Orteze medicale, libertate de mișcare fără dureri articulare

orteze medicale
Share the joy

Orteze medicale, libertate de mișcare fără dureri articulare

Odată cu vremea bună, parcurile şi alte locaţii unde se poate face mişcare, se umplu de oameni care fac tot felul de activităţi sportive. De la mersul cu bicicleta, jogging sau mers alert, până la yoga, tenis, gimnastică, fitness sau ridicatul greutăţilor şi chiar până la utilizarea aparatelor existente în unele parcuri.

Pentru a face un sport fără a provoca daune corpului nostru este nevoie de un antrenament bun, efectuat pe etape, fără a sări încălzirea desigur, totul însoţit de o nutriţie adecvată. Să nu uităm că muşchii au nevoie de hidratare şi de săruri pentru a funcţiona corect. Însă uneori corpul are nevoie de ajutor şi susţinere pentru a face faţă eforturilor. Iar acest lucru se poate face cu ajutorul ortezelor care pot fi purtate preventiv pentru protejarea articulaţiilor, corectarea posturii sau alinarea şi recuperarea leziunilor ortopedice.

Orteza este un dispozitiv extern care serveşte drept ajutor şi sprijin şi poate fi utilizată în domeniul ortopediei cu scop medical sau în viaţă de zi cu zi şi în activităţile sportive cu scop profilactic.

Cel mai bun exemplu sunt acele orteze pentru mana pe care le vedem purtate la încheieturi de mulţi sportivi. Acestea sunt utile atât la prevenirea leziunilor, cât şi la tratarea acestora.

Există mai multe tipuri de orteze. Orteze medicale, care au în interiorul lor tot tipul de elemente care corectează orice mişcare sau postura anormală a diverselor părţi ale corpului, facilitând mişcarea sau deplasarea şi orteze elastice care protejează muşchii şi articulaţiile prevenind rupturi şi întinderi, entorse sau contracţii musculare, etc..

În categoria acestor suporturi ortopedice intră şi genunchieră, cotieră, centură elastică dar şi gulere cervicale şi orteze lombare pentru corectarea posturii.

Astfel aceste orteze medicale sunt folosite şi pentru recuperarea în urmă unor accidente sau a unor leziuni din timpul activităţilor sportive. Multe dintre aceste dispozitive sunt folosite în cazul unor fracturi ale oaselor, înlocuind cu succes ghipsul clasic.

orteze medicale

Tipuri de orteze:

Există patru tipuri de bază de orteze medicale catalogate dupa funcția corectoare și rigiditate: Orteze stabilizatoare, orteze funcționale, orteze corectoare și orteze de protecție. Utilizarea acestora este destinata pentru diferite părți ale corpului și în general sunt recomandate de către medicul curant.

  • Orteza stabilizatoare – Acest tip de orteze medicale sustin o parte a corpului care trebuie imobilizat.
  • Orteze funcționale – Acestea permit mișcarea pieselor din care sunt compuse, oferind libertate de miscare prin încorporarea unei porțiuni elastice. Printre acestea se numara orteze lombare pentru tratarea dureri de spate, corsete și centuri lombare care desi sunt rigide pot fi folosite atât ziua cât și noaptea și sunt destinate pentru a reduce durerea și indrepta diverse deformări, menținând în același timp vertebrele imobilizate. Si câteva tipuri de orteze mana sau genunchi, pot intra în aceasta categorie.
  • Orteze corective -Folosite pentru a corecta deformările osoase si de obicei utilizate în copilărie, deoarece eficacitatea lor este mult mai mare în această perioadă, când oasele, mușchii și corpul sunt încă în schimbare în curs de dezvoltare.
  • Orteze de protecție – Acest tip este cel mai comun si mai des intalnit, facilitează alinierea unei părți a corpului vătămată. Printre acestea se numără orteze pentru genunchi si orteze mana care sunt dedicate în mod specific persoanelor cu rupturi de ligamente externe / interne, sindrom patelar, artroze si alte boli degenerative, etc. Ele sunt de asemenea de multe ori folosite, după o intervenție chirurgicală pentru a vitezei de recuperare.

De unde achiziţonăm orteze medicale

Folosirea unor orteze medicale în activităţile sportive este cea mai bună măsură profilactică pentru prevenirea leziunilor şi susţinerea articulaţiilor. Aceste tipuri de orteze trebuie să fie achiziţionate din instituţii acreditate, fiind vorba de nişte dispozitive medicale.

Alegerea unei orteze este extrem de importantă de aceea trebuie să discutaţi cu medicul curant afecţiunile care va supără, iar acesta va face recomandarea corectă.

Cele mai bune orteze le puteţi găsi în farmacii, iar între toate se remarcă prin calitate ridicată şi preţ corect ortezele comercializate în farmaciile Catenă Pas cu Pas.

Catenă Pas cu Pas îţi oferă o gama largă de orteze pentru orice afecțiune, de o calitate superioară, la preţuri foarte avantajoase. În plus aveţi 0 taxe pentru ridicarea comenzii din orice farmacie Catena.

3 Comments on "Orteze medicale, libertate de mișcare fără dureri articulare"

  1. Cred ca si eu voi ajunge sa folosesc asa ceva deoarece am probleme destul de grave la genunchi.

  2. Nu ma omor facand sport,deci pentru asa ceva nu am nevoie de orteze.

  3. Sunt foarte bune ortezele, chiar ajuta daca aveti dureri.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*