Ușile de interior – detaliul care face diferența în decorarea casei tale

usa de interior
Share the joy

Ușile de interior – detaliul care face diferența în decorarea casei tale

Alegerea ușilor de interior poate fi o sarcină copleșitoare, mai ales că acest demers se întreprinde atunci când ai de luat atât de multe decizii în timpul construirii sau redecorării unei case. Ușile de interior nu numai că separă încăperi și spații, ci au și rolul de a conferi intimitate. În plus, acestea îți oferă o ocazie excelentă de a adăuga stil și personalitate unui spațiu. Pe scurt, sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când alegi ușile.

Gândirea ta trebuie să se structureze în așa fel încât să îți ghidezi decizia după cum vrei să reflecte ușile de interior personalitatea ta – care vrei să fie atmosfera interiorului? Elegantă? Modernă? Romantică? Indiferent de alegerea pe care o faci, iată câteva elemente de care ar trebui să ții cont.

Stilul ușilor de interior

Acesta este un factor cu un impact puternic asupra stilului oricărui interior. Acest lucru poate părea evident, dar o mulțime de oameni tind să-l omită. Orice alegere pe care o faci în ceea ce privește stilului ușilor de interior trebuie să fie cât mai în concordanță cu designul de interior în care se încadrează încăperile din casa ta. Cu toate acestea, poți să-ți lași imaginația să zboare un pic – acest lucru are un mod de a imprima caselor noastre un stil eclectic și personal. Există o varietate bogată de stiluri pentru uși de interior, dintre care amintim:

Uși cu panouri – Când vine vorba de clădiri rezidențiale, acestea stil este cel mai des întâlnit. Acestea vin cu modele pătrate și dreptunghiulare.

Uși glisante – Acesta este un alt stil de ușă utilizat în special în casele care nu dispun de prea mult spațiu. Cu toate acestea, ușile vor avea nevoie de un loc, fie în partea stângă, fie în partea dreaptă, pentru a se asigura glisarea înainte și înapoi, oferind o deschidere suficientă pentru a intra în încăpeere.

Ușile în stil „buzunar” – Aceste uși sunt vechi, dar au revenit în tendințe. Ele se aseamănă cu o ușă glisantă, doar că acestea presupun montarea unei singure uși, montate pe o pistă de rulare, alunecând într-un spațiu în interiorul peretelui.

Materiale pentru uși de interior

Având în vedere varietatea de materiale disponibile pentru realizarea ușilor interioare, poate fi o dificil să-l alegi pe cel potrivit. Cu toate acestea, fiecare material are anumite caracteristici care aduc diverse beneficii. Înainte de a spune dacă ușa este bună sau nu, asigură-te că materialul se potrivește nevoilor tale. De exemplu, stejarul este un lemn foarte popular pentru ușile de interior, întrucât este ușor de asortat cu pardoseala și cu mobilierul.

Uși din lemn masiv – Ușile din acest material sunt extrem de rezistente și oferă o durată de viață substanțială, făcând față cu brio testului timpului. Aceștia au, însă, o greutate foarte mare, dar plusează prin aspectul estetic.

Metal și sticlă – Aceste materiale sunt cel mai frecvent utilizate pentru o ușă atunci când se dorește o atmosferă modernă și bazata pe funcționalitate.

Rom Decor – uși de interior de cea mai bună calitate

Rom Decor este o companie românească specializată în comercializarea de uși, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Serviciile oferite de Rom Decor se ridică la cele mai înalte standarde de calitate, atât sub aspectul materialelor folosite și a finisajelor deosebite, cât și în ceea ce privește montajul, efectuat de profesioniști. Descoperă oferta Rom Decor și vei fi impresionat de calitatea produselor și de profesionalismul companiei!

usa interior

Be the first to comment on "Ușile de interior – detaliul care face diferența în decorarea casei tale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*