea de a alina, îngriji sau de a tămădui, astfel puterea plantelor medicinale este adusă mai aproape şi de cei care locuiesc în inima oraşului, departe de izvorul limpede şi de roua pură a dimineţilor de pe crestele munţilor.

Plante precum muşeţelul, pelinul, florile de tei, măceşele sau mentă pe care candva, pe când eram copil le culegeam de pe dealurile străjuite de pădurile dese de lângă satul bunicilor mei sunt astăzi împachetate cu grijă şi aduse în casele românilor de Dacia Plant.

Floarea de tei pe care o vedem pe marginea străzilor nu are aceleaşi proprietăţi cu ce culeasă din văile unde poluarea încă nu a ajuns. Arborii falnici, cu flori parfumate oferă remediu pentru un somn dulce, iar Dacia plant ştie exact unde sunt aceşti copaci cu flori pure şi delicioase.

Muşeţelul pe care îl cunoaştem cu toţii, alina durerile de burtică, iar amestecat cu o lingură de miere, ostoieşte gâtul inflamat. Florile de musetele au puteri tămăduitoare, antiinflamatoare şi dezinfectante.

Alte plante cu puteri terapeutice sunt gălbenelele. Acestea sunt folosite şi în industria cosmetică, dar ceaiurile de gălbenele îţi iau cu mâna durerea de stomac şi tămăduiesc pe loc infecţiile cauzate de răceli.

Menta creşte şi azi în grădinile oamenilor. Dar în parcul din faţă blocului nu ar avea decât rol decorativ. Sub nici o formă nu putem culege frunze mentolate de undeva din oraş pentru ca mai apoi să facem ceai din ele. Menta este o iarbă bună, care „strânge” burtica. Plicurile cu ceai de mentă de la Dacia Plant sunt atât de aromate, încât atunci când prepari uo infuzie, uleiurile volatile care se găsesc în plantă, înmiresmează pe loc casă şi desfunda căile respiratorii dacă eşti răcit. De altfel se pot face inhalaţii cu ceai de mentă şi muşeţel.

Pelinul este o altă plantă cu nenumărate beneficii. Ceaiul de pelin este recomandat în cazul parazitozelor şi este o modalitate naturală de a elimina viermii.

Măceşele sunt fructele trandafirilor sălbateci. Ceaiul din aceste fructe este bogat în vitamina C şi ajută la întărirea sistemului imunitar, de aceea este indicat să îl bem când gripa ne dă târcoale. Dar măceşele au şi rol curativ în cazul afecţiunilor cardiovasculare sau ale aparatului respirator.

Tot pentru întărirea imunităţii este cunoscută şi cătina. Fructele ca nişte bobiţe suculente se usucă şi se transformă în pulbere pe care mai apoi poţi să o amesteci cu miere. Toamna insa, pentru o cură rapidă, poţi amestecă fructele crude în proporţie de 1 la 1 cu miere şi după ce le laşi la macerat o săptămâna te înfrupţi din această băutură miraculoasă, câte o linguriţă în fiecare zi. Bunica ne dădea pe când eram copii, astăzi şi eu la rândul meu îi ofer pruncului cele mai natural stimulent pentru imunitate.

De sunătoare cu florile ei galbene îmi aducă aminte că bunica o prindea în buchetele. Tulpinile cu frunze şi flori dulci ajungeau iarna în oala cu ceai pentru a ne calma şi pentru a ne oferi odihnă în serile când nu voiam să dormim.

Şi coada şoricelului cu mirosul ei specific şi tulpinile lungi, ajungea în mănunchiuri. Această plantă se rupe atât de greu încât dacă nu ai un cuţit sau o seceră se smulge din pământ cu tot cu rădăcini.

Dacia Plant

Dacia Plant, forța binefăcătoare a plantelor

E greu să mai găseşti astăzi aceste plante crescute în pământ curat, cu proprietățile binefăcătoare nealterate. De aceea eu apelez la ceaiurile Dacia Plant.

În 2012 compania deţinea o suprafaţă de 40.000 mp de culturi bio proprii şi cumpără producţia de pe alte 200 Ha deţinute de colaboratori, a căror producţie se află în contract de exclusivitate cu Dacia Plant.

În fabrică din Bod, Dacia Plant realizează peste 250 de produse, comprimate, ceaiuri, tincturi, siropuri şi pulberi, aducând în casele tururor românilor o parte din natură.

Produsele Dacia Plant sunt create după reţete originale din ingrediente 100% naturale, fără conservanți sau coloranți și cu o cantitate mare de substanță activă, care sunt adaptate perfect modului modern de viaţă.

În fiecare ambalaj care poartă sigla Dacia Plant este adunată cu grijă esenţă naturii, concentrată în produse inovatoare, special create pentru sănătatea noastră. Dacia Plant ne pune la dispoziţie o gamă largă de produse pentru foarte multe afecţiuni. Pe lângă acestea, suplimentele care pot fi administrate pentru imunitate, pentru fertilitate, pentru concentrare sau pentru îmbunătăţirea stării generale a organismului, ne vor aduce sănătatea şi zâmbetul pe buze.

Unde se termină natura, începe Dacia Plant… iar eu v-am povestit câte ceva despre ei şi câteva plante miraculoase pe care le culeg pentru noi.

dacia plant

Concert aniversar, 15 ani cu Dacia Plant

Şi pentru că Dacia Plant sărbătoreşte cei 15 ani de activitate, astăzi însă vreau să vă transmit invitaţia de a participa la petrecerea aniversară care va avea loc pe 2 iulie 2017 începând cu ora 19:00 în Piața Sfâtului din Braşov.

Aici va avea loc un extraordinar spectacol live cu un program special, multe surprize şi cadouri. La cel mai frumos eveniment al anului este invitată celebra trupa rock Phoenix, o legendă vie de pe meleagurile autohtone, care a renăscut din propria cenuşă!

Eu voi fi acolo fredonând cele mai cunoscute melodii ale lor, hai şi tu să sărbătorim 15 ani de Dacia Plant!

concert dacia plant

 

1 Comment on "Dacia Plant, de 15 ani in casele romanilor cu remedii pentru corp si sufet"

  1. ghelbere elena | iulie 1, 2017 at 9:53 am | Răspunde

    Mi-ar place sa particip la spectacol dar nu sunt din Brasov

Leave a comment

Your email address will not be published.


*