Bad Romance de Heather Demetrios, recenzie carte

Bad Romance de Heather Demetrios, recenzie carte
Share the joy

Bad Romance de Heather Demetrios

Hey girls,
toată vara am citit cărți drăguțe care mi-au adus un zâmbet pe buze și care m-au făcut să visez, însă cea despre care vă voi povesti în rândurile ce urmează, s-a tatuat cumva pe inima mea, provocându-mi o durere dulce-amară, care mă va urmări mult timp de aici încolo: Bad Romance de Heather Demetrios.

Cartea am ales-o după descriere, gândindu-mă că va fi o poveste de dragoste adolescentină, o serie de întâmplări clasice, înșiruite cu măiestrie între coperțile unui volum cu izul unui hit de acum câțiva ani, al unei cântărețe celebre.

Ei bine… și da și nu… cartea aceasta are un miez întunecat, o poveste cutremurătoare în esența ei, pe care o recomand oricui nu doar adolescenților și la baza căreia stau atâtea povești de dragoste „bad romance” adevărate, inclusiv cea a autoarei.

Cartea are o notă la sfârșit pe care vă recomand să o citiți înainte, astfel veți trăi cu altă intensitate povestea și cu siguranță o veți vedea cu alți ochi. Eu am descoperit-o când am ajuns la finalul cărții și am simțit-o ca un pumnal adânc înfipt în inimă.

Am pus cartea pe raftul cel mai de sus al bibliotecii, hotărâtă să i-o dau cadou fiului meu când se va îndrăgosti prima dată.

Bad Romance de Heather Demetrios, recenzie carte

Cartea face parte din Colecția Passport, apărută în acest an la Editura Hergbenet.

Descriere oficiala:

Grace vrea să iasă. Să iasă afară din casă, de acolo de unde tatăl ei vitreg tună și fulgeră, paralizând-o de frică, iar mama ei o pune să frece noroi închipuit de pe podele. Să iasă din orășelul ei din California, prea mic pentru a-i cuprinde visurile despre o metropolă cu freamăt neîncetat. Să iasă din propria piele și să intre în cea a unui artist parizian, regizor din New York, orice, orice altceva, numai să nu mai fie speriată și singură.

Și iată-l pe Gavin: fermecător, talentat, adorat. Obsedat de control. Periculos. Atunci când Grace și Gavin se îndrăgostesc, Grace e convinsă că e prea minunat totul ca să mai fie și adevărat. Și totuși, nu are nici cea mai vagă idee că relația lor va deveni o închisoare din care îi va fi imposibil să scape.

De o intensitate emoțională apăsătoare și cu o neîndurătoare sinceritate, aceasta este povestea alunecării în întuneric și a revenirii în forța luminii: Bad Romance.

Grace este o tânără care locuiește cu mama ei și cu tatăl ei vitreg, care o urăște și îi face viața imposibilă.

Pe Grace mi-am imaginat-o că pe o adolescentă cuminte, cu pantofi de lac și părul prins în coadă de cal. Cu ochii mari, cerând iubire, ascunzând în ei tristețea lipsei unei familii închegate. Viața ei este un haos total. În casa ei este o tensiune constantă, doar țipete și reguli absurde pe care mama ei le impune și care uneori o afectează pe Grace făcând-o să devină victima sigură a lui Gavin.

Gavin este visul oricărei adolescente, gâsculiță sau nu. Orice fată și-ar dori să simtă căldura brațelor sale în jurul trupului sau. Clar, Grace este îndrăgostită de Gavin… fata bună și băiatul rău.

Băiatul este mai mare cu doi ani ca ea, un tip sexy, grozav de arătos și trendy și… este îndrăgostit de Summer, o fată superbă pe care Grace o urăște de moarte. Sună cunoscut, nu-i așa?

Un fel de triunghi amoros, unde cel mai râvnit tip din liceu este îndrăgostit de cea mai tare gagică, în timp ce toate celelalte mustesc pe la colțuri, oftând după el… totuși, ițele aceste cărți sunt extrem de încurcate și cărările pe care umbli să le descâlcești sunt pavate cu lacrimi și suferință…

Cartea ne spune povestea lui Grace… unde autoarea încearcă să explice cum s-a îndrăgostit de Gavin, cum a fost relația lor și cât de greu a fost pentru adolescentă să iasă din această relație.

Bad Romance de Heather Demetrios, recenzie carte

„ai grija ce îți dorești, căci zeii ca să se răzbune, îți vor dărui”

Adevărul este că la început se poate înțelege cum a căzut în capcana întinsă de Gavin, dar ceva ce mi-a plăcut în legătură cu narațiunea este că atunci când am crezut că Gavin poate deveni un tip drăguț, Grace m-a făcut să mă întorc la realitate și mi-am amintit că nu era o poveste cu prinți și zâne.

După cum am spus la început, Bad Romance de Heather Demetrios are un miez de adevăr, o poveste foarte realistă și foarte tristă, o poveste repetată în multe inimi de adolescenți și nu numai, un bad romance pus pe repeat la nesfârșit…

Altceva care iarăși mi-a plăcut au fost fără îndoială prietenii lui Grace. Ei erau acolo pentru ea întotdeauna, în ciuda faptului că a existat un timp la începutul relațiilor dintre Grace și Gavin, unde ea prefera să fie cu prietenii ei și îi sfătuia întotdeauna și ei la rândul lor au ajutat-o ​​și sunt un exemplu clar despre ceea ce sunt adevărații prieteni.

În această carte este atins nu numai subiectul violenței în cuplu, dar și intoleranța și răutatea și multe alte lucruri pe care le vedem tot mai des pretutindeni.

Fără îndoială că a fost o lectură apăsătoare, dar această carte m-a făcut să înțeleg mai mult din ceea ce se află în spatele acestor tipuri de relații și adevărul este că o astfel de lectură te va face să te gândești puțîn mai mult înainte de a critică pe cineva care se află în această situație.

Nu vă povestesc mai mult. Vă invit să o citiți și să o păstrați lângă inima voastră, căci veți avea multe de învățat…

Be the first to comment on "Bad Romance de Heather Demetrios, recenzie carte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*