Traditii si marturii, Romania nepieritoare

Share the joy

Traditii si marturii, Romania nepieritoare

Sunt multe lucruri  pe care trebuie sa le aratam lumii intregi: costumele populare, oul incondeiat la Moldovita, ceramica neagra de la Marginea, magiunul de la Topoloveni,  cimitirul vesel … atat de multe incat as umple pagini intregi doar enumerandu-le.

Dar oricat de frumoase ar fi traditiile noastre si oricat le-am iubi, trebuie sa lasam loc si unor influente, dar sa  o facem tot in stil taditional.marturii botez

Am fost la o nunta zilele trecute unde am vazut ca sticla de palinca pe care o primeau odinioara nuntasii, cand dansul se sfarsea si acestia se intorceau acasa, a fost inlocuita cu marturii. Chiar si la botezuri a devenit indispensabila aceasta amintire, dar in general e un lucru simbolic, aproape fara valoare. Miniaturi dragalase handmade, pe care odata ajuns acasa le arunci un fundul unui sertar.

Dupa cum stiti pe blogul meu promovez valorile romanesti, sunt mandra de traditiile noastre, as vrea sa le fac cunoscute peste tot. Asa ca astazi vreau sa va arat o alternativa la marturiile cumparate din bazar. Indiferent daca petrecerea este cu DJ sau cu ie si catrinta, borcanasul cu panglica tricolora, este un semn de respect, o amintire care nu va dispare din nici o casa unde va intra.

Magiun Topoloveni

marturii botezBorcanelul de magiun Topoloveni mi se pare cea mai frumoasa marturie pe care ai putea sa o oferi la nunta sau botez. O amintire pretioasa, cu radacini romanesti, atat de adanc infipte.  Un „suvenir” care va fi etalat cu mandrie, fie in bucatarie, ca recipient pentru mirodenii, in baie pe etajera sau pe noptiera, locul unde putem pastra cerceii de la bunica cand ne ducem la somn. Asta desigur dupa ce magiunul a fost indelung savurat.

Daca doresti mai poti scoate la imprimanta, pe hartie cartonata, o eticheta cu data si numele evenimentului. Eticheta o legi de panglica, care este inclusa si gata, ai cel mai original cadou care sa aminteasca oaspetilor de tine.

Despre magiunul Topoloveni am scris cateva articole aici pe blog ( daca doriti sa le cititi adaugati eticheta Topoloveni in casuta search) si chiar am preparat retete cu el. Pentru comenzi de marturii contactati pagina oficiala prin mesaj privat sau prin mail la adresa comenzi@magiun-sonimpex.ro , pentru a vedea disponibilitatea acestor minunate recipiente pline cu cel mai bun magiun din lume.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*