5 pasi surprinzator de simpli pentru a alege parfumul potrivit
Despre parfumuri aş vorbi fără oprire. Îmi place senzaţia care îmi gâdilă simţurile la fiecare puff înmiresmat. Tot ce înconjoară lumea parfumurilor, este minunat, condimentat cu arome divine, o lume senzaţională din care vreau să fac parte. Parfumul este ca un obiect vestimentar olfactiv, diafan şi impresionant, care ne dezvăluie personalitatea, caracterul sau emoţiile fiecăruia dintre noi.
Când îţi vorbesc despre parfumuri, încerc să pun aromă cuvintelor mele. Parfumurile completează personalitatea, vorbesc despre fiecare eu şi prin urmare, nu putem face o alegere aleatorie.
Când îţi povestesc despre un parfum şi vreau că tu să înţelegi şi aproape să îi simţi aroma, trebuie să pun în cuvinte propriile mele sentimente şi nu e atât de uşor să găsesc expresii exacte cu ajutorul cărora să fac o descriere cât mai obiectivă a calităţilor şi mirosului acestuia. Şi totuşi, astăzi voi încerca să îţi dezvălui câteva secrete, pentru că tu să faci alegerea perfectă.
Foarte importanta este calitatea unui parfum. Alege un parfum original, precum cele de aici, acesta va dura mai mult , iar la sfârşitul zilei, încă vei fi îmbrăcată în aroma lui. Orice parfum replică îşi pierde mirosul în mai puţin de o oră de când a fost aplicat.
Ţine minte că parfumul variază în funcţie de tipul de piele. Aceasta tinde să transforme caracteristicele oricărui parfum. Apoi pentru a afla dacă ţi se potriveşte trebuie să îl încerci pe zonele în care se simte pulsul, cum ar fi încheietura de la mâna sau gât. Iar după o jumătate de oră, poţi descoperi adevărata personalitate a unui parfum în relaţie cu pielea ta. Nu este recomandat să vaporizezi parfumul lângă bijuterii, pentru că metalul oferă pielii un ph acid, ceea ce va transformă calităţile unui parfum.
Eu v-am mai povestit aici pe blog, despre faptul că parfumurile sunt ordonate după clase olfactive. Fiecare parfum este conceput ca o piramidă olfactivă structurată în trei părţi : notele înalte, vârful, (care sunt percepute chiar imediat după aplicare, în stare proaspătă şi sunt cele mai volatile), notele de mijloc sau inima parfumului (arome voluptoase care apar după 10 minute ) şi note de bază (grele şi dure, care fixeaza celelalte note). Se ştie că adevărată mireasmă a unui parfum se instalează la o ora după aplicare, atunci când toate notele olfactive se împletesc, aducând la lumină vraja diafană.
Parfumurile sunt clasificate şi pe genuri: masculine, cu note dure, lemnoase, feminine, dulci şi suave şi unisex precum astea de aici, care îmbină în mod plăcut notele florale cu cele lemnoase. Parfumurile unisex pot fi purtate deopotrivă de bărbaţi şi femei, de fiecare dată oferind o altă mireasma. Deci, dacă nu te poţi hotărâ asupra unui parfum sau vrei să oferi unul în dar, parfumurile unisex sunt alegerea potrivită.
Învaţă să faci deosebire între diferite concentraţii ale parfumurilor şi să o alegi pe cea corectă, potrivită ocaziei în care o porţi, parfumurile fiind erarhizate şi pe un astfel de criteriu. Parfum cu 20% până la maxim 40% concentraţie de esenţe aromatizante. Apă de parfum are doar 15% – 20%. concentraţie de uleiuri esenţiale. Apă de toaletă cu 8 – 10 % , apă de colonie cu 4% şi apă de corp care poate fi pulverizată pe toată pielea corpului fără a încarcă şi oferind împrospătare după duşul zilnic. After shave – folosit după ras are în general aceeaşi concentraţie că o apă de colonie.
De asemeni locul în care purtaţi parfumul influenţează difuzia miresmei în jurul nostru. Se zice că parfumul este un instrument de seducţie, purtat în spatele urechii, pe ceafă sau încheietura mâinii, cere sărutări . Un parfum este influientat şi de materialele hainelor pe care le îmbrăcăm. Pulverizat pe sintetic nu va avea aceleaşi caracterisitici că atunci când îl purtăm pe piele sau îl aşezăm pe obiecte de îmbrăcăminte din bumbac sau alte materiale naturale. Nu uitaţi că parfumurile sunt accesorii invizibile, unele cu arome crude, ierboase, altele sofisticate, unele extravagante, greu de purtat, altele dulci, incitante şi seducătoare, aşadar purtaţi-l învăluită discret în mireasma lui, nu aplicaţi exagerat.
O altă parte foarte importantă este păstrarea parfumului ales, cel mai indicat în ambalaj original şi capacul bine închis, de preferat într-un dulap ferit de lumina soarelui şi de variaţii mari de temperatura.
Aşadar îţi ofer 5 sfaturi pentru a cauta parfumul perfect:
1- Alege parfumul potrivit personalităţii tale ( după notele olfactive, de exemplu florile care îţi plac, mirosul marii sau al pădurii, chiar mirosul brazdei proaspete) dacă nu te hotărăşti alege unul unisex
2- Întâi testează! Mai întâi poartă parfumul o oră, pe pielea curată, apoi te hotărăşti dacă îl cumperi sau nu. Multe magazine oferă mostre de 2 ml ceea ce mi se pare genial, în acest mod nu vei regreta niciodată achiziţa făcută.
3- Alege formula potrivită. Nu te aştepta că o apă de corp să aibă aceleași caracteristici ca o apă de colonie.
4- Parfumează-te cu moderaţie.Vara poară parfumuri suave cum este apă de corp, care nu încarcă şi nu oboseşte olfactiv pe cei din jur.
5- Păstraţi parfumurile în condiţii bune. Astfel propietătile lor nu se vor schimba şi de fiecare dată te vor învălui în mireasma lor seducătoare…
Conteaza mult asortarea parfumului (daca ii pot spune asa) cu personalitatea, PH-ul pielii… doar asa acesta este pus in valoare cu adevarat.
Interesant, nu m-as fi gandit ca tipul de piele poate influenta intr-un fel parfumul.