Utilizezi piese auto originale pentru masina ta? Daca nu, iata la ce riscuri te expui.

piese auto originale
Share the joy

Utilizezi piese de schimb originale pentru mașina ta? Dacă nu, iată la ce riscuri te expui.

Uneori când ai nevoie să cumperi piese pentru autovehiculul tău vei găsi între toate ofertele de pe piață posibilitatea de a achiziţiona o piesă originală sau poţi opta pentru piese de schimb aftermarket. Ambii termeni pot duce la confuzie şi îndoială cu privire la ce fel de piese este mai bine să cumpărăm pentru maşină noastră, de aceea astăzi vreau să vedem care sunt diferenţele dintre acestea şi de ce nu, să încercăm împreună să luăm decizia corectă.

Nu sunt un guru în ale maşinilor… oh, nici gând… dacă aud un zgomot mai ciudat la bătrânică mea, imediat o duc la atelier. În general aici începe aventura, de aceea încerc să duc maşină întotdeauna fie la reprezentanţă, fie la un atelier unde am mai fost şi meşterii de acolo mă cunosc şi nu încearcă să mă influențeze în privinţa pieselor de schimb, pe care prefer să le achiziționez de la Stoauto, un magazin online care comercializează piese auto originale pentru Skoda, BMW, Audi, VW şi Seat.

Stoauto.ro – locul unde găsești piese auto originale pentru Skoda, BMW, Audi, VW şi Seat

Nu ştiu câţi dintre utilizatorii autovehiculelor au habar că mare parte dintre componentele unei maşini nu sunt produse de către producătorul de vehicule, ci sunt realizate de alte companii de renume precum Bosch, Recaro, Lucas, Brembo etc.. Aceşti producători de piese de schimb urmează întru totul schiţele şi instrucţiunile constructorul vehiculului, care este responsabil mai apoi pentru montarea pe maşină a acestor piese în timpul procesului de asamblare. Aşadar aceste piese sunt originale şi sunt montate pe maşina noastră în fabrică. Piesele originale sunt realizate de către sau în colaborare cu inginerii autoturismului şi sunt montate pe maşină înainte că acesată să iasă de pe linia de fabricare.

Ulterior parte din aceste piese sunt trimise către ateliere oficiale şi reprezentanţe pentru a putea fi utilizate că piese de schimb originale.

Un foarte mare avantaj al pieselor originale pentru maşini este că acestora li se aduc în permanenţă îmbunătăţiri care sunt făcute chiar de către inginerii care au contribuit la crearea modelului de maşină.

Trebuie să mai ştiţi că un autovehicul nou pe care îl duceţi la un atelier oricare şi pe care se pun piese de schimb, altele decât cele originale îşi poate pierde garanţia deoarece producătorii de maşini nu agrează piese de schimb care nu sunt în conformitate cu standardele la care au fost proiectate.

Un mare dezavantaj al utilizării altor tipuri de piese decât cele originale este că acestea pot scădea performaţele autovehiculului deoarece nu funcţionează la parametri optimi.

Aşadar mare atenţie de unde cumpăraţi piesele de schimb pentru maşină, iar dacă ai nevoie de piese originale Skoda, BMW, Audi, VW şi Seat să ştii că Stoauto le comercializează le preţuri juste şi cu garanţie.

piese auto originale

Piese auto aftermarket, o opțiune viabilă?

Pe de altă parte, se vorbeşte frecvent despre piese aftermarket care se potrivesc pe maşina ta. O astfel de piesă echivalentă este una dintre componentele care nu a fost făcută în conformitate cu specificaţiile şi standardele de calitate ale producătorului vehiculului.

Acestea sunt copii fidele pentru care producătorul lor, in gerneral no name, certifică faptul că sunt potrivite pentru a înlocui piesele originale şi respectă toate cerinţele producătorilor de vehicule. Tipul acesta de piese nu sunt neapărat rele insa sunt doar simple imitaţii ale originalului. Problema ar putea fi creată de materialele care se utilizează la fabricarea lor.

De cele mai multe ori piesele auto aftermarket sunt practic identice şi diferă de original doar prin utilizarea unei culori uşor diferite sau alte materiale de construcţie, dar poate varia de asemenea calitatea şi performanţă. De aceea atunci când cumperi astfel de piese poți fi ușor păcalit. Voi știți ca întotdeauna vă sfătuiesc să cumpărați doar din locuri autorizate care vă garantează calitatea și prețul, dar care mai ales oferă garanție și au politica de returnate a produselor.

La piesele aftermarket preţul este mult mai mic decât la cele originale, de aceea uneori suntem tentaţi să achiziţionăm astfel de piese în detrimentul calităţii. Piesele aftermaket au invadat piaţa. Le poţi găsi în orice magazin auto de la colţul străzii, în magazinele din benzinării şi la ateliere de reparații, în timp ce piesele originale sunt mai greu de procurat sau durează până se aduc pe comandă.

Uneori te poţi folosi de o piesă aftermarket până ajunge piesa originală însă producătorii de automobile recomandă să utilizăm întotdeauna piese de schimb originale, deoarece este singurul mod de a asigura calitatea, siguranţa şi fiabilitatea autoturismului determinată de către producătorul vehiculului.

A decide ce tip de piese de schimb utilizam pentru maşină depinde de nevoile şi bugetul nostru. Piesele originale au de obicei un preţ mai mare, un cost pe care fiecare utilizator trebuie să îl evalueze atunci când trebuie să achiziţioneze această piesă de la atelierul oficial al reprezentanţei. De aceea, o opţiune care devine din ce în ce mai atrăgătoare şi totodată mai populară este de a cumpăra piese auto pe internet, în magazine care oferă preţuri bune şi garanţie, precum este Stoauto unde puteţi găsi doar piese originale de piese originale Skoda, BMW, Audi, VW şi Seat.

Știți că fiecare articol al meu este în general bazat pe o experienţă personală. In acest caz vă povestesc despre toba de eșapament de la BMW-ul meu care în momentul achiziționării era aftermarket. Pe lângă faptul ca făcea zgomot mare şi condens excesiv era legată pe dedesubt cu tot felul de sârme pentru că în pofida faptului că era garantată să fie identică cu originalul, clemele de prindere nu se potriveau.

După o diagnoză completă s-a dovedit ca o tobă originală m-ar scăpa de fum, trepidații și zgomotul urât pe care îl făcea… și aşa a fost.

Şi cealaltă masină a familiei, WV Golf 6, a avut de suferit de pe urma pieselor aftermarket. Am cumpărat un proiector ceaţă care nu s-a potrivit decât ca formă și cei de la atelier au dat alte găuri pentru a prinde șuruburile.

De aceea în opinia mea piesele aftermarket sunt doar pentru urgenţe. Şi cum online este mai ieftin (între noi fie vorba tot din magazinele online se aduc piesele pe comandă la mâna a 3-a la unele ateliere) ori de cate ori am nevoie de piese auto originale apelez la Stoauto.ro.

piese auto originale

1 Comment on "Utilizezi piese auto originale pentru masina ta? Daca nu, iata la ce riscuri te expui."

  1. Nu se merita sa cumpar facaturi acum cand pot gasi piese originale.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*