Un dar inedit de Dragobete – Cum să alegi o ramă foto potrivită pentru fotografia ta

rama foto
Share the joy

Un dar inedit de Dragobete – Cum să alegi o ramă foto potrivită pentru fotografia ta

De Dragobete se celebrează din nou dragostea. Această sărbătoare are rădăcini foarte vechi. Iar legenda spune că Dragobete era feciorul chipeș și puternic al Babei Dochia ce aducea iubirea în casă și în suflet.

Oamenii de la țară încă își mai aduc aminte de obiceiul de demult al fetelor și băieților care, de ziua lui Dragobete, își îmbrăcau hainele de sărbătoare și porneau cu voie bună spre pădure pentru a culege primele flori ale primăverii, cu care împodobeau icoanele rostind descântece de dragoste.

La ora prânzului, fetele porneau în goană spre sat, fugă fiecăreia atrăgând după sine pe băiatul care le îndrăgea. După ce își prindea aleasa, băiatul îi fura o sărutare în văzul lumii, sărut care simboliza legământul lor de dragoste pe întregul an de zile. De aici și celebra zicală

„Dragobetele sărută fetele!”

Astăzi sărutările sunt furate fără o ocazie specială însă putem sărbători dagostea și legământul cu iubitul sau iubita oferind un dar care să expună în văzul lumii legătura dintre noi. Acum când se oferă flori și ciocolată, când detalii romantice fac inima să vibreze de fericire, o fotografie de cuplu înrămată frumos poate fi un cadou simplu, dar încărcat de atâta emoție.

În timp ce fotografiile în sine vorbesc despre momente din viața vostră, o ramă foto poate transforma imortalizarea unei clipe în cel mai prețios dar, cu iz de opera de artă.

rama foto

O ramă foto poate transforma orice fotografie într-o operă de artă

Oferta de rame foto poate fi infinită astăzi. De la cele din baghetă simplă, din lemn nefinisat, până la cele sculptate în lemn prețios sau turnate din materiale sofisticate. La fel ca orice alt obiect de decor, acestea se aleg în funcție de scopul pe care îl vor îndeplini și de locul unde vor fi plasate.

De exemplu nu poți așeza pe o poliță în salon o ramă foto din plastic dacă aceasta nu se integrează în designul încăperii. La polul opus poate părea ușor extravagant să afișezi o ramă foto din cristale prețioase pe birou la job, dacă ceilalți colegi nu și-au împodobit biroul la fel.

Spre deosebire de imaginile canvas de exemplu, fotografiile nu oferă acel finisaj care să permită să fie prezentate eficient ca o piesă de sine stătătoare. Prin urmare, scopul principal al oricărui tip de ramă foto este de a îmbunătăți prezentarea precum și de a oferi o structură și protecție suplimentară amintirilor noastre prețioase.

Rame foto pentru un perete tip galerie

Un perete tip galerie este cel mai bun mod de a afișa o colecție cu toate amintirile voastre frumoase, adunându-i pe toți cei dragi într-un singur loc. Poți face un colaj foto personalizat ce reprezintă povestea ta de viață și, ori de câte ori ai nevoie să-ți vezi trecutul, poți să îți admiri cu nostalgie amintirile dragi. Acest lucru îți oferă motivația să treci peste orice probleme de viață și să îți regăsești zâmbetul oricând.

rama foto

Pentru un perete galerie combinațiile sunt infinite. Poți merge pe același tip de ramă, poți înrămă fiecare fotografie diferit sau poți crea grupuri care să atragă atenția prin formă sau culoare.

Ce materiale sunt potrivite pentru rame foto

Așa cum spuneam mai sus posibilitățile sunt multiple și fiecare ramă aleasă trebuie să sublinieze cu eleganță decorul interior al casei tale.

Dacă te hotărăști să faci cadou o fotografie înrămată de acest Dragobete, poți înrăma fotografia mai întâi în paspartu, cartonul acela special pe care îl găsești pe orice site de papetărie.

Iată și câteva sfaturi suplimentare pentru a alege un material bun pentru o ramă foto.

Dacă aveți o casă în care lemnul natural predomină, atunci cea mai bună opțiune este să alegeți o ramă din lemn de 2-4 cm lățime. Lemnul s-ar integra cu restul temei casei tale și s-ar prezenta cu o mare simetrie în stil.

Ramele foto din sticlă arată cel mai bine pe pereții unei galeriei unde aveți nevoie de rame de dimensiuni mici pentru fotografii. Un beneficiu al ramelor de sticlă este că sunt moderne și au designuri surprinzătoare.

Ramele cu finisaje metalice se potrivesc perfect în încăperile în care predomină culoarea alb. De asemenea, le puteți folosi pe noptiere, lângă pat, fără teamă că nu s-ar încadra.

Alegerea ramei foto ideale nu trebuie să fie complicată, este vorba despre găsirea tuturor elementelor care pune în valoare momentul vostru prețios, astfel dacă de acest Dragobete vrei să oferi un dar romantic, plin de iubire, o ramă ce încadrează o fotografie cu voi și un buchet de trandafiri vor avea un succes garantat.

1 Comment on "Un dar inedit de Dragobete – Cum să alegi o ramă foto potrivită pentru fotografia ta"

  1. Este un cadou foarte frumos.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*