Recomandări generale pentru jucării cadouri de crăciun

GLAMI cadou de craciun
Share the joy

Christmas is coming…

Dacă ai fost nehotarât de BF sau nu ai terminat de cumpărat toate cadourile pe care să le pui sub brad, ar cam trebui să te grăbești pentru că doar peste câteva zile intrăm în cea mai spectaculoasă luna din an, decembrie. Indiferent dacă avem sau nu zăpadă, luminițele jucăușe și parfum de cetină și scorțișoară te fac să trăiești cu emoții intense aceste zile.

Astăzi goana după cadouri nu mai este printre rafturile supermarketurilor unde de voie de nevoie aveai puține opțiuni la dispoziție și până la urmă alegeai ceva. Magazine precum elefant.md de exemplu au o ofertă absolut impresionantă de jocuri și jucării, de aceea e bine să vă înarmați cu răbdare și să observați din timp ce dar și-ar dori puștii voștri să găsească în sac la Moșu’.

A decide ce cadouri să le cumpărăm copiilor noștri este întotdeauna o muncă de lămurire, pentru că cei mici își doresc absolut totul! Nu contează dacă este ziua lor de naștere, o ocazie oarecare sau Crăciunul, sunt zilnic asaltați de reclame, văd la alți copii și vor orice e colorat și le atrage atenția.

Puștiul meu are 13 ani deja și oarecum răsuflu ușurată, dar întotdeauna îi cumpăram seturi de jucării moldova pentru că erau la un preț mai bun și făceam rezerve, așa că la fiecare ocazie specială aveam o jucărie potrivită.

Îmi aduc aminte de când eram și eu la vârstă lui, noi locuind în Suceava, vedeam păpuși rusești la prietene, celebrele Matrioșka, acele seturi formate din păpuși din lemn cu o pictură în culorii vii, care se ascundeau una în interiorul celeilalte… Ce bine i-ar fi prins mamei să aibă acces la un magazin online.

Astăzi dacă vrei jucării Chișinău sunt la doar un clic distanță pe elefant.md unde găsești tot ce vrea sufletul tău.

Criterii pentru alegerea cadourilor de Crăciun

Dacă noi copiii de odinioară ne mulțumeam cu păpuși din lemn și mașinuțe din plastic, astăzi copiii au alte așteptări, așadar pe ce ne bazăm atunci când alegem un cadou pentru proprii noștri fii?

Personal consider că uneori, achiziția de cadouri pare mai degrabă o competiție între părinți. Se cumpără ce este la modă, cel mai scump sau cel mai greu de găsit. Oricât încerci să te strecori cumva, cei mici își arată mândri jucăriile primite și inevitabil apar comparațiile.

Totuși pe ce ne bazăm când vine vorba de cadouri de Crăciun? Cumpărăm ceva pentru că ne place nouă de fapt? Alegem pentru divertisment sau pentru a-i ajuta să-și dezvolte niște abilități?

De ce să ții cont pentru a cumpăra cadoul ideal?

Cred că un criteriu important ar fi: cost în funcție de posibilități. Pentru cadourile de crăciun noi avem o pușculiță în care strecurăm câte o monedă ori de câte ori ne atârnă în buzunar. Astfel se adună o sumă frumușică. Dar în primul rând, consider că trebuie să iei în considerare costul a ceea ce își doresc copiii. Întotdeauna e important să nu cumpărăm cadouri ostentative ce pot crea un dezechilibru. Cadourile de sărbători trebuie să îmbine necesitatea cu plăcerea de a dărui, nicidecum nu trebuie să fie o paradă de cadouri scumpe.

Cărți, jocuri de societate, mici figurine, seturi lego și alte astfel de jucării sunt ideale, bineînțeles alese în funcție de vârstă.

Astăzi foarte puține jucării mai sunt doar jucării, majoritatea sunt educaționale, iar cel mic învață prin joc. Totuși atunci când alegi jucării cadou trebuie să te întrebi dacă au și avantajul de a-l ajuta pe cel mic să-și dezvolte abilitățile fizice, psihice, psihomotorii, dacă se potrivesc cu vârsta, dacă nu este periculos și trebuie să fii atent și la calitatea materialelor sau proveniență.

Deși cei care aleg cadourile sunt cei mici, ca părinți putem găsi o modalitate de a-i convinge să aibă ceva util și nimic periculos.

Mie mi se pare foarte pozitiv faptul că cei mici au la dispoziție diverse tipuri de jocuri cu ajutorul cărora pot să descopere noi orizonturi de care să fie încântați mai mult decât credeți.

jucării bebe

Dacă oferiți cadou altui copil este mai bine să întrebați părinții ce ar preferă…

Conform trendurilor sunt unii părinți care au foarte clar ce fel de jucării își doresc pentru copiii lor și pe care nu le doresc, s-ar putea să nu vrea ca pruncii lor să aibă jocuri video sau jucării violente de exemplu.

Dragostea părintească este uneori atât de oarbă încât ne face să facem greșeli uneori. Excesul de cadouri poate influența comportamentul și modul de gândire al celor mai mici, de aceea e bine să strecurăm pe lângă jucării și câte un articol de îmbrăcăminte, produse de igienă, fructe sau un desert.

Recomandări generale pentru cadouri de crăciun

În general, la cumpărarea unui cadou pot fi respectate o serie de îndrumări care sunt valabile pentru copiii obișnuiți în funcție de vârsta lor. Bebelușii adoră texturile moi și culorile atractive, apoi jucăriile muzicale atrag și ele multă atenție. Până la vârsta de un an îi putem invita la joacă oferindu-le jocuri de apă, mingi sau puzzle-uri simple.

Începând cu un an mișcarea devine parte din viața celui mic, apoi este momentul acelor jocuri care interacționează cu el, inițiindu-l în relația cauză-efect.

De la vârsta de doi ani, opțiunile se înmulțesc, poți alege de la puzzel-uri la bucătării cu vase micuțe potrivite mânuțelor lui, păpuși cu accesorii, cărți, mașini, telefoane… toate de jucărie bineînțeles.

Pe măsură ce cresc lucrurile nu mai sunt așa de complicate pentru că ei vor fi cei care își vor etala preferințele, tind să fie influientati de tot ce e la modă și de jucăriile din serialul lor preferat de desene animate, unde există o lume întreagă de posibilități. În orice caz, va fi întotdeauna necesar să ne asigurăm că produsele achiziționate sunt sigure.

Pentru cei mai mari putem să optăm pentru gadget-uri, jocuri educaționale precum Monopoly, haine sau chiar excursii. Odată cu vârsta copiii încep să își dea seama când lucrurile le sunt utile sau nu și parcă scăpăm de povara cadourilor greu de ales, picii noștri exprimându-și vehement așteptările.

Monopoly clasic

Voi ce jucării ați cumparat pentru acest Crăciun? Urmați o regulă sau vă lăsați purtat de inspirația de moment?

Be the first to comment on "Recomandări generale pentru jucării cadouri de crăciun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*