Ai dureri abdominale? Tot ce trebuie să știi despre hernia inghinala

ciroza
Share the joy

Ai dureri abdominale? Tot ce trebuie să știi despre hernia inghinala

Sănătatea este un concept care cuprinde mult mai mult decât absența bolii, este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a avea o viață lungă și calitativă. Oricât am alerga după himere, dacă nu te doare nimic vei fi fericit, dar dacă boală îți da târcoale, nu te va face fericit niciun bun pământean.

Obiceiuri precum o dietă sănătoasă, exerciții regulate, absența viciilor, viața trăita cu optimism și încurajarea relațiilor sănătoase, ne pot ajută să avem o stare optimă și o sănătate de fier.

Starea de bine care permite corpului nostru să mențină standarde de performanță bune și astfel să poată efectua fără niciun disconfort diferitele activități care sunt în rutină zilnică se poate considera că o stare bună de sănătate. Nu în cele din urmă sănătatea este acel lucru impalpabil care este alcătuit dintr-o multitudine de acțiuni, lucruri mărunte și stări și poate fi menținuta mult timp sau pierdută din diferite motive. Când vă vorbesc despre importanța sănătății, vreau să atrag atenția asupra valorii pe care o are, astfel încât oricine să poată avea o bună calitate a vieții în toate aspectele ei.

Vă povestesc adesea despre produse care ne pot ajută să ne menținem sănătoși, despre un stil de viață care ne poate face să păstrăm acest dar atât de prețios, sănătatea, dar întotdeauna este loc de mai bine. Îngrijirea sănătății ar trebui să fie o prioritate în orice etapă a vieții noastre. Acest lucru ne va ajută să avem o calitate excelentă a vieții la toate nivelurile și vârstele.

Desigur, că este clar că dincolo de patologii, sănătatea acoperă diverși factori care intervin în calitatea vieții fiecăruia. O persoană sănătoasă, ar fi una care se bucură de o viață plină și fericită în orice moment al vieții sale.

O hernie inghinala, chiar dacă nu este o patologie gravă, poate distruge acest echilibru și te poți gând că ești foarte bolnav, mai ales când umflătura este vizibilă și dureroasă.

Ce este hernia inghinala

O hernie inghinala apare atunci când un o parte a intestinului, iese printr-un orificiu în mușchii abdominali. Acest lucru poate fi dureros, mai ales atunci când tușești, te apleci sau ridici un obiect greu.

Hernia inghinala nu este neapărat periculoasă. Cu toate acestea, poate duce la complicații care pun viața în pericol. Dacă hernia este dureroasă sau se extinde, este posibil că medicul să recomande o intervenție chirurgicală pentru a corecta acest lucru. O operație hernie inghinala este o procedură chirurgicală frecventă și recuperarea este în majoritatea cazurilor, permanentă.

Simptome hernie inghinalahernie inghinala

  • O proeminență în zona abdomenului inferior, deasupra pubisului, care devine mai vizibilă atunci când sunteți în poziție verticală sau când faceți efort
  • Un sentiment de arsură sau durere în zona proeminenței
  • Durere sau disconfort în zona abdomenului, mai ales când vă aplecați, tusiți sau ridicăți o greutate
  • Un sentiment de greutate în zona inghinală
  • Slăbiciune sau presiune în zona abdomenului

La copii, simptomele herniei inghinale nu sunt chiar așa de evidente, de aceea trebuie să consultați medicul dacă:

  • apare o umflătură în zona inghinală când aceștia plâng sau se mișcă;
  • copii au stări de vomă, greață și lipsa apetitului.

O hernie inghinala la nou-născuți și copii este cauza unei slăbiciuni a peretelui abdominal, prezent încă de la naștere. Uneori, hernia poate fi vizibilă numai atunci când un copil care alăptează plânge, tușește sau face efort.

Cauze hernie inghinala

De obicei, nu există o cauză clară pentru apariția herniei. Uneori este declanșată de ridicarea obiectelor grele sau când efectuați orice activitate care ridică presiunea în interiorul abdomenului.

Bebelușii și copiii mici pot dezvolta și ei o hernie. Acest lucru se întâmplă atunci când există o slăbiciune a peretelui abdominal. Herniile inghinale sunt frecvente printre copii. Unii copii nu au simptome până când nu ajung la varsă maturității.

Tratament hernie inghinală

Singurul tratament eficient pentru hernia inghinala implică o operație. Intervenția poate fi deschisă sau minim invazivă și întotdeauna realizată în clinici de specialitate. Cele mai multe hernii inghinale se vindecă complet după operație.

Importanța îngrijirii sănătății acoperă și aspectele psihologice și emoțiile. Având o atitudine pozitivă față de viață, stabilirea relațiilor personale satisfăcătoare, limitarea eforturilor și a situațiilor de stres și încurajarea optimismului, sunt practici pe care nu le putem pierde din vedere, deoarece ne vor ajută să ne îmbunătățim starea de bine și implicit sănătatea.

Exerciții pentru o respirație usoara, yoga și sportul au și ele o influență pozitivă.

În mâinile noastre stă puterea de a avea o stare de sănătate optimă sau, dimpotrivă, să avem o viață plină de episoade depresive, oboseală, dureri etc.

Nu uitați să aveți grijă de corpul și mintea voastră!

1 Comment on "Ai dureri abdominale? Tot ce trebuie să știi despre hernia inghinala"

  1. Multumim de informatii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*