Motocoase și hidrofoare, cum le alegi ca sa îți ușureze munca în gradina
Când vine vorba de amenajare exterioară și realizarea unor grădini de vis, indiferent dacă vorbim de cea din fata casei sau de cea de legume, este bine să avem la îndemână uneltele necesare.
Nu trebuie să angajezi un peisagist pentru amenajarea grădinii, trebuie doar să te înarmezi cu mult entuziasm și viziune asupra proiectului și bineînțeles unelte de calitate.
Dacă visezi la arcade îmbrăcate în trandafiri înfloriți, veșnic parfumați, plante de tot felul, arbuști frumoși modelați, de texturi și înălțimi diferite, alei pietruite și poate o mică fântână arteziană, desigur că trebuie să începi cu eliberarea terenului.
Cum alegi o motocoasa, un real ajutor în eliberarea terenurilor și menținerea gazonului
Două motocoase, pentru tine și cel mai bun amic, o zi însorită și multă veselie, vor veni de hac buruienilor și bălăriilor de pe terenul care în curând va avea cea mai plăcută și invidiată grădină.
Dacă vorbim despre îngrijirea grădinii sau curățarea unui teren, nimic nu va fi mai potrivit decât o motocoasa. Aceste utilaje suntfoarte utile la îngrijirea gazonului, tuns iarba de pe lângă soclul gardului sau a temeliilor, dar și pentru eliberat terenul după anumite culturi.
Ideală pentru curățat spațiile largi de vegetația diversă și aspră care în lipsa unei erbicidări adecvate se dezvoltă și devine lemnoasă, motocoasa face exact ce face coasa la care trăgeau cândva bunicii noștri, doar că acum are un motor care acționează un cap de tăiere și în loc să tragi cu forța brațelor, o atârni pe umeri cu ajutorul unui ham. Tija dreapta cu mâner bike și sistem antivibratii eficient , transformă cositul într-o activitate plăcută și reconfortantă.
Motocoasele se împart după mai multe criterii precum ar fi:
- alimentare: curent electric la priză, acumulatori reîncărcabili, combustibil. Fiecare dintre acestea are o anumită autonomie, singura care poate fi utilizată mai mult este cea la priză. Practic cât timp primește curent electric, poate tunde iarbă.
- în funcție de tipul și puterea motorului.
Atunci când ai nevoie de o motocoasa, trebuie să știi la ce o sa o folosești. Pentru început poți să calculezi câți metri pătrați de iarbă ai de tuns și să alegi una dintre tipurile de motocoase încadrate în categorii precum:
- hobby, pentru suprafețe de până la 500 m pătrați
- semiprofesionale, pentru suprafețe de până la 5000 m pătrați
- profesionale, pentru suprafețe de până la 10000 m pătrați
Dacă însă ai nevoie să curați bălării, crengi au arbuști răsăriți de te miri unde , atunci ai nevoie de o motocoasa cu motor în 2 sau 4 timpi. Acestea sunt mai grele, dar și mai greu de întreținut.
În schimb cele cu motor electric sunt durabile și fiabile, ecologice și mai silențioase, dar mai costisitoare.
Principalele componente ale unei motocoase sunt:
- motorul, care poate fi electric și motocoasa să fie conectată la priză sau cu benzină, adică are un mic rezorvor unde pui o anumită cantitate de combustibil
- capul de tăiere, acesta taie iarbă cu ajutorul unui disc sau a unui fir
- hamul, care ajută la susținerea dispozitivului
- tubul de transmisie
Sunt multe aspecte de luat în seama, de aceea este indicat să va adresați magazinelor de specialitate, atunci când achiziționați motocoase.
Cum alegem un hidrofor potrivit pentru casa sau gradina noastră
După curățarea terenului este momentul să dăm grădinii noastre o formă exotică, să construim alei cu pietriș și să plantăm flori și copăcei ornamentali. Iar pentru aceștia avem nevoie de irigație și bineînțeles un hidrofor.
Un hidrofor este astăzi destul de utilizat în gospodării și chiar în mică industrie. Acesta se ocupă cu pomparea și distribuirea apei în sistemele de uz casnic, în cazul locuințelor sau pentru irigații agricole.
Silențios, economic și eficient, hidroforul poate fi cel mai rapid și ușor mod de a extrage apa.
Orice hidrofor are un vas în care se află o pernă cu aer, în cazul în care se pierde din aer, scade presiunea iar pompa hidroforului nu mai funcționează corect.
Hidroforul este relativ nou în gospodăriile noastre. Folosit în principal pentru a proporționa un confort sporit celor care locuiesc la case, un hidrofor este însărcinat în general cu alimentarea locuinței cu apă.
Și aici, la fel ca la motocoase, hidrofoarele sunt clasificate după mărime vas expansiune, putere, capacitatea de absorbite și coloana de aspirație apă vs adâncimea puțului etc…
Că regulă generală, hidroforul se achiziționează după mărimea rezervorului. Iar acest lucru este direct proporțional cu numărul de consumatori/ membrii ai familiei.
Un alt criteriu este adâncimea de aspirație, lucru care ține de puterea motorului electropompei și adâncimea puțului.
Este bine de știut că pentru irigații de culturi sau terenuri cu gazon, specialiștii recomandă un hidrofor cu presiune ridicată și debit mai mare decât cel utilizat pentru instalația de apă din casă.
Sunt foarte utile intr-o gospodarie.