Siropuri delicioase pentru băuturi spectaculoase, un mod simplu de a îmbunătăți orice cocktail + 3 rețete clasice

Siropuri delicioase pentru băuturi spectaculoase
Share the joy

Siropuri delicioase pentru băuturi spectaculoase, un mod simplu de a îmbunătăți orice cocktail + 3 rețete clasice

În curând va începe sezonul petrecerilor. Ne vom aminti cu greu de zilele acestea friguroase când ne vom răsfață pe șezlong în grădina sau vom sta la marginea piscinei sorbind un cocktail colorat.

Cocktailurile sunt băuturi spectaculoase prin formă lor de prezentare, ideale în anotimpul cald. Începând de la cele simple, precum clasicul Martini din gin și vermut alb, în care se așează o trufașă măslină verde, până la cocktail-uri sofisticate în care culori delicate plutesc diafane în straturi perfect aliniate în pahare oacheșe, împodobite cu flori comestibile sau fructe exotice rare, cocktailurile sunt nelipsite vară de vară de la orice bar.

Câteva ingrediente nobile, siropuri delicioase Monin, băuturi tari, pahare reci perfect lustruite și decoruri pe care le poți găsi în orice magazin, sunt rețeta perfectă ce poate transforma orice petrecere într-una memorabilă.

Când vorbim despre siropuri trebuie să subliniem că valoarea acestora este fundamentală atât pentru cocktail-urile moderne, cât și pentru cele clasice, deoarece oferă aromă, savoare, culoare și flexibilitate în creativitate.

Siropuri delicioase pentru băuturi spectaculoase

Siropurile de calitate ne oferă opțiuni infinite de a combina băuturile preferate și chiar de a îmbogăți diverse deserturi, de aceea trebuie să le alegem cu grijă.

Dintre sute de posibilități, cele mai potrivite siropuri pentru cocktail sunt cele care au un parfum bine definit, o culoare frumoasă și un gust delicat. Combinarea acestora cu whisky sau rom vechi, cu gin, votcă sau tequila, devin opțiuni personale și fiecare rezultat este testat și savurat cu maximă plăcere.

Pe lângă ingredientele pe care le așezați în pahar mai aveți nevoie de câteva instrumente esențiale pentru ca fiecare cocktail să fie perfect. Printre acestea cele mai importante sunt agitatorul, măsura, sita, shaker-ul, picuratorul și cuțitul pentru fructe, dar puteți achiziționa un KIT special pentru cocktail și următorul pas este să vă impresionați invitații.

Ingrediente necesare pentru cocktailuri perfecte

Orice petrecere începe și se încheie cu un cocktail bun. Cu mai mult de două secole de istorie, pentru a crea această băutură spectaculoasă ai nevoie să stăpânești puțină artă, dar cu un pic de exercițiu până la următoarea petrecere devii maestru.

Nu este nevoie să aveți un număr impresionant de băuturi pentru a putea crea cele mai spectaculoase pahare sau cele mai clasice cocktailuri. Cu toate acestea, pentru început, veți avea nevoie de o sticlă de gin, una de vodcă, o sticla de rom, un brandy de calitate, un whisky și un coniac, un vermut alb sec, câteva lichioruri amare și bitter și desigur câteva sticle de siropuri delicioase.

Alcool

În alegera băuturii pe care o servești prietenilor tăi sau cu care te răsfeți după o zi de muncă nu este loc de zgârcenie. Băutura trebuie să fie de calitate, pentru că fiecare pahar pe care îl bei să fie o plăcere pură.

Ginul ar trebui să fie sec, clasic, un gin adecvat pentru martini. Ginul de calitate este vital în orice bar personal, indiferent dacă veți prepara sau nu cocktailuri.

În ceea ce privește whisky-ul acesta trebuie să fie cu alcool de 45° sau mai mult și să fie maturat cel puțin 4 ani. Astfel veți obține mai multă aromă în băuturile preparate. Procesul prin care whisky-ul îmbătrânește în butoaie noi de stejar dă lichidului mai multă savoare și o culoare elegantă și implicit mai multa prestanta paharelor care îl adăpostesc.

Trebuie neapărat să mai ai un rum alb pentru daiquiri. Iar pentru cocktail-urile de brandy va fi neapărat nevoie de un coniac de calitate.

Unica băutură pe care o poți alege după eleganța și designul sticlei este votca. Diferență de gust dintre sortimentele de vodcă se pierde în amestecul din cocktail, de aceea poți caută o sticlă de votcă cu o imagine impresionantă para a pune preț pe altceva.

Vermuturile dulci și seci variază foarte mult, acoperind o paleta de arome extrem de largă. Cel mai important lucru de reținut este că trebuie să depozitați vermutul în frigider odată ce îl deschideți.

Din acest motiv este recomandabil să cumpărați sticle mai mici.

Lichioruri

Unele lichioruri au o aromă atât de originală încât sunt categorii în sine și nu pot fi înlocuite cu alte băuturi. De exemplu, Campari este folosit pentru cocktail Negroni , iar Benedictine pentru Bobby Burns. Fiecare dintre acestea sunt vitale în reușita acestor cocktailuiri pretențioase.

Bitter

Bitterul are o poveste extrem de interesantă. Eu am citit-o în acest articol de pe blogul celor de la bautura-online.ro și am fost cu adevărat impresionată. Bitterul este compus dintr-un amestec special de condimente, ierburi și alte plante care au fost lăsate în alcool să se macereze și uneori încă mai este folosit că medicament de sine stătător. Bitterul este foarte concentrat, astfel încât acesta poate să funcționeze la fel că mirodeniile din alimente, de aceea trebuie să fie de calitate și utilizat cu măsură.

Cel mai faimos bitter de la noi este Jagermeister și este cunoscut mai mult ca un digestiv excelent, mai ales la mesele unde se servesc mai feluri de mâncare într-un timp scurt.

Jagermeister

Siropul

Așa cum am spus, siropul poate face diferența între un cocktail spectaculos și un amestec de băuturi îndulcit. În rețetele de cocktail siropul este folosit ca un liant și determină o mai bună integrare a ingredientelor și totodată dă consistență texturii. Uneori siropurile sunt în așa fel combinate, încât acestea rămân în partea de jos a paharului, în acest caz fiind necesare pentru a crea un aspect estetic paharului.

3 Rețete cocktail, o încântare pentru papilele gustative
Martini

Martini este, fără îndoială, regele cocktail-urilor. Aproape o categorie în sine, acesta este alcool pur și încântare stârnind imaginația a milioane de oameni pentru mai mult de un secol și aproape ca nicio altă băutură nu poate fi comparata cu un Martini adevărat.

Pentru 2 pahare de martini și o seară de neuitat avem nevoie de:

 • 150 ml de gin sec
 • 50 ml vermut sec
 • o măsură lichior de portocale
 • 2 măsline verzi pentru ornat

Ca mod de preparare, Martini este unul dintre cocktail-urile cel mai simplu de realizat. Alcoolul se amestecă timp de 30 secunde în shaker-ul scos din congelator. Se toarnă în pahare reci și se ornează cu câte o măslină înfiptă într-o scobitoare grațioasă.

Cocktail Manhattan

Originalul cocktail Manhattan a fost un amestec de Whisky american, Vermut dulce italian și Bitter.

Manhattanul pe bază de whisky este unul dintre cele cinci cocktail-uri numite așa după numele unui district din New York City . Compoziția acestuia este asemănătoare cu cocktail-ul Brooklyn care folosește vermut sec și lichior de Maraschino în locul vermutului dulce al Manhattanului și Amer Picon în locul bitterului.

Ingrediente pentru două pahare de Manhattan:

 • 120 ml whisky de calitate
 • 60 ml vermut
 • 2 măsuri bitter
 • 2 cireșe pentru decorarea fiecărui cocktail

Se amestecă ingredientele 30 de secunde în shaker-ul înghețat. Pentru servire se folosesc pahare scoase de la gheață și se ornează cu cireșe.

Hawaiian Punch

Hawaiian Punch este un pic mai complicat, dar folosind o măsură specială și ingrediente premium, poți obține o băutură excelentă.

Ingrediente 2 pahare:

 • 40 ml amaretto
 • 40 ml lichior Southern Comfort
 • 40 ml vodcă
 • 80 ml suc de portocale
 • 80 ml suc de ananas
 • 40 ml suc de lime
 • 40 ml Sirop Monin Grenadine
 • Cuburi de gheață sparte

Se amestecă în shaker, toate ingredientele cu gheață, cu excepția siropului de grenadine, care se adaugă la final. Monin Grenadine este un sirop versatil de un roșu rubiniu perfect în prepararea cocktail-urilor, mocktail-urilor și al limonadelor.

Se servește în pahare reci, ornat cu felii de portocale roșii.

Ce spui, va tentează rețetele mele? Ce alte rețete de cocktail știțicoktail cu siropuri?

 

1 Comment on "Siropuri delicioase pentru băuturi spectaculoase, un mod simplu de a îmbunătăți orice cocktail + 3 rețete clasice"

 1. Mulțumim pentru idei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*