Jocurile Mintii, enciclopedie pentru copii, cartea care antreneaza gandirea

Jocurile Mintii
Share the joy

Jocurile Mintii, enciclopedie pentru copii, cartea care antreneaza gandirea

Jocul este esenţa copilăriei, sarea şi piperul vieţii de copil, micul univers în care cel mic descoperă viaţa şi tot ce înseamnă ea.

Ne jucăm de când ne naştem şi până murim, uneori fără să ne dăm seama propria noastră minte ne joacă feste. Întreagă noastră existenţă este un joc unde fiecare încercăm să ne alegem calea. Uneori urmăm reguli sociale şi morale, dar… viaţa e un joc în care cei pregătiţi vor ieşi mereu învingători.

Mie personal mi-a plăcut foarte mult să citesc, iar această carte am savurat-o împreună cu fiul meu.

Pe vremea copilăriei mele, cărţile erau jucării şi prieteni magici deopotrivă. Astăzi, la rândul meu, încerc să îi arăt fiului meu că lumea văzută de pe aripile unei cărţi este mult mai frumoasă decât cea văzută de la tastele smartphone-ului sau pe ecranul tabletei.

Jocurile Mintii, recenzie

Cartea Jocurile mintii – National Geographic Kids si alaturi de alte carti fantastice pentru copii, face parte din categoria Cărți educative a librariei online Libris.ro .
Titlu original: Games Brain
Autor: Jennifer Swanson
Categoria: Cărți educative
Colectie: National Geographic Kids
Editie: Cartonată
Editura: LITERA
An aparitie: 2016
Nr. pagini: 112

Naţional Geographic Channel explorează în această carte funcţiile creierului uman. Se crede că doar 3% din capacitatea acestui miraculos organ care cântărește doar 1,3 kg este utilizată în testele cărții Games Brain, unul dintre titlurile cele mai vândute în Statele Unite.

Jocurile Mintii

Emisiunea după care a fost tipărită cartea a bătut recordul de 15 milioane de telespectatori.  Teste adaptate copiilor, gândite de specialişti şi puse în scenă de Jason Silva, responsabil în a invita spectatorii să testeze creierul lor, se regăsesc si în cartea pe care v-o prezint astăzi.

Coperta este superbă, iar paginile cu imagini excepţionale şi font care se parcurge uşor ajută copii să înţeleagă mai bine emoţiile şi … jocurile mintii.

În această carte este explicat modul în care lucrează creierul şi corpul nostru, totul fiind demonstrat folosind experimente de gândire şi trucuri ale imaginilor pentru a păcăli ochiul uman şi pentru a încurca simţurile.

După parcurgerea unor teste vei avea revelaţii extraordinare şi vei fi aflat cu mult umor o grămadă de lucruri despre felul în care creierul „îţi traduce” tot ce ne înconjoară.

Antrenamentul gândirii este foarte benefic şi plin de satisfacţii. Cartea Jocurile Mintii este este cea mai interesantă carte din biblioteca mea. Aceasta prezintă exerciţii pentru toate nivelurile de dezvoltare ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, cu multe ghicitori şi teste hazlii care ajută la dezvoltarea abilităţilor mentale: raţionamentul, deducţie, vizualizare tridimensională, simţ de observaţie, simboluri, calcul matematic, exprimare şi logică. Nu vă speriaţi dacă nu ghiciţi, soluţiile fiecărui exerciţiu sunt pe fiecare pagină, scrise invers.

În acest volum sunt câteva sute de exerciţii între care puzzle-uri logice, jocuri cu numere, jocuri de cuvinte, jocuri vizuale şi curiozităţi de tot felul pentru a păstra întotdeauna creierul activ. Dezvoltarea şi îmbunătăţirea capacităţii de raţionament a micuților nostri este posibilă prin exerciţiile din această carte, în care cei mici pot ordona ideile şi conceptele lor de a gândi într-un mod mai agil.

Testele sunt grupate pe niveluri și sunt ușor de parcurs. Fiecare serie completă de exerciţii ascute mintea micului cititor. În fiecare capitol există exerciţii amuzante cu serii numerice, analogii, întrebări logice, litere, jocuri şi diverse teste surprinzătoare. Combinaţii de numere şi litere alcătuite din figuri geometrice, întrebări și răspunsuri, toate inspirate din celebra emisiune Îţi joacă mintea? difuzată  de Naţional Geografic Channel.

Testul care mi-a plăcut foarte tare și cu ajutorul căruia ne-am distrat câteva zile la rând a fost provocarea culorilor, pe care vă provoc și pe voi astăzi să îl rezolvaţi:

jocurile mintii

Despre Libris.ro

De remarcat faptul ca Libris.ro a demarat un proiect impreuna cu Organizatia Salvati Copiii România: „Un gest pentru o viata” prin care fiecare cititor poate dona la comanda de pe Libris.ro 1leu, 3lei, 5lei, 10lei sau alta sumă.  In 2 ani si jumatate de la demararea acestui parteneriat, 145.000 de euro au fost donati catre Salvati Copiii Romania cu sprijinul a 205.000 de clienti Libris.

Cu ajutorul acestui parteneriat, Spitalul de Copiii din Brașov a primit, cu sprijinul clienților Libris, aparatură medicală în valoare de 24.500 de euro.

1 Iunie, Ziua Copilului

Daca tot vine ziua copilului alege să îi oferi micuţului tău cărţi care să îi arate lumea, să îl învețe să se joace şi să înţeleagă tot ce ne înconjoară şi totodată alege să nu fi indiferent, alatură-te demersului Organizatiei Salvati Copiii de reducere a mortalității infantile în România.

2 Comments on "Jocurile Mintii, enciclopedie pentru copii, cartea care antreneaza gandirea"

  1. Valeria Chertes | mai 18, 2017 at 8:58 pm | Răspunde

    O carte minunata.

  2. ghelbere elena | mai 19, 2017 at 9:26 am | Răspunde

    Este un cadou frumos pentru baiatul meu.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Cum sa inveti rapid tot ceea ce ai de invatat | Prietenul meu Virtual

Leave a comment

Your email address will not be published.


*