Arta de a trai sanatos, #miercureafaracarne

#miercureafaracarne
Share the joy

Arta de a trai sănătos, #miercureafaracarne

Acum ceva vreme am început să va povestesc despre un proiect frumos, pe numele său: #miercureafaracarne.

Început de Daniel, pe Natural Ca Aloe Vera, a fost un trend căruia m-am aliniat într-o dimineaţă când fiul meu a cerut friptură la micul dejun si am hotarat că a sosit timpul să ne îndreptăm spre un trai sănătos…

Sunt multe forme de a trăi o viaţă sănătoasă, însă cel mai simplu este să aşezăm pe masă doar alimente care să contribuie la vitalitatea şi sănătatea organismului şi desigur să eliminăm sedentarismul.

Grăsimile săturate, zaharurile, carnea super procesată, fastfood-ul şi băuturile acidulate sunt printre cele mai nocive alimente şi cu toţii ar trebui să ne străduim să renunţăm la ele.

Aşadar ar fi simplu, nu-i aşa? tot ce ar trebui să facem ar fi să consumăm alimentele cu conţinut scăzut de zahăr, sa renuntam la carbohidraţi rafinaţi şi să minimizăm consumul de dulciuri, băuturi acidulate, sucuri de fructe cu zahăr şi pâinea albă.

În schimb, alegând fructe şi legume proaspete, sucuri proaspăt stoarse sau smothie, pâine integrală de grâu şi lactate fără grăsime, am putea oferi un răgaz organismului, alcătuind un meniu fără carne măcar o zi pe săptămână.

#miercureafaracarne a lui Daniel apare negreșit în fiecare săptămână, cu idei geniale şi savuroase pentru un meniu sănătos. Eu nu postez săptămânal, cu toate că uneori miercurea mea fără carne se întinde pe mai multe zile, iar în vară au fost săptămâni delicioase pline de tot felul de salate.

Nici dulciuri nu prea mai gătesc, chiar dacă blogul culinar începe să ”prindă rugină”… în mare parte pentru că genetică defectuoasă pe care am primit-o la naştere stă deasupra capului meu ca sabia lui Damocles, dar şi pentru că mă tot chinui să scap de viciul asta la fel de nociv precum carnea pe care am cam eliminat-o din meniul multor zile.

#miercureafaracarne

#miercureafaracarne

Astăzi la prânz am avut pâine integrală cu brânză nobilă, smochine şi un pahar de must, doar nu credeaţi că ratez aşa bunătate… vinul îl mai las la învechit. 😀

Seara nişte dovlecei pane crocant, cu mujdei de usturoi. La micul dejun am avut o porție de budincă de paste cu branză sărată.

#miercureafaracarne a lui Daniel a fost bogată ca o toamnă pârguită, dar vă invit pe voi să aruncați o privire şi să vă inspirați pentru miercurea viitoare.

2 Comments on "Arta de a trai sanatos, #miercureafaracarne"

  1. Nici noi nu ne prea inghesuim la carne. Mancarea fara carne de multe ori e mai gustoasa decat cea cu carne.

  2. Felîcitari e fb cei drept eu incerc sa tin miercurea si vinerea sâ nu manânc ,carne șcz pentru cacafonie

Leave a comment

Your email address will not be published.


*