Bicicleta contribuie la sanatatea ta si a orasului, 4 criterii de care sa tii cont atunci cand o cumperi

bicicleta
Share the joy

O bicicleta contribuie la sănătatea ta și a orașului

Ciclismul este un sport. Pentru unii de performanţă, pentru alţii de plăcere, iar pentru unii de nevoie. Astăzi însă tot mai multe persoane aleg bicicleta pentru a evita traficul, pentru a evada în natură sau pur și simplu pentru a face puţină mişcare. Totodată utilizarea unei biciclete contribuie la protejarea mediului prin reducerea poluării.

Ciclismul este un exerciţiu cardiovascular complex, care contribuie la ameliorarea sănătăţii inimii. În plus, participarea diferitelor grupe de muşchi şi a articulaţiilor la pedalat, păstrează tonusul şi mobilitatea organismului la cote înalte.

Specialişti din întreagă lume susţin cu tărie că intensitatea antrenamentului şi frecvenţa utilizării unei biciclete are excelente beneficii pentru sănătatea întregului organism.

Pedalatul unei biciclete pe teren plat oferă rezultate în câteva minute:
 • 10 minute pentru a îmbunătăţi circulaţia
 • 20 minute stimula sistemul imunitar
 • 30 minute îmbunătăţeşte functiile inimii
 • 40 minute creşte capacitatea plămânilor
 • 50 minute accelerează metabolismul
 • 60 minute pentru controlul greutăţii şi a tonusului general, precum şi eliminarea stresului

Pedalarea pe bicicletă cel puţin o jumătate de oră, pe un tren înclinat, cum este urcatul pantelor uşoare de exemplu, aduce multiple beneficii prin exerciţii complete pentru grupe de muşchi precum cvadriceps, fesieri, gambe, etc.

Însă cele mai mari beneficii ale mersului pe bicicletă se observă atunci când aceasta este utilizată regulat pe o perioada cât mai îndelungată. Ce putem face pentru a menţine corpul activ, tonifiat şi o inima sănătoasă? Să cumpărăm o bicicletă, desigur, însă oricât am fi de tentați sa alergam după chilipiruri, bicicleta se cumpără dintr-un magazin biciclete.

Bicicleta vine cu multe avantaje la pachet când o cumperi dintr-un magazin specializat, 4 criterii de care sa ții cont atunci când o cumperi

Atunci când te hotărăşti să îţi cumperi o bicicletă, pentru a face o alegere bună, care se potriveşte nevoilor tale este recomandat să vizitezi un magazin specializat de biciclete. Aici vei vedea diferenţele dintre biciclete şi o să știi să o alegi pe cea potrivită ţie.

1. Primul lucru pe care trebuie să îl ai clar în minte este scopul pentru care vei utiliza bicicleta şi unde te vei plimba cu ea. Caracteristicile fiecărui tip de bicicletă variază, de aceea sunt împărțite în categorii: urban, munte, cross, dama, copii… etc., iar fiecare categorie este potrivită unui anumit tip de utilizator.

bicicleta

Tot aici putem sublinia că există şi biciclete electrice şi biciclete duble. Acestea sunt utilizate în general pentru agrement şi nu se găsesc în orice fel de magazin biciclete.

2. Bugetul pe care dorești sa îl investeşti în bicicleta ta este de asemeni important, căci preţul poate fi esenţial atunci când alegi o bicicletă, dar nu trebuie să fie hotărâtor, în sensul că o bicicletă ieftină poate fi la fel de bună că una mai scumpă, atâta timp cât se adaptează nevoilor tale. În general bicicletele cu preţ mai redus sunt cele comune, pentru plimbări sau bicicletele pentru copii, în timp ce unele biciclete speciale pentru competiţii au un preţ uşor mai ridicat, în funcţie de dotările pe care acestea le au.

3. Dimensiunea bicicletei este un alt aspect pe care la momentul achiziţiei trebuie să îl aveţi în vedere. O bicicletă trebuie să fie în raport cu înălţimea utilizatorului, altfel va fi foarte dificil de condus şi manevrat.

4. Tipuri de biciclete şi dotările acestora sunt alte aspecte de care aţi putea fi interesaţi. Unele biciclete sunt pliabile în totalitate în timp ce altele vin cu tot felul de dotări cum ar fi scaun pentru copii, acoperiş, coş, etc.

biciclete

De unde cumperi o bicicletă de calitate la preț bun?

Pe SportAddict.ro găseşti tot felul de bicicletele de vânzare grupate în categorii precum : MTB Suspension, BMX, MTB, Oraş, Pliabile, Damă, Copii, etc., biciclete de calitate la preț just pentru că tu să găseşti rapid modelul de care ai nevoie!

În plus, pe lângă biciclete de vânzare, din magazinul online SportAddict poţi cumpără şi biciclete premium, piese, echipamente sau accesorii pentru biciclete!

biciclete de vanzare

 

2 Comments on "Bicicleta contribuie la sanatatea ta si a orasului, 4 criterii de care sa tii cont atunci cand o cumperi"

 1. Am un Pegas vechi si nu as renunta la ea sub nici o forma.

 2. Da corect, asa este dar este doar pentru cei sanatosi. Cei care sufera de inima si batranii cu probleme sau cei care le e frica sa folosasca acest vehicul cu doua roti in trafic nu o pot folosi din pacate.
  Este adevarat, bicicleta este nepoluanta, te ajuta sa fi sanatos dat fiind faptul ca pedalezi depui efort.
  Iar ca biciclete, am vazut biciclete foarte bune la pretul de 2000, 2500 de LEI chair super bune cum ar fi Kilimanjaro dar si altele

Leave a comment

Your email address will not be published.


*