Avantajele utilizării corpurilor de iluminat cu becuri LED

becuri LED
Share the joy

Avantajele utilizării corpurilor de iluminat cu becuri LED

Factura la electricitate tinde să devină o corespondență care îmi da emoții de fiecare dată când o primesc. Lumina este o cheltuiala excesivă pentru numeroase familii, mai ales că aproape în fiecare casă multe dintre electrocasnicele pe care le avem sunt „bătrâne” și pot încadrate într-o clasa energetică inferioară.

Plata facturii de electricitate cere în unele luni adevărate jonglerii financiare, iar asta am simțit-o chiar eu pe piele mea zilele trecute, când factura la lumină a venit aproape dublu față de cea precedentă. Desigur… după ce a trecut șocul inițial mi-am dat seama că prețul este just pe consum, dar că toate luminițele atârnate în balcon, bradul care a clipit nonstop vreo 20 de zile, cuptorul, centrala și nopți în care am petrecut cântând colinde cu cei dragi s-au transformat în mulți kilowați consumați.

Pentru a economisi la factura de electricitate sunt multe trucuri, dar este unul care ar trebui să îl implementăm fiecare dintre noi… și anume înlocuirea becurilor convenționale incandescente cu becuri LED.

iluminat ledBecurile LED au o mulțime de avantaje, consumă cu 90% mai puțină energie decât becurile clasice, au o durata de viață mai lungă iar în final când tragem linie acest lucru înseamnă o economie majoră la factura totală .

Dacă pentru noi utilizatorii casnici, aceste becuri LED înseamnă o reducere semnificativă, pentru comercianți, saloane, cabinete, mici ateliere sau alte clădiri cuprinse în acest regim, factura la energie s-ar putea înjumătăți doar înlocuind vechile corpuri de iluminat, cu unele noi, moderne, ce utilizează becuri LED.

În prezent, becurile cu LED-uri pot fi folosite pentru orice aplicație comercială, de la iluminatul propriu zis, până la cel decorativ, grădini, terase, parcări etc..

Avantajele utilizării becuri LED

becuri LEDPe lângă aspectul estetic care îmbunătățește considerabil look-ul oricărei încăperi, principalul avantaj este economia de aproape 90% la energie față de iluminatul clasic cu becuri incandescente.

Chiar dacă prețul unui bec LED este ușor crescut față de un bec clasic, trebuie să vedem acest lucru ca o investiție, pentru că durata de viață utilă este mult mai mare decât a unui bec normal, un bec LED putând să funcționeze până la 40.000 de ore.

Un alt avantaj deosebit al becurilor cu LED este că aprinderea și stingerea este instantanee, ceea ce este în favoarea utilizatorului. Totodată acest lucru face ca aceste becuri LED să respecte mai mult mediul înconjurător, acum când conștientizarea populației față de respectarea mediului este mai presus de toate. Mai mult, majoritatea corpurilor noi de iluminat cu tehnologie LED au mai multe opțiuni de reglare a intensității luminii, ceea ce duce la o economie de electricitate suplimentară.

Becurile LED sunt mai rezistente la șocurile electrice. De câte ori nu ni s-a întâmplat să se ducă lumina apoi impulsul de tensiune la revenirea acesteia să ardă becul. Ei bine becurile cu tehnologie LED sunt mult mai rezistente din acest punct de vedere.

Iluminat LED, avantajos și sănătos

Deși becul LED a fost inventat cu mai mult de o jumătate de secol în urmă, nu a început să fie implementat în iluminatul public decât de puțin timp. Considerat inițial un lux, becurile LED au revoluționat sistemul de iluminare, iar astăzi multe edificii emblematice din marile orașe, utilizează doar iluminat LED datorita multiplelor beneficii pe care acest sistem de iluminat îl oferă.

Deosebit de eficiente din punct de vedere energetic, ecologice și estetice, becurile LED îmbunătățesc viața utilizatorului și prin calitatea luminii proporționate. Iluminatul artificial tradițional afectează vederea, dar becurile LED nu emit radiații ultraviolete atât de puternice, care ar putea afecta sănătatea oculară. De asemenea, corpurile de iluminat LED emit o lumină uniformă, naturala, fără umbre și distorsionări, ceea ce este un sprijin real pentru sănătatea vederii în zonele de lucru cu lumină artificială.

Recomandările tuturor, de la producători până la diverse agenții de protejare a mediului, în ceea ce privește reînnoirea becurilor clasice este ca acestea să fie substituite cu becuri LED, deoarece prețul actual nu este la fel de ridicat ca acum câțiva ani. În plus, știm deja cu toții că achiziționarea acestor becuri este amortizată în timp atât de consumul redus cât și durata lungă de viață.

Așadar economisește inteligent, alege LED!

4 Comments on "Avantajele utilizării corpurilor de iluminat cu becuri LED"

  1. Foarte interesant articolul tau. Am luat si eu cateva becuri led, abia acum mi-am dat seama ca le folosesc de ceva vreme si nu s-a ars inca niciunul.

  2. Eu am schimbat becurile peste tot si este mult mai avantajos.

  3. De cand mi-am schimbat becurile obisnuite cu becuri LED, platesc mai putin pe factura si in plus nu mai exista riscul de a fi ranita de becurile care faceau explozie.

  4. nu stiu care este motivul de se vad impulsurile atat la becurile cu led cat si la lampile cu led ,cand intrerupatorul este pe” inchis”.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*