Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab, recenzie carte

Monștrii din Verity de Victoria Schwab
Share the joy

Monștrii din Verity II – Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab

Hello readers,
bine v-am regăsit la o nouă recenzie de carte. Astăzi vă aduc în atenție al doilea volum al duologiei „Monștrii din Verity” – Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab.

Încă nu pot să accept că această carte este sfârșitul seriei și că aici minunată lume creată de Victoria Schwab se încheie într-un mod atât de brutal. O lume incredibil de originală care mi-a atras atenția atât de mult în primul volum, apune cu un final devastator și m-a făcut să hohotesc în pernă că o copila ce și-a pierdut jucăria preferată.

Recenzia primului volum cu evoluția minunată a personajelor o găsiți la acest link, iar volumul al doilea aduce o experiență profundă și o maturizare evidentă a principalilor eroi din Verity.

Cartea apărută la Editura Herg Benet este o poveste fantasy, unde linia dintre monștri și oameni e uneori atât de subțire încât aceștia se contopesc, iar autoarea ne scornește povești uluitoare ce te fac să strângi cartea atât de puternic în mâini, că ți se albesc încheieturile degetelor, iar mintea abia poate face față atâtor întorsături de situație.

Povestea în sine este superbă, incredibil de fluidă și ușor de parcurs. Până să descopăr cărțile editurii Herg Benet, citeam tot fantasy, dar mergeam mult spre istorie, acum mă fascinează poveștile astea adolescentine, distopice și urban fantasy, care te fac să visezi cu ochii deschiși la o lume imposibilă.

Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab, recenzie carte

Duetul nostru întunecat continuă povestea lui August și Kate, la 6 luni distanță de la ultima dată înscrisă în primul volum, când Kate decide să fugă din Verity în urma pierderii tatălui ei, iar August rămâne să lupte în continuare împotriva monștrilor.

Trecerea de la sfârșitul primei cărți la începutul celei de-a doua cărți nu este cea mai lină. De fapt, veți simți un ușor decalaj care se redresează treptat.

Încă de la primele pagini, vedem că vocile care narează povestea nu mai sunt la fel de inocente că în volumul trecut. Personajele sunt pline de experiență și de înțelepciune și chiar dacă întreaga lor lume se destramă, ei știu ce au de făcut.

Kate Harker trăiește o nouă viață, ascunzându-și identitatea reală, ieșind noaptea la vânătoare de monștrii. August Flynn a cedat întunericului și, în cele din urmă și-a îmbrățișat destinul pentru a-și ajuta oamenii în Verity.

Acum Kate, ne dezvăluie o nouă față a ei. După ce s-a străduit din răsputeri să arate a fată rea în primul volum, este încă impulsivă și nesăbuită, dar ceva în ea s-a schimbat și a devenit mai sensibilă, mai răbdătoare, oarecum mai reflexivă căpătând mai multă înțelepciune.

La Kate mi-a plăcut mult că știe să-și asculte inima, știe să se lase ghidată de intuiție și are un suflet mare. Bunătatea această ascunsă sub carapacea rece a captat și atenția lui August încă de la început. Există o încercare de romantism între ele: un sărut fugar pentru că Sunai posedă capacitatea de a culege sufletele și în moduri mai blânde. Doza de romance este foarte subtilă și o întrezărești doar dacă vrei.

August acceptă în cele din urmă că este un monstru și nu se poate preface că este altcineva. Acum este un Sunai, trebuie să protejeze străzile din Verity și ar trebui să știe să distingă între bine și rău. Acum se luptă pentru oamenii din sudul orașului Verity, asemănându-se tot mai mult cu fratele său Leo, pierzându-și umanitatea cu fiecare filă pe care o întorci.

August a încercat să fie uman, să se comporte ca un om, dar cum niciodată nu a înțeles comportamentul oamenilor, renunță să se mai prefacă și redevine monstru.

Și atunci Kate acționează…

Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab, pareri

Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab

Succesiunea evenimentelor care îi lasă August și Kate la capetele opuse ale orașului luptând împotriva monștrilor, separați în timpul bătăliei finale, te lovește că un pumn în plex, abia ai timp să îți tragi răsuflarea și să te dezmeticești, pentru a înțelege lucid ce se întâmplă.

Un nou monstru își face apariția în oraș: Soro, un nou Sunai, care nu înțelege că un suflet stricat nu înseamnă că persoana nu se poate schimba. Kate este urmărită de acesta pentru că a ucis, ceea ce înseamnă că a creat un monstru și sufletul ei s-a schimbat.

Povestea din acest volum este mai plină de acțiune, mai întunecată și mai emoționantă decât prima carte. Nu cred că sfârșitul ar fi de gustul tuturor. Pe gustul meu cu siguranță nu a fost, dar cred că autoare a ales un astfel de sfârșit de carte, ghidată de ceva mai presus de înțelegerea mea.

Monștrii lui Verity duc o luptă între bine și rău, între lumină și întuneric, într-o lume distopică cu elemente paranormale.

Unde începe binele sau se sfârșește răul, când te poți ascunde în lumină sau te poți expune în întuneric?

Vă las pe voi să aflați, dar vă garantez că este o carte surprinzătoare, o poveste originală cum nu ați mai întâlnit, o carte care vă va ține cu sufletul la gură de la prima pagină până la… the end.

1 Comment on "Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab, recenzie carte"

  1. Foarte frumoasa recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*