Estetică dentară: Cum poți avea un zâmbet plin de strălucire

zambet stralucitor bijuterii dentare
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Estetică dentară: Cum poți avea un zâmbet plin de strălucire

Încă din cele mai vechi timpuri, omul a fost atras de artă, astfel că a căutat tot felul de metode pentru a-și înfrumuseța existența și, bineînțeles, imaginea proprie. De aceea, obiectelor de podoabă le erau deseori atribuite atât funcții estetice, cât și profilactice. Cele mai recente descoperiri arheologice au arătat că popoarele mayașe erau fascinate de bijuterii dentare pe care le purtau sub forma unor pietre prețioase inserate în dantură.

Ce sunt bijuteriile dentare

Cu siguranță că toți oamenii își doresc o dantură impecabilă care să fie în perfectă armonie cu principalele trăsături ale feței. Din acest motiv, apelează la diferite tratamente stomatologice pentru a-și putea etala zâmbetul fără nicio reținere.

În ultimii ani, se remarcă o tendință orientată către purtarea bijuteriilor dentare în rândul celebrităților și nu numai, astfel că tot mai mulți oameni preferă aceste artificii decorative.

Bijuteriile dentare sunt cristale prețioase sau semiprețioase – cum este, de pildă, cristalul Swarovsky – care sunt aplicate pe dinte pentru a-i conferi zâmbetului strălucire.

Procedura nu deteriorează smalțul dentar și este simplă, rapidă și nedureroasă, iar tehnica va fi folosită pe dintele ales de pacient, în timp ce lipirea este extrem de eficientă.

De asemenea, unul dintre marile avantaje ale acestei metode constă în faptul că nu afectează structura dintelui și nici nu incomodează obiceiurile de îngrijire a danturii. Așadar, purtarea bijuteriilor nu influențează în mod negativ periajul dinților, utilizarea aței dentare sau a gumei de mestecat.

bijuterie dentara

Cum se aplică bijuteriile dentare

În ultimii ani, aplicarea pe dinți a cristalelor tinde să fie o metodă de înfrumusețare tot mai populară, mai ales în rândul tinerilor. Înainte de procedura propriu-zisă, este necesar un periaj profesional care să îndepărteze placa bacteriană și resturile de alimente. După uscarea dintelui ce urmează a fi împodobit, specialistul va aplica bijuteria dentară cu ajutorul adezivului special numit, în termeni de specialitate, „bonding”. Mai apoi, acesta se va întări cu o lampa specială de fotopolimerizare, iar zâmbetul dumneavoastră va deveni plin de farmec și de strălucire.

De regulă, aplicarea accesoriilor se efectuează pe dinții frontali superiori deoarece bijuteriile dentare au un rol estetic, iar aceștia sunt cei mai vizibili. Pentru un contrast plăcut atunci când zâmbiți, va trebui ca înainte de aplicare, să apelați la tratamente stomatologice care să înlăture cariile sau orice altă problemă de natură estetică și funcțională.

Cât durează aplicarea bijuteriilor dentare cu cristal

Această tehnică total neinvazivă are, în medie, o durată de aproximativ 15-20 minute, timp în care pacientul nu va simți nicio senzație de disconfort.

Prețul unei bijuterii dentare variază de la caz la caz, în funcție de cabinetul stomatologic pe care îl alegeți pentru a efectua procedura, dar depinde și de materialele utilizate – de adezivul sau de cristalul folosit.

Dacă pacientul respectă regulile de igienă și indicațiile specialistului, o bijuterie dentară poate rezista chiar până la 2-3 ani fără probleme.

În plus, pacientul are libertatea de a alege să poarte aceste accesorii oricât de mult timp va dori, iar în momentul în care a hotărât să renunțe la acest obicei, specialistul poate îndepărta bijuteria dentară cu ușurință.

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Estetică dentară: Cum poți avea un zâmbet plin de strălucire"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*