Vitamina C naturală Rotta Natura – review

Vitamina C naturală Rotta Natura
Share the joy

Vitamina C naturală Rotta Natura – review

Bună dragii mei,
va arătăm zilele trecut pe pagină de Facebook a blogului câteva produse Rotta Natura, mai exact câteva sortimente de vitamina C naturală, despre care vreau să vă vorbesc astăzi și totodată să vă povestesc cate una – alta despre importanța vitaminei C.

Cei care mă cunoașteți, atât de aici din mediul online, cât și cei care sunt mai aproape de mine în viata reală, știți că eu pun foarte mare preț pe tot ce este natural. În mare parte pentru că eu am crescut într-o epocă în care scoteam un morcov din stratul bunicii și îl ștergeam de turul pantalonilor, ronțăindu-l apoi fără remușcări, dar și pentru că îmi doresc să am o viață cât mai sănătoasă atât eu cat și familia mea, ceea ce vă sfătuiesc și pe voi să încercați.

Suplimentele naturale sunt de moment singurele „medicamente” pe care le iau. În ultimii ani cred că am luat o singură dată antibiotice și asta pentru că am fost la stomatolog și am scos o măsea și ăsta era protocolul. În rest nu prea am mai răcit și nici altă boală nu s-a lipit de mine.

O viață sănătoasă înseamnă un aport zilnic de vitamine și minerale, reducerea grăsimilor săturate și a zaharurilor rafinate din alimentație, mișcare în aer liber și desigur odihnă corespunzătoare. Uneori odihna și mișcarea sunt deficitare în orarul meu, dar părinții mei locuiesc la curte și pot spune că sunt o norocoasă măcar în privința alimentației. Dar dacă nu ar fi așa, m-aș îndrepta spre tarabele țăranilor din piață pentru a procura legume și fructe sănătoase.

Vitamina C naturală Rotta Natura - review

Vitamina C naturală Rotta Natură – review

Vitamina C este un una dintre cele mai esențiale vitamine pentru corpul uman, fiind deosebit de importantă pentru metabolismul nostru. Cea mai cunoscută calitate a vitaminei C este stimularea imunității și a producției de colagen.

Se știe că un aport suplimentar de vitamina C previne răcelile și gripa. Unele studii de specialitate au demonstrat că suplimentarea constantă cu vitamina C reduce durata simptomelor răcelilor și menține pielea tânără și sănătoasă. La urma urmei, atunci când sistemul imunitar este slăbit, în anotimpul rece de exemplu, cantitatea de vitamina C este mai mică deoarece sursele naturale din care se aprovizionează organismul sunt și ele diminuate.

În mod ideal, o persoană ar trebui să aibă întotdeauna niveluri adecvate de vitamină C, astfel încât sistemul imunitar sa fie mai puternic și riscurile de a contracta boli, cum ar fi gripa și răceala, sa scadă considerabil.

Vitamina C naturală de la Rotta natura este absolut delicioasă. Fiul meu o adoră și își ia singur câte o capsulă pe zi.

Spre deosebire de Vitamina C de sinteză, Vitamina C 100% naturală de la Rotta Natura este mai ușor asimilată de către organism, având un randament superior și un efect mai rapid.

Eu am încercat patru sortimente din oferta Rotta Natura, din care una sub formă de capsule și trei sub formă de tablete masticabile.

Vitamina C naturală Rotta Natura - review

  • Vitamina C Naturală 100% din Extract de Măceșe

Vitamina C din aceste suplimente este de origine exclusiv naturală, reprezentată de fructele din Măceș. Acestea sunt una dintre cele mai bogate surse de Vitamina C din lume.

  • Noni extract+ Vit. C naturală

Extractul de Noni de Tahiti conține cantități valoroase de substanțe active ce îmbunătățesc calitatea vieții.
Noni este un fruct tropical care crește în insulele din Pacific. El este folosit de mai bine de 2000 de ani ca remediu tradițional local, unde, datorită beneficiilor aduse, a fost supranumit ”Miracolul din Tahiti”. Acest fruct conține peste 150 de substanțe bioactive precum minerale naturale, enzime, antioxidanți, vitamine, fitonutrienți, bioflavonoide și proxeroxină. Toate aceste substanțe ajută la echilibrarea sistemului imunitar, la creșterea tonusului și a vitalității.

  • Propolis+ Vit. C naturală și miere

Conține o concentrație mare de Propolis, un produs al stupului recunoscut pentru capacitatea sa de a proteja organismul. Proprietățile benefice ale propolisului se bazează pe o compoziție complexă: flavonoide, acidul ferulic, ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenți, microelemente, substanțe antibiotice, rășini, acizi aromatici.

  • Echinacea+Vit.C+Seleniu+Zinc

Tabletele masticabile le-a acaparat fiul meu. Gustul plăcut, a portocală, dulceață dată de ștevie și felul în care comprimatul se topește în gură, le transformă în tablete-bomboane pe care cei mici le vor adoră.

Echinacea+Vit.C+Seleniu+Zinc sunt pentru mine și după ce am terminat cutia pot spune că ajută mult la diminuarea oboselii. De moment nu iau alte suplimente astfel încât acest merit îl pot pune pe seama acestor tablete.

Efectul conjugat al vitaminelor, mineralelor și al Extractului de Echinacea fac din acest produs un mijloc de creștere a capacității de apărare a organismului împotriva agresiunii factorilor din mediul înconjurător.

O altă caracteristică a vitaminei C este capacitatea sa antioxidantă, care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și protejează membranele vaselor de sânge. În plus, joacă un rol foarte important în vindecarea rănilor și în sinteza colagenului, care se găsește în toate organele și țesuturile corpului nostru, dar mai ales în piele . În acest fel, dacă avem deficiență de vitamina C , pielea noastră va arăta mai puțin elastică, mai ridată, cu o imagine îmbătrânită.

Totodată vitamina C facilitează și îmbunătățește absorbția fierului din alimentele de origine vegetală și intervine în regenerarea țesutului conjunctiv, precum îmbunătățește și reglează rezistența capilară și osoasă. Pe de altă parte, ajută la protejarea membranelor mucoase, reducând posibilitatea de contractare a anumitor infecții și boli.

Vitamina C naturală Rotta Natura

Alimente care furnizează o cantitate mare de vitamina C

Pentru a aduce un aport de vitamina C de care corpul nostru are nevoie în fiecare zi ar trebui să consumăm zilnic 100 de grame de alimente cum ar fi pătrunjel, papaya, kiwi sau căpșuni. Dar există și alte alimente care se evidențiază pentru conținutul lor ridicat de vitamina C, precum ar fi portocale, mandarine, grapefruit, mango, ananas, avocado sau mure din rândul fructelor și conopidă sau varză, ceapă, roșiile, sparanghelul sau spanacul din rândul legumelor. Desigur, pentru a fi benefice acestea ar trebui sa provină din culturi bio, nealterate și sa nu fie crescute cu îngrășăminte chimice.

Bolile legate de deficitul de vitamina C

Boală cea mai asociată de deficiența de vitamina C este scorbutul care provoacă inflamația și sângerarea gingiilor până la pierderea dinților, precum și apariția vânătăilor pe corp, datorita ruperii membranelor vaselor sanguine. În trecut, marinarii sau soldații care nu consumau fructe și legume proaspete se îmbolnăveau adesea de scorbut.

Vitamina C acționează și ca un antioxidant, care împiedică apariția bolilor degenerative tipice vârstnicilor, cum ar fi Alzheimer sau arteroscleroză.

Așadar, dacă vă doriți un supliment natural 100%, cu gust delicios și efecte imediate, încercați Vitamina C naturală de la Rotta Natura și țineți răceala și gripa departe iarna aceasta.

3 Comments on "Vitamina C naturală Rotta Natura – review"

  1. Este bun acest produs, am folosit această vitamina si chiar a fost eficientă!

  2. Vitamine care ne pot ajuta foarte mult mai ales când avem imunitate scăzută.

  3. Si eu obisnuiesc sa le dau copiilor vitamina C,doar ca pe acestea nu le-am incercat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*