Otel lat – un produs metalurgic cu aplicații multiple în domeniul industrial și civil

Otel lat
Share the joy
 • 150
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Otel lat – un produs metalurgic cu aplicații multiple în domeniul industrial și civil

Să locuiești la curte, cred că este visul oricui. Să simți adierea vântului cu parfum de liliac, să pășești desculț pe gazonul prospăt tuns ce miroase a verde… să stai departe de vuietul orașului, alintat doar de ciripitul păsărilor, dar mai ales… să ai locul de parcare asigurat, indiferent cât de târziu te întorci acasă.

Astăzi oricine vizează o casă și… uneori nici măcar nu e un vis greu de îndeplinit. O căsuță mică este un lucru realizabil, căci prețul materialelor de construcții a scăzut destul de mult.

Dar că să ne bucurăm de micul nostru colț de răi, trebuie să amenajăm terenul din jurul casei și să împrejmuim proprietatea cu elemente decorative plăcute.

Întotdeauna am fost pasionat de bricolaj. Cum apare o emisiune despre „cum se face” , eu sunt prezent acaparând telecomanda. Îmi plac teribil de mult emisiunile în care lucrurile vechi se transformă… fie se reînnoiesc, fie din reciclarea unor obiecte fără valoare , iau naştere adevărate capodopere. Cu o cheltuiala minimă, puţină pricepere, utilizând maşini şi scule electrice de bună calitate şi uşor de folosit, dar mai ales cu mult entuziasm, poţi pune în practică cele mai năstruşnice idei şi totodată poţi avea cele mai nonconformiste decoraţiuni din otel lat , cele mai trăsnite băncuţe pe terasă sau câteva rafturi care să stârnească invidia prietenilor.

otel lat

Otel lat – un produs metalurgic cu aplicații multiple

Zilele trecute am urmărit o emisiune despre diferitele aplicații ale benzilor de oțel lat și am rămas surprins cât de multe lucruri poți face cu acest material care este foarte ieftin.

Oțelul se utilizează aproape în orice ramură a industriei, însă în general este folosit la diverse confecții metalice.

Avantajele folosirii oțelului în structuri sau decorațiuni ale construcțiilor, comparativ cu alte materiale tradiționale, sunt multe. Din oțel lat se pot confecționa diverse elemente decorative precum garduri, porți, întărituri elemente metalice, grătare și chiar elemente de mobilier, dar si elemente masive din structura clădirilor.

otel latÎn domeniul industrial se folosește otel lat pentru confecționarea piese de tot felul.

Oțelul lat este de fapt un tip de platbandă și este un produs metalurgic cu aplicații multiple în domeniul industrial și civil, fiind folosit că materie primă pentru diverse confecții și construcții metalice.

Acesta are avantajul că oferă posibilitatea prefabricării în secțiuni sau părți, în totalitate sau unele dintre element ele care alcătuiesc o structură, fără a perturba cu nimic proiectul final. De pildă se pot realiza plase de gard sau diverse elemente decorative care mai apoi să se poată uni și formă un întreg.

La nivel industrial acest lucru permite rapiditatea execuție și scurtarea termenului de execuție. În domeniu civil, adică în curtea casei, poți realiza diverse elemente care să ocupe spațiu puțin, dar la final să poată fi transformate într-un proiect de amploare.

Aria de aplicabilitate este imensă. Oțelul lat este utilizat în diverse domenii precum naval, feroviar, industria auto, construcția de subansamble pentru utilaje agricole, confecții metalice, construcții civile și industriale, diverse împrejmuiri și elemente decorative etc.

Capacitatea de rezistentă a oțelului permite utilizarea să în orice tip de structură de aceea dacă vreți să va faceți singuri lampioane sau stâlpi pentru iluminare, bănci, porți, balustrade sau alte elemente decorative, benzile de oțel lat sunt cea mai bună alegere.

Ce elemente decorative se pot face cu otel latotel lat

Din otel lat se pot face rame de panouri de gard sau porți, pot fi folosite în realizarea de mână curentă pentru balustrade, ca elemente decorative pentru modelele de porți fier forjat, garduri fier forjat, balamale, zavoare, grilaje și copertine și în execuția diverselor elemente ornamentale.

Baluștri pentru casa scării sau picioarele lampadarelor și stâlpilor de iluminat se pot face tot din oțel lat. Barele se răsucesc până acestea capătă aspectul dorit și pot servi că element de susținere.

Balcoanele de fier forjat sunt considerate elemente structurale decorative și au un impact vizual imens. Balustrada, mâna curentă și diverse alte elemente pot fi realizate din oțel lat.

Un lampadar sau un felinar are o imagine boemă medievală. Cu puțin meșteșug și un strop de inspirație, acestea se poate realiza fără puncte de sudură.

Un alt element decorativ din oțel lat sunt scările sau boltele metalice pentru plante agățătoare. Nu mai aveți nevoie decât sarma 3 mm pentru a fixa butașii și în fiecare vară vă puteți bucura de o grădină superbă.

Sarma moale de 3mm poate fi utilizată în diverse domenii, acoperind o sferă largă de utilizare precum ar fi: legarea armăturilor, legarea cofrajelor, agricultura, producție diferite împletituri, împrejmuiri, zootehnie etc.

Așadar dacă ești pasionat de proiecte DYI și vrei să îți faci singur diverse elemente decorative din oțel lat, nu ai nevoie decât de îndemânare și pricepere. Unele lucruri precum felinarele, băncile sau mâna curentă pot fi asamblate doar cu ajutorul unei bormașini electrice dotata cu un burghiu special pentru fier și șuruburi cu piulițe pentru fixarea elementelor.

Știai că aceste bare de otel lat au atâtea întrebuințări?

** Sursa foto coperta : https://ro.pinterest.com/pin/645562927807034696/

 • 150
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Otel lat – un produs metalurgic cu aplicații multiple în domeniul industrial și civil"

 1. Eu stau la casa si am gardul de la poarta asemanator cu ce am vazut aici in articol.

 2. Foarte interesasnt articol

 3. Foarte multa munca pentru a face aceste minunatii.

 4. Nu stiam..dar sunt ft frumoase lucrurile făcute din el!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*