Copertine retractabile – criterii după care să o alegi pe cea potrivită

copertine retractabile
Share the joy
 • 20
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Copertine retractabile – criterii după care sa o alegi pe cea potrivită

Sezonul această vremea ne-a dat bătăi de cap: când soare, când ploaie sau ninsoare. Iată însă că primăvară stă se explodeze la ferestrele noastre, aducând miresme dulci și culori catifelate. Astăzi cerul strălucește și temperatura este plăcută, însă în curând soarele va invada balcoanele cu razele lui fierbinți, așadar este timpul să ne gândim să renunțăm la clasicele jaluzele și rulouri interioare inestetice și să instalăm o marchiza care să ne ferească de razele soarelui, ploi torențiale de vară, insecte, praf și polen etc.

La ferestre, balcoane și terase sunt ideale copertine retractabile pentru a proteja casa sau afacerea ta de soare, căldură și exces de lumina în anumite momente ale zilei. În plus, cu o marchiza protejându-ți fereastră poți să te bucuri complet priveliște, lucru care nu se întâmplă când ai ferestrele obturate de jaluzele sau rulouri ce acoperă complet ferestrele.

Avantajele montării unei marchize sau copertine retractabile

 • protejează interiorul casei, balconul sau terasa de razele soarelui, lumină și căldură, fără a obtura priveliștea, astfel vă permite să vă bucurați de imaginea care se vede de la fereastră sau să va supravegheați copiii în timp ce sunteți adăpostiți de razele soarelui
 • permite păstrarea temperaturii optime în interiorului casei
 • faci economii substanțiale la energie, deoarece fațada nu mai este expusă temperaturilor ridicate și nu veți mai porni atât de des aerul condiționat. Specialiștii estimează că o marchiza aleasă corect va permite economii de până la 80% la consumul energiei pentru aerul condiționat.
 • evită efectul de seră și păstrează circulația aerului la nivel optim
 • puteți opta pentru culori diferite, în funcție de sezon sau preferințe
 • materialele folosite azi sunt extrem de durabile, garantându-se o funcționalitate îndelungată;
 • izolează, protejează și umbresc eficient terase, ferestre sau vitrine ale magazinelor.

copertine retractabile

Aspecte de luat în seama când cauți copertine

O marchiză se instalează foarte ușor, însă sunt și modele echipate cu senzori de vânt sau motorizate, care necesită montaj autorizat.

Indiferent ce preferințe ai, te așteaptă  o mare varietate de modele cu diferite culori, materiale și dimensiuni, care se adaptează spațiilor diferite, fie că sunt ferestre, balcoane sau terase. Înainte de a căuta care sunt cele mai bune copertine, trebuie să vă spun că acestea se împart în mai multe tipuri, fiecare fiind adecvată unui anumit proiect.

Calitatea țesăturii este și ea foarte importantă, mai ales că filtrează razele UV. Țesătură este rezistentă și este ușor de curățat. De asemenea, culoarea pânzei, pe lângă caracterul estetic, influențează senzația de căldură. Culorile vii reflectă mai mult razele soarelui și obțîn un efect mai vesel, oferind în același timp o luminozitate mai mare, iar tonurile neutre se potrivesc cu orice stil și decor.

În plus, nu trebuie să uităm că, în afară de funcția principală de a ne proteja de soare, coperta trebuie să îndeplinească criterii estetice, diferite pentru fiecare clădire (privată sau publică). Acest aspect este important pentru că designul final al edificiului trebuie să fie în armonie cu restul mediului.

Copertine retractabile

Principalul avantaj al acestui tip de copertina este faptul că este foarte ușor de personalizat și adaptat la spațiul unde vrei sa o montezi. Poți modifica dimensiunea, unghiul de acoperire sau poziția fiecărei copertine retractabile în parte.

Mult mai practice decât niște simple umbrele de soare, aceste copertine retractabile sunt capabile să asigure o atmosferă plăcută inclusiv pe terasa restaurantului, iar la sfârșitul sezonului cald se pot demonta foarte ușor și păstra pana în sezonul următor, așadar sunt ideale dacă ai nevoie de o copertina balcon.

Copertinele retractabile sunt acționate cu role și brațe extensibile, pot ajunge până la o înclinație de 90 de grade, obținându-se astfel o precizie ridicată, precum și stabilitate. În același timp, când copertina  este strânsă se economisească spațiu, eliberându-se complet fațada.

copertine retractabile

Marchiza

Generic vorbind, marchizele sunt sisteme de protecție alcătuite dintr-o copertina și dintr-o armatura ce o susține. Diferita de copertina simpla, marchizele propun o diversitate de forme, ce permit o armonizare perfectă cu arhitectura locului unde vor fi montate.

Marchiza poate fi instalată oriunde. Fie la o fereastră a apartamentului, la balcon, la casă sau de ce nu, poate fi folosită și în afaceri pentru ca oferă posibilitatea de a adăuga text sau logo-ul afacerii tale, având totodată posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de culori.

Sistemul este in general utilizat pentru instalarea la ferestre mici. Semi-curb sau pătrat, există două tipuri:

– Fixă care păstrează întotdeauna aceeași poziție.
– Mobila montată pe braţe retractabile

Copertine terase

Gradina sau restaurantul tău vor fi bine protejate cu ajutorul acestor copertine terase ce transformă o dimineața ploioasă într-un loc plăcut pentru micul dejun și o după-amiază călduroasă într-o oază de răcoare.

Aceste copertine terase au un sistem eficient, ce permite acoperirea suprafețelor situate în proximitatea locuinței voastre sau toată terasa din fata restaurantului tău. Sistemul copertinelor cuprinde un număr de braţe (mobile sau fixe) și console de prindere ce variază în funcție de lungimea și lățimea suprafeței de acoperit.copertine retractabile

Opțional copertinele se pot motoriza, fiind acționate de o telecomandă. De asemenea, pot fi dotate cu senzori de vânt (pentru protecție împotriva rafalelor, evitându-se ruperea acestora) și senzori de soare (pentru deschiderea automata în zilele însorite).

 • 20
 •  
 •  
 • 2
 •  

Be the first to comment on "Copertine retractabile – criterii după care să o alegi pe cea potrivită"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*