Cum să stimulezi imunitatea și să crești rezistența organismului cu produse apicole

Share the joy
 • 54
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum să stimulezi imunitatea și să crești rezistența organismului cu produse apicole

Dintotdeauna mierea a fost folosită pentru simptomele răcelii, pentru combaterea infecțiilor, durerii în gât, tusei și febrei și în general, pentru stimularea sistemului imunitar și pentru creșterea apărării organismului împotriva infecțiilor virale, reducând majoritatea simptomelor gripei și răcelii.

Am mai povestit pe blog despre acest miracol al naturii, cules de albinuțe și oferit oamenilor cu ajutorul apicultorilor de la Apidava. Știm că mierea are un nivel ridicat de glucoză și fructoză și fără îndoială este responsabilă de creșterea nivelului de energie a organismului, atunci când este consumată responsabil. În plus, conține proteine, enzime, minerale și aminoacizi, care ajută la scăderea nivelului de stres în organism și oferă un sentiment general de bunăstare.

Pe blogul meu albinele zumzăie în voie, în mare parte pentru că le-am avut aproape în copilărie și când eu la rândul meu am devenit mamă, am vrut să îi ofer fiului meu aceleași lucruri minunate pe care le-am avut și eu când eram mică, iar unul dintre acestea este mierea adevărată și toate produsele stupului.

Mierea este absorbită rapid de către organism și oferă beneficii aproape instantaneu. Am mai povestit în articole anterioare despre faptul că mierea îmbunătățește toate funcțiile organismului, vindecă unele afecțiuni ușoare și… de ce să nu recunoaștem, este absolut delicioasă.

Pe lângă miere, albinuțele ne mai oferă polen, lăptișor de matcă, păstură și propolis. Fiecare dintre acestea au proprietățile lor consumate separat, însă când le aducem împreună, puterea de vindecare crește înzecit. Astfel mierea cu polen, propolis, păstură sau lăptișor de matcă, aduce beneficii multiple pentru sănătatea organismului.

cum sa stimulezi imunitatea

Polen, proprietati si beneficii

Când vorbim despre polen, ne gândim la flori și la parfumul lor, însă beneficiile polenului se extind la tratamente alternative pentru unele patologii.

Albinele culeg polenul, plimbându-l de la o floare la alta și primul lucru extraordinar pe care îl săvârșesc aceste mici făpturi este polenizarea care va permite fertilizarea plantelor și ulterior rodirea.

Beneficiile polenului sunt miraculoase. Fiecare grăunte adună în inima sa toate proprietățile vindecătoare ale plantei din care a fost cules și toată chintesența naturii, revărsând asupra noastră miracolul vindecător.

Polenul este considerat un aliment complet. Proteinele sale complete și aminoacizii complexi sunt o adevărată porție de sănătate și pentru cazurile în care nu există contraindicații, polenul albinelor ar trebui să facă parte din suplimentele alimentare zilnice.

Polenul a fost folosit dintotdeauna în alimentația omului. Iar nutriționiștii moderni merg până acolo încât îl consideră aliment și medicament deopotrivă, dar și ca un produs ideal de folosit în dieta de zi cu zi. Astfel că putem să presărăm câteva grăunțe aurii în salată, să îl dizolvăm în ceai sau să îmbunătățim savoarea iaurtului de la micul dejun. Însă cele mai importante beneficiile ale polenului au fost subliniate în următoarele cazuri:

 • Stimularea apetitului, dar totodată combaterea obezității;cum sa stimulezi imunitatea
 • Ajută la lupta împotriva îmbătrânirii premature;
 • Ameliorează durerea articulară;
 • Aduce organismului un aport complet de minerale;
 • Ajută la combaterea oboselii, îmbunătățirea activitatea cerebrală și stimulând memoria;
 • Favorizează metabolismul grăsimilor, ținând colesterolul sub control;
 • Este un tratament eficient în combaterea anemiei;
 • Reglează tranzitul intestinal și regenerează flora bacteriană;
 • Ajută la detoxifierea organismului;
 • Ajută la ameliorarea simptomelor rinitei alergice.

Toate beneficiile polenului sunt însă multiplicate atunci când acesta este administrat în miere, iar Royale cocktail de la Apidava este cel mai elocvent exemplu.

Polenul este singurul aliment care concentrează în fiecare grăunte toți aminoacizii necesari pentru sănătate, stimulând imunitatea și oferind instantaneu energie și vigoare întregului organism.

Mierea cu polen oferă organismului vitamine, săruri minerale, carbohidrați, enzime și substanțe cu proprietăți antibiotice, ajutându-l să răspundă cu ușurință factorilor externi prin îmbunătățirea capacității de a contracara atacurile virușilor de tot felul.

Gustul și culoarea fiecărui grăunte de polen depind de originea sa florală, iar aroma sa este intensă și parfumată. Pentru copii este mai greu de ingerat, de aceea amestecat în miere va fi deliciul fiecărei dimineți.

Acțiunea polenului în organism nu este imediată, de aceea este ideal să începem câte o cură în fiecare toamnă, înainte de începutul anului școlar, în cazul celor mici. Astfel ne asigurăm o iarnă fără gripă, iar copilul va fi plin de energie.

Proprietățile și beneficiile propolisului

cum sa stimulezi imunitateaDacă totuși pofta de săniuș și bulgarii pufoși aduc roșu în gât, tot la albinuțe este salvarea și în mierea cu polen putem adaugă o picătură de propolis.

Propolisul este cel mai puternic antibiotic natural. Are proprietăți antibacteriene, antivirale şi antiparazitare, stimulând îmbunătățirea imunităţii și creșterea rezistenței organismului împotriva infecțiilor.

Beneficiile consumului de propolis sunt multiple, dar cea mai cunoscută este aceea că reduce durerea în gât în cazul răcelilor și ameliorează constipația. De altfel, copiii care consumă în mod obișnuit miere cu propolis au mai puține complicații ale tractului respirator superior, pentru că această combinație de produse apicole ajută la evitarea infecțiilor.

Propolisul se găsește în stare solidă în stup. Acesta este produs de albine prin extragerea rășinilor din diferite surse și este folosi pentru a acoperi stupul pe interior pentru a-l proteja. Apicultorii rad de pe pereții stupilor propolisul și îl dizolvă pentru a putea fi consumat.

Când eram copil mama îmi dădea câteva picături pe un cubuleț de pâine, ori de câte ori aveam roșu în gât. Acest lucru se datora faptului că propolisul era dizolvat în alcool și ardea dacă era consumat simplu.

Datorită proprietăților antifungice, propolisul era administrat și pentru afte, inflamații ale gingiilor sau orice alte infecții apărute la nivelul cavității bucale.

Esența de propolis de la Apidava nu conține alcool, fapt ce face mai sigură administrarea să la copii. Produs al stupului, este 100% natural și fără efecte secundare. Această servește la creșterea gradului de apărare a organismului în anotimpul rece și atunci când se produc schimbări bruște ale temperaturii precum venirea primăverii. Administrarea regulată în miere ajută să se evite răcelile și infecțiile respiratorii.

Lăptișorul de matcă este cea mai prețioasă substanță pe care o produc albinele, folosită chiar de către acestea pentru a hrăni larvele în primele zile de viață. Acesta conține vitaminele A, C, D, E, complexul vitaminic B, enzime, săruri minerale şi 18 care ajută la fortificarea organismului, redându-i vitalitatea și protejându-l împotriva infecțiilor.

cum sa stimulezi imunitatea

Royale Cocktail (miere cu polen și lăptișor de matcă) de la Apidava poate fi considerat un produs minune, adunând în fiecare linguriță toată savoarea mierii fine de salcâm, proprietățile polenului binefăcător și efectele antivirale ale propolisului.

Nu este prima dată când folosesc acest produs de la Apidava, pentru că îl tot cumpăr pentru fiul meu ori de câte ori am ocazia si copilul nu a mai răcit de când îl consuma.

Tu ce faci pentru a stimula imunitatea și a crește rezistența organismului împotriva infecțiilor?

Mergi la albinuțele Apidava, căci sunt darnice și oferă sănătate delicioasă!

apidava

 • 54
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Cum să stimulezi imunitatea și să crești rezistența organismului cu produse apicole"

 1. Produsele apicole sunt nelipsite de la mine din casa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*