Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwab, recenzie carte

Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwab
Share the joy

Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwab

Dragii mei cititori, bine aţi venit la o nouă recenzie de carte.

Astăzi vă invit din nou între rafturile editurii Herg Benet cu „Acest cântec neîmblânzit” de Victoria Schwab.

Acesta este al treilea volum pe care îl citesc de la editura Herg Benet. Cei care mă urmăriţi ştiţi deja că îmi plac cărţile a căror intrigă se învârte în jurul unui sâmbure de istorie, însă cărţile acestei edituri au reuşit să mă scoată din zona mea de confort şi să mă arunce într-un vârtej de emoţii, să îmi răstoarne eul şi să mă reconfigureze.

Rezultatul? Au început să îmi placă distopiile şi urban fantasy, m-am reîntors cu sufletul în anii adolescenţei şi flămândă de emoţii contradictorii întorc filă după filă, îndrăgostită de o lume plăsmuită în care binele şi răul nu sunt ceea ce par, unde monştrii pot fi oamenii de lângă tine, iar regulile sunt întotdeauna încălcate de cineva.

În cartea de astăzi chiar este vorba despre o lume unde monştrii şi oamenii convieţuiesc în acelaşi loc, dar lucrurile nu sunt chiar aşa de simple…

Departe de muntele de volume de Stephen King sau de poveştile lui Dan Brown din biblioteca mea, Victoria Schwab s-a impus încă de la primele pagini. Povestea ei atât de majestuos creionată m-a cucerit instant şi nu am vrut să renunţ la carte până nu am ajuns la ultima filă.

Acest cântec neîmblânzit

Această este prima carte scrisă de Victoria Schwab pe care am citit-o, iar stilul autoarei m-a surprins şi mi-a plăcut cu adevărat. Are o poveste originală, întunecată şi nu este bazată pe romantism, acesta rulând doar pe fundal, deşi o parte din complot poate fi asemănat cu povestea lui Romeo şi al Julietei, în care două familii vechi sunt rivale.

Volumul Acest cântec neîmblânzit descrie o lume a umbrelor, pe care autoarea ne face să ne-o închipuim cu lux de amănunte. Personajele sunt complexe, puternice şi atent conturate.

Scrisă într-un mod superb, devine o poveste tot mai interesantă în timp ce înaintăm cu lectura, presărată cu momente groaznice şi înfiorătoare despre un oraş înţesat de monştri, care este împărţit între oameni şi creaturi îngrozitoare. Acţiune şi suspans, horror şi un pseudo romance, aranjate într-o dezordine ordonată, derulându-se într-un ritm alert, cu acţiunea crescendo, ţinându-te cu răsuflarea la gură până la sfârşit.

Acest cântec neîmblânzit este prima parte din seria formă din două volume: „Monştrii din Verity” şi cu siguranţă o voi caută şi pe a doua, care urmează să apară la aceeaşi editură, căci vreau să văd cum se termină toată aventură. Volumul 2 „Duetul nostru întunecat” este cartea finală a duologiei „Monştrii din Verity” şi cu siguranţă va dezvălui multe alte secrete terifiante.

Acest cântec neîmblânzit, recenzie

Verity este oraşul V, lumea în care pătrundem pe nesimţite, împărţit de doi lideri în nord şi sud. Callum Harker este la controlul nordului, unde îi protejează pe cei care plătesc pentru protecţie. Harker controlează monştrii care trăiesc acolo, în timp ce în sud, Henry Flynn îi protejează pe locuitori de monştri de aici, cu grupul militarizat.

În ultimii şase ani, ambele părţi ale oraşului au trăit într-un armistiţiu, care pare că se apropie de sfârşit, indiferent de modul în care Henry Flynn încearcă să-l menţină.

Kate Harker este personajul feminin principal. Această se întoarce în Verity după ce a petrecut anii adolescenţei în diferite internate. Kate vrea să îi dovedească tatălui ei că este o Harker Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwabadevărată, dură, nemiloasa şi violentă, aşa că va face tot ce este necesar să-l convingă pe tatăl sau, că poate fi un exemplu pentru partea lui de oraş.

August Flynn, personajul masculin, fiul adoptiv al lui Henry Flynn, vrea să-l ajute pe tatăl său, astfel încât este dispus să execute ceea ce i se cere să facă. August nu este ceea ce se luptă cu disperare să apara, aşadar aparenţele înşeală până la un punct. Însă are o inimă de aur şi îşi doreşte ca totul să fie bine şi să îi protejeze pe inocenţii din partea lui de oraş.

O serie de circumstanţe catastrofale îi vor face pe cei doi să se întâlnească şi mai ales trebuie să se încreadă reciproc unul în altul pentru a supravieţui. Kate şi August sunt atraşi într-o conspiraţie care ar putea pune capăt armistiţiului dintre cele două părţi ale oraşului, întocmai ca Romeo și Julieta, secole înaintea lor.

Verity este un oraş plin de oameni monstruoşi şi de monştri cu suflet uman. Monştrii adevăraţi sunt de trei tipuri: Corsaii care mănâncă carne de om, Malchaii care beau sânge şi Sunaii care se hrănesc cu suflete şi toţi trăiesc în sudul oraşului.

Cartea nu este o poveste de dragoste, ci doar cititorul înceacă să şi-o imagineze că apare până la sfârşit. În acest roman însă, toţi vor să pară altceva. Monştrii vor chip şi sentimente umane iar oamenii vor caractere monstruoase. Verity este o lume în care majoritatea oamenilor acţionează că nişte urăciuni şi monştri ca nişte oameni.

Povestea în sine este magică. Acest cântec neîmblânzit are o intrigă puternică, iar unele elemente sunt cu adevărat originale, sau cel puţin nu le-am regăsit în nicio altă lectură precedentă, dar punctul său forte fără îndoială sunt personajele sale care mi-au plăcut foarte mult.

Şi totuşi… Acest cântec neîmblânzit poate fi despre lumea noastră în care fiecare vrem să fim ceea ce nu suntem, să demonstrăm contrariul despre ce suntem sau să devenim ceea ce urăm sau iubim mai mult…

Ai curaj să intri în Verity?

UPDATE: La acest link poți citi recenzia celui de al doilea volum.

3 Comments on "Acest cântec neîmblânzit de Victoria Schwab, recenzie carte"

  1. Multumim pentru recenzie.

  2. Titlu chiar daca nu ai ce subiect are cartea, atrage si te indeamna sa o cumperi.

  3. Am citit si eu cartea si mi-a placut. Este o distopie originala as zice eu. Cel putin pana acum nu am mai citit genul acesta de poveste si nu are nici multe clisee.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*