Preparate la gratar, 80 de retete cu aroma de fum

retete gratar
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Preparate la gratar 80 de retete cu aroma de fum

Iată-ne aproape la mijlocul lui mai. Deja s-au încins grătarele şi aroma de fum umple aerul acoperind glasurile vesele ale tuturor celor adunaţi la sfârşitul săptămânii la picnic şi grătar.

Astăzi vă prezint 80 de reţete cu aromă de fum… nu, nu chiar atât de multe, de fapt nici una, dar vă prezint o carte din colecţia gastronomica de la Libris.ro, o librărie online unde găseşti cele mai variate titluri ai unor autori consacrați. Volume valoroase, cărţi de bună calitate, ieşite de sub tiparul celor mai prestigioase edituri din România şi nu numai. Pe lângă oferta impresionantă de cărţi în limba română sau engleză, mai găsiţi ebooks, muzică şi filme, jocuri educaţionale originale şi accesorii delicate pentru cititorii rafinaţi.

preparate la gratar

Preparate la gratar 80 de retete cu aroma de fum

An apariție: 2013
Categoria: Bucătărie
Colecție: Gastronomica
Ediție: Necartonata
Nr. pagini: 144

retete preparate gratar

Pentru că în timpul zilelor calde majoriatatea dintre noi obişnuieşte să prepare un „grătărel” şi o salată, vreau să vă fac poftă cu… această carte cu reţete delicioase.

Majoritatea dintre noi obişnuim să cumpărăm diverse condimente gata preparate pe care le presărăm peste carne sau şi mai rău, achiziţionăm carnea gata îmbibată cu tot felul de coloranţi şi arome. Preparatele cele mai delicioase sunt însă cele marinate cu multe condimente, fripte pe grătarul ai căror cărbuni sunt stropiţi cu bere si grila unsă cu slănină.

În jurul grătarului s-au creat mituri şi în fiecare gaşcă de prieteni este câte un maestru al grătarelor care mai mult ca sigur are acasă cartea Preparate la grătar 80 de reţete cu aromă de fum

Ediţia de chioşc cuprinde pe lângă reţete descrise cu lux de amănunte şi secrete pentru preparate fără cusur, imagini cu platinguri de îţi lasă gura apă admirandu-le şi aproape simţi aromă delicioasă şi auzi cum sfaraie grătarul perpelind frigăruile ordonate sau carnea îmbibată cu vreun sos exotic.

frigarui de pui in stil oriental

Deja am preparat câteva reţete care au ieşit perfect. Ingredientele sunt uşor de procurat iar reţelele menite spre a fi reuşite din prima.

Grill-ul şi grătarul sunt un mod sănătos de a prepara alimentele deoarece nici un fel de grăsime nu este utilizată, de asemenea condimentele, fumul furnizat de cărbune sau lemnul de foc folosit îi conferă preparatului un gust extraordinar, atât pentru carne cât şi legume sau fructe.

Cu toate acestea, preparatele la grătar cer o tehnică care intimidează pe multe persoane, deoarece totul se poate transforma într-un fiasco cu o carne gătită prea putin, cu gust a vechi şi chiar arsă, ceea ce face ca acest aliment şi modul de preparare atât de popular să fie o provocare culinară pentru mulţi. De aceea, în această carte autoarea a colectat cele mai bune sfaturi pentru ca data viitoare când vei dori să pregăteşti un grătar, totul să fie perfect doar urmând reţetele descrise.

marinata carne la gratar

carne gratar

vrabioara diablo

80 de reţete cu aromă de fum

Aşadar dacă tot este pe cale să sosească mult aşteptatul concediu, vă ispitesc cu preparate la grătar. În aceste ocazii, garatarul a devenit o întâlnire gastronomică prin excelenţă, unde se serveşte mâncare delicioasă cu garnituri savuroase şi multă voie bună.

Succesul acestei forme de a găti se datorează în primul rând ingredientelor naturale si proaspete, apoi totul s-ar converti într-un fel de eveniment social.

Cu toate acestea orice persoană care a făcut măcar un grătar, poate spune că fără pregătire şi instrumente adecvate nu e întotdeauna simplu şi uşor să obţii bucăţica suculentă de carne la care râvneşte toată lumea. Este relativ simplu să găteşti bacon, dar obţinerea crustei uşor crocante şi a miezului gătit perfect, la diferite soiuri de carne şi legume devine o adevărată artă pe care o poţi învăţa din cărţile colecţia gastronomica de pe libris.ro.

Desigur, există sute de moduri de a face un grătar bun, dar există câteva reguli universale şi standarde pe care trebuie să le învăţăm şi să le respectăm mereu. Dacă nu doriţi ca orice sărbătoare de vară se încheie cu un eşec, cel mai bine este să gătiţi după cele 80 de reţete cu aromă de fum.

În carte găsiți rețete pentru orice tip de carne, burgeri de legume sau clasici, sosuri și marinate, precum si diferite moduri de a prepara legume și fructe la grătar.

hamburger

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Preparate la gratar, 80 de retete cu aroma de fum"

 1. Wow, ce bine arata totul! Imi place si mie carnea la gratar. O sa incerca sa ajung si eu la carte, preparatele tale arata fantastic!

 2. Deja imi ploua in gura! 😉

 3. Valeria Chertes | mai 19, 2017 at 12:54 pm | Răspunde

  Ma lovit o pofta, e bine asa?

 4. ghelbere elena | mai 21, 2017 at 9:53 am | Răspunde

  In plac preparatele la gratar, sunt sanatoase si delicioase.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*