Recenzie „Prăbușirea Imperiului Groazei – Praxis” de Walter Jon Williams

Prăbușirea Imperiului Groazei. Praxis de Walter Jon Williams
Share the joy
 • 46
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Prăbușirea Imperiului Groazei. Praxis de Walter Jon Williams

Dacă e ceva ce mă fascinează cu adevărat, pe lângă misterele piramidelor străvechi, acel lucru este nemărginitul spațiu. De altfel cei care mă urmăriți de mult știți că prefer istoria în locul altor genuri literare, dar SF-ul nu este nici el de lăsat.

Sunt scriitori care te fac să te întrebi dacă este ficțiune sau real ceea ce citești și de multe ori imaginația ți se aprinde atât de tare încât în mintea ta chiar încolțește întrebarea: ce ar fi dacă…
Ei bine, Walter Jon Williams este un scriitor grozav și orice ar gen ar aborda cărțile sale întotdeauna ar avea succes.

Prăbușirea Imperiului Groazei, o serie surprinzătoare

Prăbușirea Imperiului Groazei este o sagă formată din trei cărți: Praxis , The Sundering și Conventions of War. Acestea trebuie să fie citite în această ordine pentru ca povestea creionată de Walter Jon Williams să aibă un sens, deși fiecare volum are o traiectorie excelentă și este un episod de sine stătător cu o concluzie finală, totuși citite împreună sunt magistrale.

Extratereștri, nave spațiale și planete cu nume amuzante alături de personaje grozave, nu te vor lasă să abandonezi lectura, deoarece lumea creată de acest autor este cu adevărat fabuloasă.
Substratul întregii povesti conține toate elementele astfel încât lectura să fie interesanta și atrăgătoare.

Se duce un război, în care personajele ajung să facă lucruri mărețe și să fie promovate.

Dacă vă place SF-ul și luptele interstelare vei fi fascinat de această poveste… Și chiar dacă nu îți place genul cu prea multe chichițe tehnice, tot vei adora cărțile pentru că povestea este amuzantă și inteligentă.

recenzie Prăbușirea Imperiului Groazei. Praxis de Walter Jon Williams

„Prăbușirea Imperiului Groazei – Praxis” de Walter Jon Williams, recenzie

 

O rasă extraterestră numită Shaa, a cucerit umanitatea și alte jumătate de duzină de alte rase extraterestre și i-au atras să facă parte dintr-un imperiu interstelar. Imperiul este condus de adevăratul Praxis, care interzice lucrurile care pot duce la singularități plictisitoare (fără inteligenta artificiala, fără nanotehnologie, fără încărcare, fără nemurire etc.), în timp ce promovează lucruri palpabile precum nave și stații spațiale, cucerirea extratereștrilor, aristocrația sau explorarea găurilor de vierme.

Imperiul a fost același timp de secole, urmând regulile sale, dar are loc o revoltă și totul se schimbă. Eroii noștri trebuie să stapaneasa rapid tactica și strategia militara și să facă față unei armate care vrea să facă totul ca la carte… doar rebelii au aceeași carte.

Eroii sunt complet creionați, atent detaliați și înzestrați cu tot ce au nevoie pentru a atrage atenția asupra lor.

Caroline Sula este dezvăluita în flashback în toată cartea. Este un personaj nemilos, dar surprinzător de simpatica.

Protagonistul masculin, Lord Gareth Martinez, este un aristocrat cu accent provincial. Acest lucru îi atrage antipatii și îl face nepopular în capitală.

În mod neobișnuit, amândoi sunt hotărâți să fie de partea Imperiului.

Rebelii sunt o rasă extraterestră insectoidă numită Naxids. Naxidienii pot vorbi, dar adesea comunică prin lumini intermitente. Ei vor să anihileze Praxis pentru a conduce totul.

Când începe revolta Martinez ghicește ce urmează să se întâmple, dar nu poate convinge pe nimeni… și de aici încep toate problemele

Williams crează o lume extraordinară, cu un sistem complicat de găuri de vierme și cu tot ce implică acest lucru.

Armata alcătuită din diferite specii inteligente care nu au avut pe nimeni să lupte de trei mii de ani fac ca bătăliile să fie colosale, iar războiul chiar dacă nu provine din coordonate geografice, fără a fi vizibil bazat pe vreo luptă sau război istoric, se simte și se trăiește cu emoție și frustrare.

Chiar mi-a plăcut mult cartea și abia aștept să citesc toată seria.

Dacă vi s-a părut interesantă, o găsiți la Editura Corint alături de alte titluri cel puțin la fel de surprinzătoare.

 • 46
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Recenzie „Prăbușirea Imperiului Groazei – Praxis” de Walter Jon Williams"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*