Cum menținem un sistem nervos puternic și sănătos

fara stress
Share the joy

Cum menținem un sistem nervos puternic și sănătos

Trăim timpuri în care toți suntem interesați de imaginea pe care o oferim celor din jur. Foarte puțini se gândesc la starea de bine a organismului, la echilibrul interior sau la tinerețea creierului.

Cei mai mulți dintre noi ne facem griji dacă suntem un pic peste medie cu greutatea și vrem să avem un corp sănătos evitând colesterolul rău, consumul de zahăr și excesul de grăsimi pentru a păstra sănătatea ficatului. Încercăm să păstrăm pielea veșnic tânăra și luminoasă prin hidratare și cosmetică, dar la fel de important pentru sănătatea noastră generală este păstrarea sistemului nervos în condiții care să ne permită să facem față stresului din viața de zi cu zi și să evităm apariția bolilor degenerative precum Parkinson, scleroză multiplă etc.

Sănătatea sistemului nervos

sistem nervosToată lumea ştie despre această mașinărie miraculoasă, creierul care pune totul în mișcare fiind responsabil de procesele de ordin superior, cum ar fi memoria și gândirea rațională, în timp ce sistemul nervos este responsabil pentru procesele de ordin inferior, cum ar fi reglarea ritmului cardiac și respirația, mișcarea și acțiunea fiecărui nerv din organismul nostru.

Funcția sistemului nervos central este de a transmite informații între creier și restul corpului. Am învățat cu toții acest lucru la biologie, habar nu am de ce, dar îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri.

În funcționalitatea țesutului nervos, transferul impulsului electric de la un neuron la altul se realizează prin intermediul sinapselor interneuronale.

Neuronii din creierul nostru se formează încă înainte de naștere și se găsesc în cortex, însă conexiunile dintre aceștia sunt slabe. Aceste conexiuni sunt cele primare care acționează gesturi din reflex cum ar fi suptul sau primul zâmbet. Majoritatea conexiunilor sinaptice ale cortexulului au loc după naștere, când impulsurile electrice formează noi sinapse în fiecare fracțiune de secundă. Astfel apare dezvoltarea la nou născut: vederea culorilor, atașamentul etc.

În acest mod, impulsul nervos este transmis de la neuron la altul de-a lungul unor circuite bine definite, ceea ce permite o activitate integrativă a țesutului nervos în interiorul unui organism.

În momentul în care apar tulburări ale sistemului nervos , multe dintre funcțiile corpului pot fi afectate, apărând boli degenerative, ticuri nervoase, paralizii etc.

Pe lângă cauze fizice sau boli ereditare, stresul este unul dintre factorii favorizanți ai degradării sistemului nervos, ducând la pierderea atenției, concentrare redusă, incapacitatea de a învață sau de a relaționa cu ceilalți. Totodată stresul degenerativ sub acțiunea oxidanților duce la degradarea celulară și îmbătrânirea prematură a sistemului nervos și a celulelor creierului.

Stabilirea relațiilor afective sănătoase cu cei din jurul nostru stau la baza unei vieți liniștite în societate și sunt datorate tuturor funcțiilor sistemului nervos, iar pentru armonie în viață stresul trebuie evitat.

Alimente pentru a avea un sistem nervos sănătos și o viaţă fără stres

sistem nervosAcizii grași precum Omega 3 ce se găsesc în diferite tipuri de pești, fructe de mare și în diferite surse precum semințe de susan, dovleac, nuci sau alge marine și în uleiuri cum ar fi susanul și inul sunt puternici susțînători ai funcțiilor nervoase.

Pentru că întreg sistemul nervos și creierul să funcționeze așa cum ar trebui, organismul are nevoie și de un aport ridicat de vitamine solubile în grăsimi care să contribuie la formarea de învelișuri care protejează nervii împotriva deteriorării. Printre acestea se numără complexul de vitamine hidrosolubile (B1, B2, PP) macroelemente (K, Că, P, Mg) microelemente (Fe, Mn, Cu, Zn, Mo) și o cantitate mare de aminoacizi esențiali și acizi grași, precum și multe alte elemente care contribuie la o bună funcționare a impulsurilor nervoase și per total la regăsirea echilibrului interior.

Cum menținem un sistem nervos puternic și sănătos cu suplimentul alimentar NEURO POWER™

În ultimul timp v-am tot vorbit despre Ayurmed, parte a SC STAR INTERNAȚIONAL MED. Prin brandul Ayurmed, produse complexe și complementare, adevărate descoperiri revoluționare, ajung să ofere soluția perfectă nevoilor fiecărui consumator. Produsele marca Ayurmed, sunt create în urmă a multor ani de cercetări, de specialiști cu mare experiență în domeniu, nu creează dependență şi nu au efecte adverse.

Toate suplimentele alimentare naturale din plante ayurvedice, sub formă de tablete și siropuri, marca Ayurmed, sunt avizate de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – București.

Suplimentul alimentar NEURO POWER™ conține un amestec de plante ayurvedice indiene, bogate în substanțe active care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos prin menținerea integrității neuronilor și a ritmului normal de transmitere a informațiilor.

Plantele sunt recoltate din zone în care poluarea nu a ajuns, astfel propietătile curative se păstrează intacte.

Extracte și pulberi din plante precum salvie,Ginkgo biloba, sunătoare, Tamarin sau floarea pasiunii, aduc toate aceste substanțe nutritive în slujba sistemului nervos.

Acestea susțin funcțiile cerebrale integrative (memoria, percepția, concentrarea, sistematizarea și reținerea informațiilor) și coordonarea fizico–mentală. Prin susținerea fluxului sanguin normal la nivel cerebral este asigurat aportul de substanțe nutritive care contribuie la sănătatea și funcționarea normală a creierului. Componentele antioxidante din plante susțin organismul în protejarea celulelor neuronale împotriva stresului oxidativ, a proceselor degenerative și îmbătrânirii premature.

sistemul nervos

Suplimentul alimentar NEURO POWER™

NEURO POWER contribuie la:

  • o bună funcționare a sistemului nervos prin menținerea integrității neuronilor și a ritmului normal de transmitere a informațiilor.
  • susținerea funcțiilor cerebrale integrative (memoria, percepția, concentrarea, sistematizarea și retinerea informațiilor) și coordonarea fizico–mentala.
  • susținerea fluxului sanguin normal la nivel cerebral si asigura aportul de substanțe nutritive care contribuie la sănătatea și funcționarea normală a creierului.
  • susținerea organismul în protejarea celulelor neuronale împotriva stresului oxidativ, a proceselor degenerative și îmbătrânirii premature.

Experienţă personală

Suplimentul alimentar NEURO POWER™ a venit într-un moment perfect, eliminând stresul și oboseala pe care o căpătam în preajma sărbătorilor cu toată agitația și pregătirile tradiționale.

Doza recomandata este de cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi, acest supliment fiind doar pentru adulți. Se administrează cu 1/2 oră înainte de masă sau la o oră după masă în cure de 1-6 luni. Eu am luat cate o capsulă de 3 ori pe zi şi chiar ma simt mai relaxată, mai odihnita, fără stres că mai am de spălat perdele și geamuri. Pur şi simplu aştept colindătorii.

Folosesc suplimente de la Ayurmed de ani buni. Atât pentru mine cât și pentru copil și toți ai casei. Să nu vă închipuiți că de la prima capsulă dispare stresul sau oboseala, dar consumate cu regularitate, aceste suplimente alimentare îmbunătățesc stilul de viaţă, echilibrul interior și starea de bine generală, contribuind la clădirea unui organism mai viguros, cu imunitate puternică şi rezistenţă la stres. Eu le combin în funcție de necesitați. Găsiți pe blog păreri despre multe dintre suplimentele Ayurmed, nu am avut vreo reacție adversă dar beneficiile chiar se vad si se simt. Nu îmi aduc aminte de când nu m-am mai îmbolnăvit și nu am mai luat antibiotice. Nu mai am migrene stări anxioase, pur și simplu am găsit echilibrul interior și i-am oferit organismului elementele naturale de care are nevoie.

Dacă aveți diverse patologii este bine să vă consultați cu un medic înainte de a începe sa luați suplimente. Nu au efecte adverse  sunt întocmai ca niște ceaiuri concentrate care au in compoziţia lor plante ayurvedice ce în anumite combinații și respectând tradiție și principiile vechilor indieni, vindecă și previn. Însă unele siropuri au în compoziția lor zahăr, astfel nu sunt apte pentru diabetici.

Pe site vă puteți consulta cu specialiștii Ayurmed care vă vor răspunde la orice întrebare. Suplimentele sunt atent și detaliat descrise, de la ingrediente la mod de folosire și caracteristicile fiecărui element pe care îl conțin. Totodată articolele publicate pe site, expun situații care au menirea de a vă aduce mai aproape diverși termeni și principii ale medicinei tradiționale ayurvedice.

Ayurmed

2 Comments on "Cum menținem un sistem nervos puternic și sănătos"

  1. Organismul trebuie ajutat sa functioneze bine.

  2. Cu toate ca nu am luat niciodata suplimente alimentare pe acesta l-as lua.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*