Cum evităm apariția și dezvoltarea cariilor dentare

albirea dintilor
Share the joy

Cum evităm apariția și dezvoltarea cariilor dentare

Zâmbetul este cartea noastră de vizită. Un periaj bun și îngrijirea orală zilnică sunt esențiale pentru a evita apariția cariilor și pentru ca bacteriile să nu se acumuleze formând placa ce cauzează diverse afecțiuni ce duc la pierderea zâmbetului prețios.

Cariile dentare sunt cea mai comună afecțiune care ne trimite la stomatolog, de aceea este foarte important să ne îngrijim conștiincios dantura. Totodată cariile sunt una dintre principalele cauze ale pierderii și lipsei dinților. De aceea prevenția în sănătatea orală este foarte importantă, iar noi trebuie să fim conștienți că doar menținerea unei bune igiene dentare prin periajul corect al dinților ne va ajută să ne păstrăm dantura sănătoasă și zâmbetul frumos.

Știm deja că dacă placă bacteriană nu este îndepărtată corect, în gura noastră poate apărea și parodontoza, o altă afecțiune care duce la pierderea dinților de aceea astăzi am adunat câteva reguli care ne vor fi de folos în păstrarea sănătății orale.

Nu mâncați între mese

Mâncatul între mese, fără posibilitatea de a ne peria dantura, este poate rampa de lansare pentru formarea cariilor. Este recomandabil să nu mâncăm între mese, deoarece atunci când nu ne spălăm pe dinți placa bacteriană formată erodează smalțul dinților, grăbind formarea cariilor.

Evitați consumul de zahăr rafinat, de băuturi răcoritoare carbogazoase și sucuri

Zahărul rafinat regăsit în dulciuri, mai ales în patiserie, caramele și chiar băuturi dulci carbogazoase sau nu, are caracteristica de a se lipi de dinți, determinând dezvoltarea bacteriilor și deteriorarea smalțului dentar. Consumul de zaharuri rafinate ar trebui să fie moderat și, așa cum am spus, ar trebui să ne spălăm pe dinți imediat după ce îl consumăm.

Îngrijirea corectă a danturii

Evident spălatul pe dinți trebuie realizat în fiecare zi pentru a fi eficient. Trebuie să periem fiecare dinte pe toate fețele sale fiind conștienți de fiecare mișcare, astfel încât să nu uităm niciun spațiu. Se recomandă utilizarea unei paste de dinți cu fluor, care scade aciditatea plăcii bacteriene și a salivei, prevenind astfel demineralizarea smalțului și predispoziția de a apărea o carie. Totodată ața dentară și apa de gură sunt și ele pași importanți spre un zâmbet frumos și dinți sănătoși.

Nu uita să mergi regulat la dentist

Dacă vizităm medicul stomatolog în mod regulat, el va putea vedea starea sănătății gurii noastre, va monitoriza fiecare carie și pigmentație a dinților și o va trata dacă este necesar. Cu cât caria este eliminată mai devreme, cu atât mai bine, deoarece în acest fel o vom împiedica să ajungă la nervul dentar.

Vizitele regulate la stomatolog vor servi, de asemenea, pentru a monitoriza starea gingiilor și pentru a vedea dacă există o acumulare de placă bacteriană. Ideal ar fi că de două ori pe an să efectuăm o igienă dentară profesională care ne va ajută să eliminăm placa bacteriană, tartrul și piatra acumulată pe dinți.albirea dintilor fara carii

Cum ne spălăm corect pe dinți

Evident Așadar iată și câțiva pași pentru a vă spăla corect pe dinți:

  • Țineți periuță de dinți că pe un stilou, măturând dinții, fără a aplica presiune.
  • Curăță suprafețele exterioare ale dinților superiori și apoi cele ale dinților inferiori
  • Curăță suprafețele interioare ale dinților superiori și apoi cele ale dinților inferiori
  • La sfârșit curățați suprafețele de mestecat
  • Pentru o respirație mai proaspătă, nu uitați să vă periați și limba

Totodată nu uitați că pentru a fi eficientă trebuie să înlocuiți periuța de dinți când prezintă semne de uzură sau la fiecare trei luni.

Tu ce faci pentru a evita cariile dentare?

Be the first to comment on "Cum evităm apariția și dezvoltarea cariilor dentare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*