Becuri Edison, idei moderne pentru interioare vintage

Becuri Edison
Share the joy
 • 26
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Becuri Edison, idei moderne pentru interioare vintage

Vintage, boho style, antichizat, rustic, retro…

În ultimul timp auzim destul de des aceste cuvinte care descriu o tendinţă tot mai accentuată, atât în modă cât şi în decoraţiuni interioare.

Dacă în fashion accentele vintage se regăsesc în modele ale căror croiuri, texturi şi culori imită moda de pe vremea bunicilor, casele se îmbracă în sclipiri aurii ale unor corpuri de iluminat cu becuri vintage şi obiecte de mobilier peste care timpul a patinat cu graţie.

Cafenele cochete, PUB-uri cu aer boem, saloane elegante sau orice dormitor, împrumută din căldura şi fineţea timpurilor trecute cu ajutorul obiectelor vintage. Iar lumina , după cum ştiţi, este cea mai importantă parte în arhitectură interioară a unei cameri.

Fie într-o clădire veche sau o casă contemporană, nu se poate nega faptul că iluminatul este o necesitate, indiferent de preferinţele de stil sau decoruri adiţionale. În ultimul deceniu, utilizarea unui iluminat interior de epocă, industrial, a devenit din ce în ce mai popular.

Astfel incat cel mai mult teren in materie de lumini interioare vintage il ocupă în interiorul caselor, iluminatul cu becuri Edison. Acest lucru se datorează faptului că lumina proporţionată de acestea, este caldă, romantică, familială, lăsând o amprentă care crează un sentiment aparţinător unui loc. Cu becurile Edison, putem spune că „acasă” a fost reinventat.

Camere de studiu sau de lucru, saloane sau alte colţuri ale casei vor fi încălzite de lumina catifelată care revarsă din filamentele acestor becuri care imită vestitele becuri de la începutul epocii electrice. Acum însă, nu doar că sunt extrem de performante, dar timpul de viaţă nu mai este limitat, becul devenind mai versatil şi funcţional. Deoarece nu oferă lumină rece, becurile Edison te fac să te îndrăgosteşti pe dată de căldură lor. În acelaşi timp, ele sunt un mod excelent de a decora casa sau de a proporţiona insule de lumină, astfel încât să poţi scoate în evidenţă anumite zone de interes.

Originile iluminatului vintage

O tendinţa în iluminatul interioarelor a anului 2017 sunt lămpile cu forme geometrice. Acestea ies în evidenţă că fiind modele foarte originale, fără derogare de la practic, din moment ce misiunea pentru care au fost create este îndeplinită cu mare eficientă. Acestea sunt caracterizate prin structuri din metal cu bulbii becurilor la vedere. Şi ce alte lămpi ar putea fi mai moderne şi originale, dacă nu cele a căror becuri Edison ne vrăjesc cu splendoarea lor?

Becuri Edison

Dar nu a fost întotdeauna aşa, mai ales acum în epoca LED. Dar filamentul incandescent care ne duce cu gândul la fascinația primelor becuri realizate înainte de anii 1900 îndreaptă pe deplin meritul spre becurile Edison care şi-au recucerit locul binemeritat.

„Iluminat de epocă” însă, este propus de orice designer de interiorare, dacă îţi doreşti o casă intimă şi primitoare.

Lumina care se revarsă din aceste becuri este cea mai relaxantă din câte există.

 

La începutul epocii moderne, halele industriale au fost luminate cu becuri a căror bulbi mari cu filamentele incandescente erau la vedere. Unele studii ale timpului au arătat că acel iluminat a crescut productivitatea şi a întărit relaţiile intercolegiale.

De fapt, iluminatul industrial a fost un punct de referinţă în stadiile incipiente de design al iluminatului interior.

Lampa pandantiv de exemplu este un design iconic, o formă de iluminat a halelor industriale, un corp care ascunde în mijlocul sau un bulb cu lumină ca mierea, unul dintre cele mai populare becuri în acest moment.

Tavanele înalte din interiorul fabricilor au făcut din aceste lămpi suspendate o necesitate. Astăzi însă, această imitaţie a corpurilor de iluminat din fabricile epocii trecute este un stil foarte popular în baruri, restaurante şi din ce în ce mai căutat în căminele noastre.

Materialele cele mai căutate pentru corpuri de iluminat şi bulbii cei mai în vogă

Materialele vintage cum ar fi alama, cupru, bronzul, marmura sau lemnul antichizat sunt din nou la modă, iar pentru bulbi, cele mai recomandate becuri sunt acele becuri Edison, care imită forma primului bulb folosit pentru iluminat.

Designerii internaţionali de interioare, subliniază o revenire puternică a formelor şi culorilor din anii interbelici, când un stil romantic creat din materiale nobile au invadat micuţele saloane pariziene care au renăscut din ruinele bombardamentelor celor doua razboaie, redand speranta si bucuria de a trai.

Nu au existat schimbări majore în utilizarea materialelor asemenatoare primelor becuri Edison, însă iluminatul luminii moderne reproduce primele modele de becuri cu toate caracteristicile şi avantajele moderne. Becurile Edison menţin un anumit grad de autenticitate materialistă şi stilistică, însă becuri moderne sunt capabile de a conserva și de a economisi mai multă energie, aşadar şi frumoase şi calde şi desigur… economice.

Montarea unui bec Edison se poate face în orice dulie normala. Dacă dorești o lumină ambientală caldă, linistitoare, nu este nevoie sa schimbi corpurile obiectelor de iluminat (veioze, lustre, aplice), atâta timp cat acestea sunt dotate cu fasung tip E27 si abajur care poate primi între pereții săi un bec cu diametru de 60 mm.

De unde achizitionam becuri Edison

Cel mai dotat magazin online și cel mai convenabil totodată, unde poți găsi orice tip de bec vintage este SavElectro. Aici preţurile sunt mici, iar livrarea se face în 2-3 zile lucrătoare, în funcție de localitatea unde se afla destinația sau ora la care a fost plasată comanda.

Costul livrării prin curierat este de 19 lei, cu TVA inclus, dar comenzile de peste 250 de lei beneficiază de livrare gratis.

Ce spui? Tu ce fel de becuri folosesti?

 

 • 26
 • 2
 •  
 •  
 •  

3 Comments on "Becuri Edison, idei moderne pentru interioare vintage"

 1. Acum folosesc LED-uri, dar poate am sa le inlocuiesc cu aceste becuri.

 2. Valeria Chertes | iunie 9, 2017 at 10:33 pm | Răspunde

  Am sa le incerc si eu.

 3. Sunt foarte frumoase aceste becuri, atat de frumoase ca trebuie sa ai si o casa pe masura …

Leave a comment

Your email address will not be published.


*