Focul din Adanc de Chris d’Lacey, recenzie

Focul din Adânc
Share the joy

Focul din Adânc de Chris d’Lacey

Bună dragul meu cititor, bine ai venit la o nouă recenzie de carte.

Astăzi îți prezint o carte fermecătoare, ideală pentru copii. Primul volum dintr-o serie de șapte, ne introduce în lumea fantastică a dragonilor.

În prezent, secțiunea lectură pentru copii a oricărei librării ne oferă atât de multe titluri încât cu greu ne putem hotăra asupra uneia pe care să o cumpărăm. De aceea dacă sunteți în căutarea de divertisment și mister pentru copiii voștri în această vacanță de iarnă, astăzi îți prezint un volum uimitor de pe un tărâm fermecat. O carte de oferit în dar, cu o poveste de neuitat, menită să te atragă în mrejele ei și sa te vrăjească pentru totdeauna.

Focul din Adânc de Chris d’Lacey, recenzie

Focul din Adânc
Autor(i): Chris D’Lacey
Editura: Corint
An apariție: 2010
Număr pagini: 288

O poveste inspirată de prietenie, loialitate și înțelepciune. Dragonii sunt puternici, curajoși și speciali, sau ma rog, așa cred oamenii. Din fericire, David vede adevărul despre aceste fiare și trăiește aventuri inimaginabile peste linia trasată spre teritoriul lor.

David este un tânăr student la geografie care răspunde unui ciudat anunț de închiriere a unei cameri.

Elizabeth Pennykettle este mama lui Lucy și împreună locuiesc într-o căsuța cochetă. Liz făurește într-un atelier din spatele casei, dragoni din lut care sunt cu adevărat speciali și prind puteri magice atunci când te aștepți mai puțin. Aici in „barlogul dragonilor” protagonistul nostru descoperă colecția de creaturi din pământ umed, smăltuit și ars în cuptor, care revin la viață și au puteri magice.

Focul din AdâncDavid este cadorisit cu un astfel de dragon și de aici începe aventură.

Condeiaș, căci asta era numele dragonului personalizat al lui David, poate prezice viitorul și îl inspiră să scrie o poveste care dezvăluie adevărul din spatele unui mister nerezolvat. David este determinat să descopere adevărul despre dragonii din casa lui Liz când povestea scrisă de el se conturează într-un sfârșit nefericit.

Când a primit dragonul în dar, David a luat sub formă de glumă sfatul lui Liz de a-l iubi, iar când îl găsește pe Condeiaș plângând și aproape de moarte, descoperă că acești dragoni sunt cu adevărat speciali și mor dacă nu sunt iubiți. Curând, David este nevoit să-și salveze prietenul și să-i elibereze puterile focului.

Mai mult decât atât, în grădină este o veveriță rănită la un ochi, pe care Lucy este disperată să o ajute. Nimeni nu știe cum s-a întâmplat. Lucy reușește să-l prindă pe David în planurile ei și împreună încearcă să prindă veverița, pentru a o duce la veterinar. Oare vor putea să descopere cine a rănit veverița și să o salveze la timp?

Oare povestea pe care o scrie David despre Lucy și veverița din gradina, influențat de Condeiaș își va schimba finalul?

Focul din Adânc este o carte fantastică și abia aștept să găsesc următorul volum seriei, pentru a continua să urmăresc povestea.

Oarecum neobișnuită pentru o serie de cărți pentru copii cartea este recomandată segmentului de vârstă 9-12 ani. În ciuda faptului că este o poveste fantastică, nu are atât de multă acțiune și aventură implicată. Și în timp ce cele mai multe romane fantastice au un adevărat personaj negativ, povestea această este oarecum fluentă, cu multe descrieri care trezesc curiozitatea.

Dragonii din roman nu sunt nimic asemănători dragonilor ce au poposit pe paginile altor cărți. D’Lacey încearcă să redea în cuvinte exact acei dragoni pe care fiecare din noi ni i-am imaginat vreodată…

…și când ultimul dragon era pe punctul de a muri, el și-a dat lumina unui om, schimbând pentru totdeauna forma și imaginea pe care le-ar lua dragonii viitorului…

Îndrăznești sa te aventurezi în Bârlogul Dragonilor?

1 Comment on "Focul din Adanc de Chris d’Lacey, recenzie"

  1. Simpatice astfel de carti! si eu mai citesc uneori!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*