Recenzie: Fii curajoasă! Mituri ale feminității și puterea de a le reinventa de Chloe Brotheridge

Fii curajoasă! Mituri ale feminității și puterea de a le reinventa de Chloe Brotheridge
Share the joy
 • 43
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Recenzie: Fii curajoasă! Mituri ale feminității și puterea de a le reinventa de Chloe Brotheridge

Puterea emoțională a fost întotdeauna o virtute pe care personal pot spune că am admirat-o la unele femei. Sunt stăpâne pe sine, știu cum să înfrunte adversarii, să se recupereze după mici dezastre emoționale, știu să nu-și arate slăbiciune în cazuri în care pentru alte femei este practic imposibil să nu se prăbușească.

Și totuși, pe termen lung, majoritatea femeilor știu să autodepășească. Reușesc cumva se recupereze după dramele mai mari sau mai mici și pot să facă față diferitelor obstacole pe care viața le pune în fața lor, dar în prima instanță, trebuie să recunoaștem că este oarecum complicat pentru toate femeile să demonstreze că sunt puternice, egale cu partenerii lor, capabile de orice ar fi capabil și un bărbat.

Cartea lui Chloe Brotheridge ne reamintește să fim curajoase, să ne ferim de prejudecăți, etichetări și stereotipuri, să fim noi înșine și să privim în interiorul nostru să găsim acea putere de a ne întinde aripile, de a demonstra cine suntem.

Este prima carte de acest fel pe care o citesc și o să îți spun în câteva cuvinte despre învățăturile cu care m-am ales sau ce mi-a atras atenția.

Personal mă consider o ambițioasă incurabilă și în general lupt pentru idealurile și visurile mele. Rar mi s-a întâmplat să renunț. Totuși, felul în care autoarea te invită la auto stima, cred că transformă cartea Fii curajoasă! Mituri ale feminității și puterea de a le reinventa într-o lectură aproape obligatorie pentru fiecare femeie.

Citind-o vei descoperi că poți fi asemenea femeilor cărora nu le este frică să viseze și să întindă mâna după ce vor. Acestea sunt femeile ambițioase și orientate spre obiective, dar și eu și tu putem face asta.

Structurată în șapte părți, cartea te poartă prin câteva etape pe care dacă ești atentă le vei depăși pentru ca la sfârșit să descoperi o nouă femeie în interiorul tău, una fără frici ascunse, încrezătoare în forțele ei.

Fii curajoasă! Uită de mituri ale feminității și ai puterea de a te reinventa

Fii curajoasă! Mituri ale feminității și puterea de a le reinventa de Chloe Brotheridge

Cred că am ajuns într-un punct în care cu toate știm că viața este grea, dar în ciuda dificultăților vom supraviețui dacă suntem curajoase și ne urmăm visele.

O femeie puternică alege întotdeauna să-și vadă paharul pe jumătate plin, deoarece știe cât de important este să păstreze o mentalitate pozitivă în perioadele dificile. Nu cred că iți place să-ți faci griji inutil sau să fii pesimistă sau negativistă, acest lucru atrage după sine negativism. Cred că trebuie să te sfătuiești mai mult cu eul propriu, să îți asculți vocea lăuntrică și să înveți, de fapt nu… TREBUIE să ai curajul să spui tare și răspicat „NU”.

Mi-au plăcut în mod special ultimele două părți. Știm cu toții că este dificil să te faci auzită, să vorbești în public sau să te afirmi într-o discuție.

Am învățat din cartea asta că o femeie încrezătoare în forțele ei nu se teme să le ceară respect celorlalți. Am învățat că indiferent de poziție, bani sau aspect, secretul pentru a te impune și a-i influența pe ceilalți este întâi de toate respectul pe care îl ai pentru tine. Astfel vei deveni o femeie cu clasă și tact și atunci când interacționează cu ceilalți aceștia te vor ascultă și vor respectă opiniile tale.

Așadar dacă nu ești sigură pe tine, dacă visezi la mai mult și nu reușești să-ți deschizi aripile, să plutește deasupra tuturor fricilor tale, îți recomand cartea lui Chloe Brotheridge. Cu siguranță vei fi mai mândră de tine și mai puternică după ce o vei citi.

O găsești pe Libris.ro alături de multe alte titluri cel puțin la fel de interesante!

 • 43
 •  
 •  
 • 2
 •  

Be the first to comment on "Recenzie: Fii curajoasă! Mituri ale feminității și puterea de a le reinventa de Chloe Brotheridge"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*