3 aplicatii importante ale echipamentelor laser

echipament taiere laser
Share the joy

3 aplicaţii importante ale echipamentelor laser

Despre laser am auzit cu toţii, cu toate astea primul lucru la care ne gândim, este fascicolul verde, filme SF şi medicină. Dar aplicaţiile laserului sunt foarte multe, în mai toate domeniile.

De exemplu laserul taie cu precizie orice material. Nici o altă unealtă nu poate egala precizia şi puterea acestui instrument. Decupare cu laser este deja o realitate în grafică, iar gravarea a atins limitele cele mai înalte la fineţe şi detaliu.

Echipamentele tăiere laser, gravare sau marcare sunt echipamente extrem de versatile, deoarece laserul poate fi aplicat la o varietate foarte mare de materiale, cum ar fi lemn, plastic (PVC), acrilic, marmură, piele, sticlă, ceramică, cauciuc şi multe altele. Gravare şi tăiere cu laser este o calitate înalta şi se obţin rapid rezultatele.

Nici un alt echipament nu poate lucra pe atat de multe materiale in acelasi timp.

laser

Tăiere laser

Un echipament taiere laser este ideal pentru utilizarea în spaţii închise, cum ar fi micile ateliere sau hale industriale. Totul se lucrează direct de pe ecranul monitorului, fără nici un pericol.

Marele avantaj al acestui tip de echipament este eficienţa controlului mişcării. Unele echipamente tăiere laser sunt dotate cu tehnologii avansate pentru controlul precis în tăierea curbelor continue şi optimizate în funcţie de traseu, fapt care creşte foarte mult productivitatea.

Un laser 40 w de exemplu este capabil să taie mai multe coli de hârtie în acelaşi timp precum şi la alte materiale, cum ar fi MDF, PVC subţire sau chiar piese metalice.

De aceea când primiţi câte o invitaţie la un anumit eveniment şi va întrebaţi cum au fost tăiate atât de perfect şi precis modelele în hârtia cartonată , răspunsul îl găsiţi la echipamentul tăiere laser care a sculptat pur şi simplu acele invitaţii.

Unele piese sunt taiante in intregime in placa de metal, suprafata de lucru a echipamentelor taiere laser, fiing generoasa.

Gravare lase

S-a observat că puterea laserului poate fi modificată în timpul întregii operaţiuni pentru a asigura diferite efecte. Astfel că o altă aplicaţie importantă a acestr echipamente este gravură.

Principalele sale aplicaţii sunt: etichetare, template-uri, trofee şi plăci, echipamente de identificare (ecusoane, cartele), modele publicitare, decorare, prototipuri 2D, model de luare.

Calitatea gravurii, fineţea şi detaliul depinde de aplicaţia care va lucra cu laserul. Este foarte important că personalul care lucrează pe aceste aparate să fie calificat şi se ştie să aleagă puterea exactă în momentul gravării.

Pentru majoritatea oamenilor, atunci când vine vorba de tăiere cu laser, doar gândesc la ceva scump şi inaccesibile pentru întreprinderile mici. Iată însă că o nouă generaţie de echipamente laser, low-cost deosebit de puternice si-au facut intrarea pe piaţă. Ce zici să aruncăm o privire la această tehnologie? O găsești pe site-ul pin.ro.

În industria grea un laser are cu totul o alta putere și taie materiale foarte groase, cel mai frecvent placi de metal. Dar sunt și echipamente taiere laser accesibile pentru proprietarii de mici inteprinderi, cum ar fi tipografiile sau ateliere de produs obiecte decorative. Dacă vrei să achiziționezi acest tip de mașină pentru atelierul sau fabrica ta, îl găsești la pin.ro, alături de tot tipul de echipamente laser, precum și consumabile pentru acestea.

Marcare laser

Unele echipamente sunt multifuncţionale, cu ajustări minore se poate regla puterea laserului doar pentru a marca materialul, adică aplicarea unei stante reliefate sau arderea in profunzime a materialului gravat.
Echipamentele de marcare laser sunt concepute cu scopul de a oferi o soluţie completă care să satisfacă cerinţele tot mai diversificate ale pieţei. Acestea sunt uşor de instalat, utilizat, întreţinut, întregul proces de gravare, tăiere sau marcare laser realizându-se în condiţii de maximă siguranţă, rezultatul final materializându-se într-un produs de calitate superioară.

Be the first to comment on "3 aplicatii importante ale echipamentelor laser"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*