Primele tratamente stomatologice pentru cei mici se fac doar intr-o clinica dentara pentru copii

stomatologie copii
Share the joy

Primele tratamente stomatologice pentru cei mici se fac doar într-o clinica dentara pentru copii

Îngrijirea dentară este un obicei care se învaţă din copilărie şi durează o viaţă întreagă. Cei mici trebuie să fie călăuziţi în primii lor paşi spre o dentiţie sănătoasă şi un zâmbet luminos.

Dinţii şi gingiile sănătoase, bine îngrijite, ajută copiii să menţină o sănătate bucală bună şi o stare de bine generală. Când copiii au carii dentare, infecţii sau alte boli orale, efectele asupra sănătăţii generale pot fi negative, rezultând o nutriţie deficitară, dezvoltarea întârziată a limbajului, durere, etc.. De aceea un control de specialitate la o clinica dentara pentru copii este indicat ori de câte ori este nevoie.

Unele persoane pot fi mai predispuse la apariţia cariilor dentare decât altele. De aceea cei mici trebuie să primească o educaţie care să pună accent pe importantă sănătăţii dentare şi să le fie arătat cum să aibă grijă de dintîi lor, dar şi să fie duşi la consultaţii stomatologie copii, pentru probleme ascunse, pe care noi părinţii cu greu le detectăm.

Unde ducem copilul la primele consultaţii stomatologice?

Medici precum cei din aceasta clinica stomatologica copii Bucuresti, au că scop familiarizarea micului pacient cu atmosfera din cabinetul stomatologic şi cu instrumentarul de lucru.

Vizita la un dentist care oferă servicii stomatologie copii trebuie făcută încă de la apariţia primului dinte. Medicul se asigură că cel mic va paşi cu încredere şi în viitor într-un cabine stomatologic.

Primele vizite trebuie să fie pentru familiarizarea copilului cu mirosuri, sunete şi senzaţii din timpul tratamentului, astfel nu va capătă repulsie şi frică faţă de stomatolog.

Este recomandat să ducem copilul la un control stomatologic într-o clinică dentara pentru copii, la fiecare 6 luni, pentru a preveni apariţia cariilor dentare şi pentru a efectua periaje sau alte tratamente preventive.

La clinică CITY DENT KIDS, specialişti calificaţi în stomatologie copii, oferă atât educaţie dentară cât şi tratament dentar de calitate, la preţuri accesibile tuturor.

Este important că medicul dentist înveţe atât copiii cât şi părinţii, tehnici adecvate de periaj. Să ofere recomandări asupra produselor de igienă orală, adecvate micuţilor sau informaţii generale despre dietă copiilor care să păstreze sănătatea dinţilor.

Şi dinţii temporari ar trebui să fie îngrijiţi cu aceeaşi importanţă ca şi cei definitivi, pentru că datorită lor spaţiul în care vor creşte dinţii permanenţi, va fi perfect aliniat şi nu vor apărea malocluziile.

Pe site-ul csid.ro am găsit cel mai complet articol cu sfaturi şi descrieri detaliate despre igiena orala la copii. Vă invit să îl citiţi căci veţi avea multe de învăţat.

Astăzi există diverse tehnici de prevenire a cariilor la dinţii copiilor şi chiar adolescenţilor.

Însă uneori cele profilactice, cum ar fi utilizarea unor paste de dinţi speciale, nu sunt de ajuns. De aceea eu am apelat la sigilare, pentru măseluţele fiului meu. Aceste tratamente sunt nedureroase şi complet sigure, totodată previn formarea cariilor în zonele de masticare, prin sigilarea canalelor de pe suprafaţă dinţilor, locuri în care de obicei, periuţa de dinţi sau un periaj superficial, nu curăţă îndeajuns.

Aceste tratamente nu au preţuri mari, dar oferă siguranţa unei dentiţii sănătoase pentru viitorul adult, aşadar este o investiţie necesară, cu beneficii de lungă durată.

Prevenirea este cel mai bun tratament al tuturor. Părinţii, amintiţi-vă că obiceiurile bune sunt învăţate acasă!

Noi toţi trebuie să fim un exemplu pentru copiii noştri şi să încurajăm ingrijirea sănătăţii bucale, pentru ca un zâmbet sănătos şi frumos să ne lumineze oricand faţa.

Be the first to comment on "Primele tratamente stomatologice pentru cei mici se fac doar intr-o clinica dentara pentru copii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*