Respect pentru viata la tara

viaţa la ţară
Share the joy

Respect pentru viaţa la ţară

Viaţa într-un apartament dintr-un oraş este diferită de modul în care trăiesc alte persoane la casă fiind. De multe ori, atunci când merg în piaţă să achizitionez fructe şi legume proaspete, îmi mai trece pe la urechi vorbe care îmi trezesc indignarea: la ţară se mai găseşte şi mărar, mai sunt şi mere. Tonul pe care sunt rostite cuvintele respective înseamnă în traducere liberă faptul că la ţară ar creşte zarzavaturile sau fructele de la sine putere, fără să necesite vreo îngrijire.

Poate se mai întâmplă astfel de lucruri undeva în vreun sat fermecat sau locuit de zâne bune cu vreo bagheta colorată în dotare, însă din toate activităţile şi întâmplările pe care le-am trăit în viaţă mea, nu ţin minte că în grădina bunicilor mei sau a vecinilor acestora să fi crescut ceva fără îngrijire. Orice legumă doreşti să cultivi, necesită preocupare şi grijă.

De la apă suficientă, până la lupta împotriva insectelor, perioada optimă de cultivare sau tipul de pământ pe care îl ai, toate înseamnă timp, implicare şi bani. Pentru a uda grădina ai nevoie de furtune speciale, de o modalitate prin care să scoţi apă din puţ. O motopompa reprezintă una din variantele folosite în acest caz. Reprezintă practic ansamblul de piese fixe alcătuit dintr-un motor, o pompa și un sorb.

Acestea ajută la direcţionarea apei acolo unde este nevoie. Motopompa este utilajul care poate face munca mai uşoară în numeroase situaţii. Există o serie de modele eficiente şi este necesar să alegi doar ce se potriveşte activităţii tale, tipului de puţ sau cantităţii de apă de care ai nevoie. Legumele nu cresc singure şi cu siguranţă, din păcate ,nu ajung la maturitate fără vreo mână magică muncită şi crăpată.

Aşa că de fiecare dată când ajungi în piaţă, oferă respect oamenilor de la care cumperi. S-au chinuit să planteze seminţe, le-au îngrijit şi poate nu au dormit ore întregi din noapte speriaţi fiind că vreo furtună prea puternică le poate distruge munca. Viaţă la ţară nu este ceea ce pare, atunci când vezi zarzavaturile sau fructele frumos spălate pe tarabe. Însă viaţă la ţară poate fi îmbunătăţită de tehnologie.

viaţa la ţară

2 Comments on "Respect pentru viata la tara"

  1. Un mic ajutor aceasta motopompa pentru un taran.

  2. Valeria Chertes | iulie 31, 2017 at 3:45 pm | Răspunde

    Motopompa este de mare ajutor celor care se ocupa cu gradinaritul.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*