Atlas geografic școlar – material auxiliar pentru clasa a șasea

Atlas geografic școlar
Share the joy

Geografia – atlas școlar pentru o materie fundamentală

Nu există nicio îndoială că materiile pe care le studiem la școală sunt instrumentele fundamentale care ne modelează pe deplin ca persoană, întrucât odată cu acestea ne putem hrăni cunoștințele raportându-le la viața de zi cu zi, putând să facem față de-a lungul vieții la diverse situații. Nimeni nu pune la îndoială faptul că diferitele obiecte care sunt predate în școală sunt de cea mai mare importanță.

Fiecare materie are locul său în viața intelectuală a copilului, cu toate acestea, există unele materii care încetează să mai fie alternative și devin cu adevărat necesare. Una dintre acestea este Geografia, mai ales astăzi când libertatea de mișcare ne permite să călătorim în jurul Pământului după bunul plac.

Geografia este o materie minunată. Nu doar că ne învață despre spații geo-politice dar ne îndeamnă la visare, trezește în noi spiritul aventurierului și ne face să ne dorim să vizităm cât mai multe locuri frumoase. Conform definiției, geografia este știința care studiază relieful, terenurile, trăsăturile, locuitorii și fenomenele Pământului, însă pentru cei mai mici poate fi o descriere în imagini a Pământului, a munților, marilor și văilor, o invitație la o incursiune în cele mai întunecate peșteri sau un zbor deasupra celor mai semețe piscuri.

Geografia este absolut necesară deoarece ne ajută să putem analiza și plasa pe hartă țările care sunt cele mai apropiate de noi de exemplu, să știm să ne orientam într-un mod corect oriunde mergem.

Atlas geografic școlar – importanța materialelor auxiliare în aprofundarea materiei

Știința care studiază relațiile dintre societate și natură cu fundamentul lor spațial, date de acele teorii ale localizării și distribuției faptelor care alcătuiesc suprafața pământului de mii de ani, geografia este o materie relativ ușoară pentru elevi, dar ca material auxiliar școlar este nevoie să avem un atlas geografic școlar care să ne ajute să vizualizam mai bine toate aceste lucruri.

Conceptul de spațiu, considerat fundamental în învățarea geografiei, a avut și are încă trei semnificații largi: spațiul topologic, spațiul de percepție și spațiul geografic. Primul, așa cum indică și numele său, este asociat cu topologia, o ramură a matematicii legată de ordinea, continuitatea și poziția relativă a obiectelor percepute de individ, prin urmare obiectivul studiului spațiului topologic va fi de a ajunge la o conceptualizare care reproduce spațiul într-un mod fidel și exact, salvându-i eterogenitatea. Această formă de concepție a spațiului a permis geografiei să susțină structurarea teoriei graficelor si sa poate fi redata în imagini fidele la o scară redusă.

Atlas geografic școlar

Printre cele mai importante abordări care au fost asumate în studiile geografice se numără următoarele concepte: istoric, amenajare a teritoriului, geografie radicală, geografia percepției sau cunoașterii și ecologism.

Acest atlas geografic școlar își propune să acopere un gol informațional în domeniul geografiei și al cartografiei școlare și are funcția unui element curricular central, fidel programei și manualelor școlare

Lucrarea se adresează în egală măsură elevilor, studenților, profesorilor și, în general, tuturor celor interesați de o informare corectă, complexă, dar selectivă, actuală și modernă, atât asupra principalelor probleme de geografie ale lumii contemporane, cât și, parțial, asupra celor de geografie a României. Acestea din urmă sunt prezentate pe larg în alte două atlase pe care le găsiți tot la Editura Corint.

3 Comments on "Atlas geografic școlar – material auxiliar pentru clasa a șasea"

  1. Foarte bun acest Atlas pentru cei mici dar si pentru cei mari.

  2. O carte educativa,multumim pentru recomandare.

  3. Foarte util.Cred ca ar fi binevenit oricărui scolar

Leave a comment

Your email address will not be published.


*