Top 3 aplicații mobile pentru gestionarea parolelor

schimb telefon
Share the joy
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Top 3 aplicații mobile pentru gestionarea parolelor

Astăzi, există aplicații mobile pentru orice. De la învățarea limbilor străine la retușarea fotografiilor, localizarea pe hartă, comandarea mâncării acasă și chiar aplicații mobile pentru gestionarea parolelor.

Desigur unele app precum cele îți promit curățarea telefonului de fișiere care nu sunt necesare sau cele care promit ca prelungesc viata bateriei nu sunt demne de încredere, unele fiind special create pentru a sustrage date importante date din telefonul nostru.

Aplicațiile rău intenționate îi îngrijorează pe utilizatori și nu doar pentru că ocupă prea mult spațiu. Uneori sunt o sursă reala de viruși și programe malware sau îți umplu telefonul mobil cu publicitate.

Știm cu toții că aplicațiile de socializare, e-mailul sau serviciile de streaming online pot fi accesate doar prin intermediul unui cont unic, care necesită un nume de utilizator și o parolă. În general, toate parolele sunt diferite, dar la un moment dat ajungi în situația în care trebuie să memorezi zeci de astfel de date de conectare și plictisit ajungi în situația în care folosești aceleași date pentru toate conturile. Unele dintre datele vizate de răufăcători sunt tocmai aceste vulnerabilități și odată intrați în posesia parolelor și a conturilor, vor încerca să le acceseze.

Desigur fiecare aplicație ne dă posibilitatea de a crea parole puternice însă devine imposibil să ți le amintești pe toate, astfel încât nu a mirat pe nimeni când au apărut aplicații mobile pentru gestionarea parolelor.

aplicații mobile pentru gestionarea parolelor

Ce sunt aplicațiile pentru gestionarea parolelor

Aceste aplicații pentru gestionarea parolelor sunt instrumente de încredere și simplu de accesat, ce îți vor păstra în siguranță toate datele de conectare. Acestea vă permit să salvați parole pentru a le utiliza oricând doriți, astfel încât să puteți respecta sfatul ca în fiecare serviciu pe care îl utilizați să aveți întotdeauna o parolă diferită. Aplicațiile pentru gestionarea parolelor pot include, de asemenea, un sistem pentru a crea parole puternice automate și aleatorii, precum și alerte care vă avertizează când aveți parole slabe sau repetate excesiv în diferite servicii.

Unele variante oferă chiar și sincronizare în cloud pentru a putea utiliza aceleași parole pe mai multe dispozitive.

Pentru o accesare mai rapidă a conturilor tale, ar trebui să te asiguri că managerul de parole pe care îl alegi are și o funcție de completare automată. Astfel, odată ce ai introdus parola principală, aplicația va completa automat numele de utilizator și parola contului pe care îl accesezi.

Care aplicații mobile pentru gestionarea parolelor sunt cele mai bune

Pe blogul celor de la mobiup.ro am găsit un articol interesant despre criteriile după care să evaluezi o aplicație de stocare a parolelor, dar și un top 3 al celor mai performante astfel de aplicații.
Indiferent dacă ești utilizator iOS sau Android, platformele dedicate îți pun la dispoziție o mare varietate de aplicații pentru gestionarea parolelor. Totuși, probabil că ți-o dorești pe cea mai bună, așa că iată care este lista care ocupă primele poziții ale acestui top în opinia mea.

1. RoboForm

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de bază pentru mobil și desktop, s-ar putea să vă intereseze RoboForm deoarece vă permite să îl utilizați gratuit pe mobil și desktop, deși fără sincronizare cu parolă. Pentru aceasta din urmă și pentru alte funcții avansate, veți avea nevoie de versiunea plătită, însă RoboForm poate fi testat gratuit pentru 30 de zile, după care poți alege să renunți la aplicație sau să cumperi o ediție premium.

2. Keeper

Keeper este o altă alternativă interesantă care, deși nu are un design atent, are aplicații pentru desktop, mobil și diverse browsere. Keeper oferă stocare nelimitată a parolei, fiind capabil să o folosească pe toate dispozitivele pe care le aveți. În cazul în care administrezi conturi importante, pe care îți dorești să le protejezi corespunzător, Keeper este soluția ideală pentru că folosește un sistem Zero Knowledge, cu multiple niveluri de criptare, ce va păstra datele tale în deplină siguranță.

3. LastPass

LastPass este o alternativă bună pentru cei care caută o aplicație simpla, care în modul său gratuit are aproape toate funcțiile esențiale. Versiunea premium îți oferă în plus posibilitatea să stochezi parolele în cloud. Funcționează direct din browser și fără aplicații desktop. Este ideală însă pentru cei care conectează diverse gadget-uri simple precum camere de supraveghere, brățări fitness sau smartwatch-uri la aplicații care monitorizează programe sport, playlisturi etc.

Tu folosești astfel de aplicații?

 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Top 3 aplicații mobile pentru gestionarea parolelor"

 1. Informații foarte utile,mulțumim!

 2. Am folosit Roboform, dar nu mm-a dat pe spate. LastPass il folosesc in prezent si este foarte util, alaturi de autocmplete al lui chrome 🙂

 3. Nu folosesc astfel de aplicații

Leave a comment

Your email address will not be published.


*