Smile, life is beautiful! – descoperă avantajele folosirii apei de gură Listerine

Apa de gura Listerine
Share the joy

Smile, life is beautiful! – descoperă avantajele folosirii apei de gură Listerine

Zâmbetul este probabil cel mai frumos gest pe care îl putem face pentru cei din jur. Un salut, o cerere, un mulțumesc sau pur și simplu un zâmbet la întâlnirea privirilor, îți poate înfrumuseța ziua.
Dar zâmbetul are nevoie de un pic de ajutor pentru a atrage cu adevărat atenția, are nevoie de îngrijire…

Menținerea unei igiene bucale corecte, a dinților curați și îngrijiți, este esențială pentru a preveni diverse patologii precum cariile, placa, paradontoza etc.. De aceea în articolul de astăzi vă invit să descoperiți avantajele pe care apa de gură Listerine, care este preferata mea între toate, le va aduce folosirii periei, periuței interdentare, pastei de dinți și a aței dentare.

Apa de gură, împreună cu periuța de dinți și ața dentară, este un element esențial pentru menținerea unei igiene orale adecvate. Este o soluție special concepută pentru prevenirea cariilor, formarea plăcii bacteriene și a tartrului și pentru a oferi o respirație proaspătă celor care suferă de halitoză. De fapt, apa de gură ajunge în zone la care niciun alt produs nu poate ajunge.

6 în 1 Listerine Total Care Clean Mint

Apa de gură 6 în 1 Listerine Total Care Clean Mint este un bun exemplu. Nu conține alcool și este bogată în fluor, element care garantează protecția dinților și gingiilor împotriva cariilor, tartrului și respirației urat mirositoare. Acest lucru m-a determinat să o aleg drept cea mai bună apă de gură pentru mine și familia mea. Folosită regulat, apă de gura 6 în 1 Listerine Total Care Clean Mint garantează o reducere vizibilă a pigmentării smalțului în doar două săptămâni.

Apa de gura Listerine

Listerine Cool Mint

Apa de gură Listerine Cool Mint împrospătează respirația, combate placa dentobacteriană și protejează sănătatea dinților și a gingiilor cu până la 24 de ore, oferind un pas decisiv în igienă corectă a cavității bucale.

Cum să alegi o apă de gură și ce să iei în considerare înainte de a cumpăra una?

Pentru a găsi cea mai bună apă de gură pentru tine, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

 • Compoziție – Primul lucru pe care ar trebui să vă uitați este dacă apă de gură conține sau nu alcool, deoarece acea substanță poate fi iritantă pentru cei mai sensibili. Asigurați-vă că este potrivită pentru voi și că nu conține substanțe care pot provoca alergii. De altfel specialiștii recomandă să amestecăm apa de gură cu apă în proporție de 1:1, însă mie îmi place să o folosesc așa.
  Dacă ai o gură sănătoasă, poți folosi o apă de gură pentru uz zilnic. Însă, dacă suferi de afecțiuni ale gingiilor sau probleme ale dinților, este mai bine să folosești una special concepută pentru cazul tău.
 • Dimensiune – Dacă ești sigur că ai găsit cea mai bună apă de gură pentru tine, atunci cumpără cel mai mare recipient posibil. Nu numai că vei economisi bani, dar vei reduce și cantitatea de deșeuri pe care o produci. Eu achiziționez întotdeauna varianta de 1L de pe NOTINO.
 • Prospețime – Aici mă refer la gustul final lăsat de apa de gură. De exemplu, există ape de gură cu aromă de mentă, cu aromă de cocos, orange, etc.
Ce este o apă de gură?

Apă de gură este o soluție folosită pentru a menține igiena bucală după periajul dinților . În compoziția sa există numeroase substanțe menite să elimine bacteriile care se acumulează în gură după ce mâncăm sau bem băuturi dulci, microorganisme care provoacă carii și elemente responsabile de respirația urât mirositoare. Nu se înghite, ci se clătește gura un minut sau două și apoi se scuipă.

Apa de gura Listerine

Listerine Nightly Reset

Apa de gură Listerine Nightly Reset împrospătează respirația, combate placa dentobacteriană și menține sănătatea dinților și a gingiilor. În plus respirația rămâne fresh până dimineața. O ador fix pentru calitatea de a menține respirația delicios de proaspătă.

Tipuri de apă de gură

Putem diferenția diferite tipuri de apă de gură în funcție de obiectivul pe care îl urmăresc:

 • Apă de gură de îngrijire totală sau de utilizare zilnică, recomandată persoanelor care nu au probleme de sănătate cu dinții sau gingiile.
 • Apă de gură antiseptică ce este antibacteriană, adică previne acumularea microorganismelor responsabile de cariile și bolile gingiilor.
 • Apă de gură împotriva halitozei este cea mai bună apă de gură pentru persoanele care au respirație urât mirositoare. Are de obicei o aromă de mentă și lasă o senzație plăcută de prospețime.
 • Apă de gură pentru infecții precum este cea de la Paradontax ce conține ingrediente specifice pentru combaterea infecțiilor prezente în gură.
 • Apă de gură fără alcool . Alcoolul este un element antibacterian prezent în multe ape de gură. Cu toate acestea, poate provoca retragerea gingiilor și apariția de răni la persoanele foarte sensibile. Este și apă de gură recomandată copiilor.
 • Apă de gură naturală. Îi lipsesc substanțele artificiale și sintetice. Adică este făcut doar din ingrediente naturale precum cea de la Biomed, cu gust de cocos, pe care tot pe notino.ro o găsiți.

Apa de gura vegan cu gust de cocos

De ce este important să folosiți apă de gură?

Putem spune că apă de gură efectuează o curățare „care nu se vede” . Motivul? În timp ce periuță de dinți și ață dentară îndepărtează resturile de mâncare acumulate pe și între dinți, apă de gură are grijă să elimine bacteriile care dau naștere la formarea plăcii bacteriene, tartrului și afecțiunilor gingiilor. În acest sens, atâta timp cât sunt folosite corespunzător și însoțite de obiceiuri corecte de igienă dentară, sunt practic 100% eficiente.

Cele mai bune ape de gură oferă o serie de beneficii incontestabile:
 • Curățare orală mai bună pentru că permite eliminarea bacteriilor acumulate în zonele cu acces dificil la care poate ajunge periuță de dinți sau ață dentară.
 • Respirație mai plăcută, deoarece eficacitatea apelor de gură în prevenirea și eliminarea halenei este foarte mare.
 • Ele previn decalcificarea dinților, o calitate foarte importantă pentru persoanele care urmează tratamente ortodontice sau care sunt mai în vârstă.
 • Ele previn apariția rănilor și aftelor datorită caracterului antiseptic pe care îl posedă. Iar dacă ai deja unele, te vor ajută să te vindeci mai repede.
 • De asemenea, ele previn orice afecțiune a gingiilor precum gingivită sau parodontoza. În plus, folosirea apei de gură este o modalitate eficientă de prevenire a cariilor și de a evita acumularea plăcii bacteriene și a tartrului.

Periuțe interdentare Curaprox

Sonda Curaprox pentru măsurarea de spații interdentare

Dinții și gingiile sănătoase joacă un rol cheie în sănătatea corpului nostru, iar periajul interdental asigura o îngrijire suplimentară. Periuțele interdentare Curaprox, care, din câteva mișcări, curăță spațiile dintre dinți la perfecție, au un jucăuș și colorat astfel încât le face să fie adorate chiar și de către cei mai mici. Despre aceste periuțe am mai vorbit pe blog, de când le-am descoperit am renunțat definitiv la ață dentară.

Peria interdentară Curaprox este un ajutor indispensabil în igienă dentară. Ajunge și în locurile greu accesibile, prevenind astfel apariția cariilor interdentare. Această trebuie aleasă în funcție de grosime care trebuie să se potrivească spațiilor interdentare pe care le aveți.

Opalescence Whitening Sensitivity Relief – pastă de dinți cu efect de albire pentru dinți sensibili

Cea mai populară metodă folosită de paștele de dinți pentru albire fără prescripție medicală este adăugarea de abrazivi speciali care lustruiesc smalțul dentar fără a-i provoca daune. Această metodă are sens, deoarece pastă de dinți convențională folosește și abraziunea blândă pentru a vă curăța dinții. Cu această metodă, practic, îndepărtezi toate aderențele care fac dinții tăi să arate mai puțin albi.

Opalescence Whitening Sensitivity Relief

Pastă de dinți cu efect de albire pentru dinți sensibili Opalescence Whitening Sensitivity Relief a fost creată de medicii stomatologi și este preferată mea pentru că are ingrediente blânde și eficiente:

 • azotat de potasiu – reduce sensibilitatea dinților
 • fluorură de sodiu – întărește smalțul dentar
 • xilitol

Formula cu 3 uleiuri esențiale înlătură petele și albește dinții cu două nuanțe, după o lună de utilizare.

În plus, este suficient de delicată pentru curățarea zilnică, fiind îmbogățită cu azotat de potasiu concentrat, pentru eliminarea disconfortului dinților sensibili la alimentele reci, fierbinți, acre sau dulci. Datorită succeselor sale în albirea dinților, pastă a câștigat premiul Townie Choice de opt ori.

Tu cum îți menții dinţii albi și strălucitori?

Be the first to comment on "Smile, life is beautiful! – descoperă avantajele folosirii apei de gură Listerine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*