Beneficii utilizare izolații termice pentru țevi

izolatii termice polietilena expandat
Share the joy

Beneficii utilizare izolații termice pentru țevi

Din cauza scăderii temperaturilor centralele au început deja să pornească în fiecare zi în majoritatea locuințelor. Cele în sistem centralizat au încălzire și ele de la începutul lunii octombrie chiar, așa că astăzi vin cu unele sfaturi pentru a îmbunătăți performanța energetică a instalațiilor.

Evident și nu cred că este necesar să reamintesc, în primul rând, este convenabil ca toate casele să fie bine izolate pentru a evita pierderile de energie. Știm deja că o casă cu izolație inadecvată poate avea cu până la 30% mai multe cheltuieli. Zonele în care căldura scapă cel mai mult sunt de obicei ușile și ferestrele care nu sunt etanșe și pereții care fac punte termică cu exteriorul.

Managementul eficient al consumului va reduce și costurile finale la factura, așa că este indicat să verificăm din când în când câte cheltuieli facem cu încălzirea locuinței și să acționăm că atare.

De ce trebuie sa utilizăm izolalație pentru țevi

Importanța izolării adecvate a instalațiilor a căpătat o importanță deosebită în ultimii ani. Există două motive care justifică această atenție.

În primul rând, pentru că generează economii de energie și crește eficiența instalației, prin urmare echivalează cu un cost economic mai mic, precum și cu alte beneficii imediate precum reducerea acustică oferită de o izolare adecvată.

În al doilea rând, pentru instalațiile îngropate, s-a dovedit o eficientă ridicată și pierderi minime în transportul agentului termic, dar și un risc scăzut de îngheț pentru instalațiile de apă rece plus o protecție suplimentară împotriva condensului si coroziunii.

Unde se folosesc izolații termice din elastomer

De curând au început să fie folosite și izolații termice din elastomer și pentru izolarea circuitelor de distribuție AC.

Acest tip de izolații termice din elastomer sunt ideale pentru izolarea țevilor instalațiilor frigorifice, sanitare și de încălzire. Atunci când alegeți izolația pentru AC de exemplu, gândiți-vă la izolarea atât a conductelor de alimentare, cât și a conductelor de retur. Ambele trebuie izolate pentru a preveni condensul și emisia de căldură.
Prin urmare și ca o concluzie este foarte important să alegeți izolații perfect adaptate nevoilor instalației pentru a garanta funcționarea optimă a acesteia.

Flexibilitatea materialului din tuburile pentru izolații termice din elastomer face ca instalarea să fie ușoară și rapidă. Conductivitatea termică scăzută a acestuia, îl face un bun material izolator rezultând și o economie de energie semnificativă. Izolatiile termice din elastomer reprezintă o bună soluție pentru prevenirea apariției condensului datorită elastomerului pe bază de structură cu celule închise. Materialul are o bună comportare la foc fiind greu combustibil, neintretinand arderea.

Izolații termice polietilenă expandat

izolatii termice polietilena expandat

Atunci când alegeți izolația pentru instalațiile de țevi calde și reci, trebuie să vă asigurați că ulterior acestea sunt pregătite pentru a preveni condensul, coroziunea și pierderea de energie. De aceea în acest caz trebuie să folosiți izolații termice polietilenă expandat ce vă pot ajuta să păstrați căldura acolo unde aveți nevoie, economisind astfel eventualele pierderi. De asemenea, vor preveni condensul în conducte și vor ajută la reducerea sunetului când agentul termic străbate instalația.

Tuburile izolație din polietilenă expandată se folosec atât pentru izolare termică, cât și pentru protecția conductelor de alimentare cu apă și a celor de încălzire.

Beneficii utilizare izolații termice pentru țevi
  • Evităm reducerea pierderilor de căldură.
  • Facem economie de energie.
  • Contribuim la reducerea de emisii de CO 2
  • Păstrăm temperatura circuitelor
  • Se previne condensul și a umiditatea

Conductele și țevile sunt expuse la temperaturi diferite. Pentru a evita formarea condensului, trebuie să folosiți izolatii termice pentru a ajuta ca instalația să funcționeze în parametri optimi.

Aceste izolații termice pentru țevi sunt extrem de eficiente, practic nu putrezesc niciodată și puteți proteja suplimentar conductele de umiditate, deoarece nu absorb apă. Este posibilă instalarea unei izolații din spumă de polietilenă atât în timpul montării țevii, cât și după punerea acesteia în funcțiune.

Izolatiile termice pentru țevi sunt realizate sub formă de tuburi de diferite diametre și grosimi. Pentru a facilita instalarea, unele tipuri au o tăietură longitudinală, astfel instalarea nu necesită echipament sau unelte speciale, aveți nevoie doar de o ruletă și un cuter

În plus pentru izolarea suplimentară se pot folosi mai multe straturi de izolație din polietilenă de diferite diametre

2 Comments on "Beneficii utilizare izolații termice pentru țevi"

  1. Ingormatii foarte utile,multumim.

  2. Este bine de stiut, multumesc pentru informatie si pentru link!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*