Jucaria ideala, prieten si invatator deopotriva, invata cum sa o alegi pe cea potrivita

Share the joy

Jucăria ideală, prieten și învățător deopotrivă

Jucăria ideală pentru un copil este aceea pe care el o alege, manifestând interes pentru preferinţele sale şi nu pentru impunerile adulţilor, în acest caz plictisindu-se repede de darul primit. Noi părinţii ar trebui să ne amintim mereu acest lucru şi să vizităm împreună magazinele unde se vând jucarii copii înainte de a-i cumpăra acestuia o jucărie nouă cadou. În acest mod copilul va avea satisfacţia de a primi obiectul visat si de a simți că i s-a respectat dorinţa.

Uneori însă poate fi un pic incomod să mergi cu un copil foarte mic la standul de jucării, pentru că până la o anumită vârstă raţiunea acestuia se limitează doar la „vreau acum” … Astfel că cea mai bună idee este aceea de a vizita un magazin online de calitate unde sunt mult mai multe categorii jucarii copii, decât într-un magazin fizic, în care copilul poate admira diverse jucării şi să manifeste interes pentru unele din ele.

Jucarii pentru cei mai mici

Chiar și cei mai mici dintre ei sunt atrași de forme și culori, manifestând curiozitate pentru diverse cuburi lemn colorate, în detrimentul altor jucării, care noua părinților ni s-ar părea mai potrivite, cum ar fi pluşurile și mingile care pot fi periculoase fără să ne dam seama.

Specialiștii atrag atenția că anumite jucării de pluş nu sunt adecvate până la vârsta de 3 ani, iar jucăriile gonflabile, de pe care un copil care abia învață să meargă, își poate pierde echilibru, sunt total interzise.

Pentru mânuțele lor micuțe cele mai potrivite sunt acele jucării din lemn cu marginile rotunjite, colorate în nuanțe care le atrag atenția. Cuburi lemn, inele, diverse figurine tip puzzle sau chiar mașinuțe cu diverse piese care se asamblează rapid și simplu.

Alte jucarii din lemn, potrivite pana la vârsta de 3 ani sunt acele figurine haioase de împins, care uneori scot diverse zgomote care îl distrează pe micuț.

Acest tip de jucarii din lemn, nu au componente tăioase sau de mici dimensiuni care pot fi înghițite sau pot provoca răni. In plus, în magazinele de specialitate, precum EduClass.ro de exemplu, toate acele cuburi lemn și alte jucării asemănătoare, sunt colorate în nuanțe pastel, deosebit de atrăgătoare pentru cei mici, cu vopsele care nu conțin substanțe toxice și sunt în conformitate cu toate normele de siguranță.

 

jucarii

Toate aceste jucarii din lemn, ii ajuta pe cei mici sa dezvolte abilitați motrice, musculatura și gândirea, pregătindu-i pentru următoarea etapa.

Joaca în siguranță

Copiii au nevoie de spaţiu pentru a se juca. În mod ideal, o camera a lor proprie, fără obiecte enervante sau periculoase, unde se vor simţi confortabil să dezvolte o activitate creativă. Aceasta este ideală în anotimpul rece, dar cum iarna e pe sfârșite și zilele calde sunt la cotitură, copiii au nevoie de un loc adecvat pentru a se juca în aer liber şi jucării noi.

Ce loc poate fi mai bun decât părculeţul dintre blocuri unde pot socializa cu alţi micuţi de vârstă lor şi pot învaţa ce înseamnă competiţia și prietenia?

Jucăriile, în general, sunt foarte importante pentru dezvoltarea copiilor şi aduc multe beneficii. De aceea trebuie să fie adecvate vârstei micuțului şi etapei de dezvoltare în care acesta se află.

Pentru fiul meu am urmărit atent aceste etape, citind întotdeauna sfaturi pe site-urile de specialitate precum Sfatul Parintilor, unde specialisti în dezvoltarea infantilă oferă sfaturi dedicate fiecărei etape de dezvoltare.

Învățarea prin joacă

Dacă pe când era bebe îi cumpăram jucării din lemn doar pentru a dezvolta echilibru și coordonarea mișcărilor. Acum putem trece la etapa următoare: jucăriile educative.

Tot pe Educlass.ro am găsit cele mai frumoase jucării de logică, științifice, matematice și chiar lingvistice. Am ales să cumpăr de aici, pentru că toate jucăriile sunt identice cu imaginea de prezentare. Toate produsele sunt însoțite de garanție și sunt de cea mai bună calitate.

Copii care se joacă, sunt copii fericiţi, iar jucăriile sunt prietenii lor cei mai buni.

jucarii

 

2 Comments on "Jucaria ideala, prieten si invatator deopotriva, invata cum sa o alegi pe cea potrivita"

  1. Pentru baiatul meu cand a fost mic aproape toate jucariile erau din lemn.

  2. Sunt frumoase si practice aceste jucarii!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*